در هفتمين کنفرانس اروپايي مطالعات ايرانشناسي در لهستان
حضور پررنگ پژوهشگران ايراني با ارايه مقالات پژوهشي و علمي
هفتمين كنفرانس اروپايي مطالعات ايرانشناسي در لهستان در بخشهاي ادبيات فارسي، زبانشناسي، تاريخ، مطالعات اديان، مطالعات فرهنگي، هنر و باستانشناسي برگزار شد. به گفته رناتا روسک، تدارک اين همايش از چهار سال پيش آغاز شد و کار بررسي مقالههاي رسيده به هيات علمي يک سال و نيم به طول انجاميد.
هيات علمي اين همايش بيش از ۴۰۰ مقاله دريافت کرد که از ميان آنها، ۳۰۰ مقاله واجد شرايط ارايه در هفتمين همايش شناخته شد. در اين ميان، نويسنده ۸۰ مقاله، پژوهشگران ايراني بودند.
روسک، در اين باره ميگويد: با توجه به شرايط ويژه ايران در سه سال گذشته دريافت اين تعداد مقاله نشان ميدهد انديشمندان ايراني با وجود شرايط سخت همچنان به فعاليت خود ادامه دادهاند و اين بسيار اميدوارکننده است.
صداقت جباري، خوشنويس و طراح گرافيک، داريوش اکبرزاده، متخصص زبانهاي باستاني و سرپرست فعلي موزه ملي ايران، محمدابراهيم باستاني پاريزي، تاريخدان و استاد دانشگاه تهران، تورج دريايي، مدرس تاريخ و تمدن ايران در دانشگاه کاليفرنيا، هايده لاله، باستانشناس و استاد دانشگاه تهران، جعفر مهرکيان، باستانشناس و عمادالدين شيخالحکمايي، مسوول کتابخانه و بخش کتيبهها و اسناد موسسه باستانشناسي دانشگاه تهران از جمله ايرانياني از خود ايران بودند که آثار خود را در اين همايش ارائه کردند.
صداقت جباري با همکاري فرناز معصومهزاده و ژيلا پاشايي دو مقاله ارائه داده بود که به بررسي تصوير پرندگان در آثار به جا مانده از دوران ساماني و مطالعه مهرهاي دوره قاجار اختصاص داشت.
داريوش اکبرزاده با همکاري اعظم باستانفرد و راحله اللهوردي دو مقاله درباره سکههاي دوران ساساني و مجموعه جديد از سکههاي دوران ساساني موزه سنندج پرداخت. مقاله محمدابراهيم باستانيپاريزي به بررسي اسارت افسران اروپايي در بيابانهاي جنوب شرق ايران اختصاص داشت و تورج دريايي هم مقالهاي با عنوان اهميت بهرام چوبين؛ شورشي دوره ساساني ارائه داد.
چشمانداز شهري نيشابور عنوان مقاله هايده لاله بود، جعفر مهرکيان نتيجه تحقيقات باستانشناسي در خونگاژدر را ارائه داد و عمادالدين شيخالحکمايي نيز به موضوع تاج مهر و کاربردهاي آن پرداخت.
مشعلهاي دوران صفوي، ظروف سفالي ايران در موزه هنر لسآنجلس، نقش اقامت گاههاي تاريخي در جذب گردشگران به ايران، طرحهاي تدفيني شهرسوخته، شب يلدا در آذربايجان غربي و جشن درخواست باران در مناطق مختلف ايران از جمله مقالههايي بود که از سوي پژوهشگران ايراني در اين همايش ارائه شد.
مجموعه اين مقالهها قرار است در قالب کتابي در دو جلد منتشر شود. به گفته روسک دستهبندي و ويرايش اين مقالهها کاري سخت و زمانبر است و به زودي شاهد انتشار کتاب هفتمين همايش نخواهيم بود.
مجموعه مقالههاي ششمين همايش ايرانشناسي اروپا که سال ۲۰۰۷ ميلادي در شهر وين برگزار شد، به تازگي انتشار يافته است. جلد اول اين مقالهها که زودتر به بازار آمد مطالعات ايران باستان و ميانه را شامل ميشود و جلد دوم که همزمان با هفتمين همايش انتشار يافت، در برگيرنده مقالههاي مربوط به ايران معاصر است. علاوه بر ايرانيان، جمعي از مشهورترين ايرانشناسان اروپايي، آسيايي و آمريکايي نيز در اين همايش شرکت کردند.
نظر شما