به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين نشست با حضور افشين شاهرودي، دبير نمايشگاه و احسان آقايي، دبير اجرايي نمايشگاه در كتابخانه موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.
در ابتدا، آقايي درباره آثار موجود در گنجينه موزه هنرهاي معاصر توضيح داد: اين گنجينه قابليت فراواني دارد. در دو دوره قبل و بعد از انقلاب گزيدهاي از اين آثار به نمايش گذاشته شده ولي در نمايشگاه «عكس گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران» شاهد حدود يك قرن تحولات عكس هستيم و با نمايش اين آثار براي نخستين بار تحليل تاريخي از اين آثار شكل خواهد گرفت.
آقايي افزود: اين نمايشگاه فردا 4مهر افتتاح ميشود و بازيد براي عموم از 5 مهر تا 21 آذر است.
در ادامه، شاهرودي با بيان اينكه در اين مجموعه سير تحولات عكاسي از زمان پيدايش عكس تا دهه 70 يعني قرن 20 به نمايش در ميآيد، اظهار کرد: قديميترين عكس اين نمايشگاه به «ويليام هنري تالبوت» كه در اختراع عكاسي سهم داشته، اختصاص دارد.
وي درباره اهداف برگزاري اين نمايشگاه توضيحاتي ارايه داد و بيان کرد: بسياري از علاقهمندان و جوانان اين عكسها را در كتابهاي تاريخ عكاسي ديدند ولي با برگزاري اين نمايشگاه امكان مطالعه و پژوهش فراهم ميشود.
اين هنرمند گفت: مجموعهاي از ابزار و ادوات «محمدعلي جديدالاسلام» همزمان با نمايشگاه به نمايش درخواهد آمد كه تغيير و پيشرفت تكنولوژي در آن مشاهده خواهد شد.
شاهرودي افزود: مجموعهاي از اين عكسها كه قبل انقلاب جمعآوري شده همان زمان به نمايش درآمده و حاصل آن چاپ كتاب «عكاسي ابداعي» است. بعد از آن سيفالله صمديان برخي از آثار اين نمايشگاه را با عنوان «چشم درون» به نمايش درآورد.
وي افزود: مجموعهاي از عكسها كه در گنجينه موجود است به لحاظ تعداد 300 عدد محسوب ميشود و در اين نمايشگاه 116 اثر ارايه خواهد شد. تاكنون اين آثار به صورت كامل به نمايش درنيامده و عكسها شكل كلي اصلي آثار گنجينه از سرشناسترين افراد است.
شاهرودي بيان کرد: اين آثار در قالب كتاب منتشر خواهد شد. مقالهاي مفصل درباره تحول سير تاريخي عكاسي نيز ضميمه كتاب است. همچنين همايشي با حضور صاحبنظران با موضوع نظري، همزمان با نمايشگاه برگزار ميشود.
وي با بيان اينكه اين نمايشگاه براساس تدوين تاريخي است و عكسها بر مبناي زمان به نمايش درميآيد، اظهار کرد: اين آثار براساس مضمون قابل تفكيک نيست.
شاهرودي گفت: درگنجينه از هنرمندان ايراني هم عكس وجود دارد كه در آينده به نمايش درخواهد آمد.
وي اين نمايشگاه را آينهاي از پيشرفتهاي تكنولوژي دانست و افزود: هر رويداد عكاسي ميتواند در رشد فكري و تربيت ذهني علاقهمندان تاثيرگذار باشد. افراد با مشاهده اين تصاوير تكنيك و روشهاي تازه را بررسي خواهند كرد.
شاهرودي اين نمايشگاه را كمك به هنر عكاسي به طور عام دانست و اضافه كرد: با برپايي اين نمايشگاه انگيزهاي براي تهيه مقاله و تحليل در بين هنرمندان علاقهمند ايجاد خواهد شد.
نمايشگاه «عكس گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران» دوشنبه 4 مهر ساعت 17 در موزه هنرهاي معاصر افتتاح ميشود.
یکشنبه ۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۲
نظر شما