فيروز زنوزي جلالي گفت: براي خيلي از كشورها سؤال است كه در عملياتهاي دفاع مقدس چه گذشته و چه انگيزهاي پشت رشادتها نهفته است؟ عناصر بازتاب دهنده دفاعمقدس هنوز جهاني نشده و بايد در جهاني شدن و معرفي آن ها به ديگر كشورهاي كارهاي زيادي صورت گيرد.-
وي افزود: ما در هر عمليات مستندات و پروندههاي عديدهاي داريم كه بايد پردازش شوند و شكل داستاني به خود بگيرند. مثل اين كه درباره نيروي دريايي كه خودم سابقه خدمت در آن را دارم، ما چقدر توانستيم زمان يا داستان توليد كنيم؟
زنوزي جلالي گفت: نقش جشنوارههايي همچون كتاب سال دفاع مقدس، بيش از هرچيز اين است كه كانون قلم نويسندگان را متوجه خود كنند . با توجه به برگزاري جشنواره كتاب سال دفاع مقدس ما هم از نظر كميت و هم از لحاظ كيفيت شاهد دگرگوني جدي در حوزه ادبيات داستاني بوديم. با اين حال در زمينه ادبيات داستاني دفاع مقدس به اندازه يك هشتم 8 سال جنگ كار نكردهايم.
وي مساله ديگر را فرامرزي شدن اين ادبيات عنوان و اظهار كرد: براي خيلي از كشورهاي ديگر سؤال است كه در عملياتهاي دفاع مقدس چه گذشته،چه انگيزهاي پشت همه اين رشادتها نهفته، مسایل جانبازان، شيمياييها و اسرا چيست؟ متأسفانه عناصر بازتاب دهنده دفاعمقدس هنوز جهاني نشده و بايد در جهاني شدن و معرفي آن ها به ديگر كشورهاي كارهاي زيادي صورت گيرد.
اين نويسنده پيشكسوت ادامه داد: پرداختن به ادبيات جنگ موضوعي است كه در همه جاي دنيای امروز جريان دارد. هنوز هم درباره جنگ جهاني كتابهاي زيادي نوشته و فيلمهاي بسياري ساخته ميشود. اين نشان ميدهد كه همه كشورها نسبت به آنچه بر كشورشان گذشته حساسند و ما هم بايد بتوانيم در آثار داستاني از حقانيت دفاع مقدس صحبت كنيم، به ويژه با ظهور جواناني پويا كه در حوزه ادبيات داستاني كار ميكنند.
نظر شما