به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست خبري هجدهمين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي جوانان صبح امروز سهشنبه (15 شهريور) با حضور غلامرضا منتظري، دبير هجدهمين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي جوانان، حسين ضميري، مسوول كميته دبيرخانه جشنوارهها، محمدرضا اميني، مسوول دفتر فرهنگ و ارتباطات اسلامي خراسان رضوی و سعيد فلاحفر، دبير هنري جشنواره در كتابخانه موزه هنرهاي معاصر برگزار شد.
در ابتدای این نشست، منتظري با بيان اينكه بايد روحيه خودباوري جشنواره تقويت شود، اظهار کرد: جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان بايد به بالندگي برسد. با برگزاري اين جشنواره لازم است جريان تازهاي در كل استانهاي كشور نسبت به هنرهاي تجسمي به وجود آيد و آثار و نتايج آن سكوي پروازی در رخدادهاي بينالمللي باشد.
منتظري با بيان اينكه برگزاری اين جشنواره در استان گلستان موجب شده متقاضي ورود به مراكز آموزشي و دانشگاهي در حوزه هنرهاي تجسمي بيشتر شود، توضيح داد: استان گلستان در حال تبديل شدن به پايگاه هنرهای تجسمي است، در تلاشيم اين روند سير صعودي بگيرد. برگزاري جشنواره در استان گلستان موجب شد افراد پژوهشگر و هنرمند عرصه هنرهاي تجسمي به خلق آثار مكتوب به شكل تخصصي روي آوردند و آثاري را براي علاقهمندان و هنرجويان اين رشته آماده چاپ كنند. اين روند در حال انجام است و سال آينده ثمرات آن ديده خواهد شد.
در ادامه، اميني با بيان اينكه امسال در جشنواره هنرمندان توانمندي از سراسر كشور و جهان حضور دارند، بيان کرد: آثاري از هنرمندان كشورهاي پاكستان، افغانستان، تاجيكستان و قراقستان، لبنان، تونس، قطر، كويت، زيمباوه، سنگال، نيجريه، قفقاز، گرجستان، تركيه، كرواسي و بوسني به جشنواره ارسال شد.
وي افزود: از 54 هنرمند معرفي شده به جشنواره هجدهم، 16 هنرمند به جشنواره راه يافتند.
اميني يكي از ويژگيهاي جشنواره امسال را مطرح شدن طرح سازمان ارتباطات اسلامي در وزارت كشور به عنوان كمربندی فرهنگي در اطراف كشور دانست و افزود: اين كار موجب ارتباط با كشورهاي همسايه و تشكيل شوراهايي با عنوان شوراي هماهنگي خارج كشور ميشود.
وي گفت: تاكنون شوراي فرهنگي استان گلستان و خراسان جنوبي شكل گرفته است.
اميني با بيان ايننكه منتخبان جشنواره از طريق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به كشورهاي خارجي اعزام ميشوند و زمينه فروش آثار آن فراهم خواهد شد، بيان کرد: جشنواره محلي است براي شناسايي و آماده كردن هنرمندان جوان براي اعزام تحصیلی به خارج از کشور.
در ادامه، فلاحفر، دبیر هنری این جشنواره درباره برخي از رشتههايي كه در جشنواره حضور دارد، گفت: در بخش نگارگري نگاه ويژهاي به تذهيب داريم. در كارگاه كاريكاتور رشته جانبي به كاريكاتور چهره اختصاص دارد. در حوزه خوشنويسي به خط ابداعي توجه كردهايم.
وي بيان کرد: برنامهريزي براي برگزاري دوره بعدی جشنواره با پايان يافتن جشنواره هجدهم آغاز ميشود. يكي از برنامههاي مهم براي جشنواره نوزدهم ايجاد رشته تصويرگري در كنار پوستر و گرافيك است.
فلاحفر با بيان اينكه در جشنواره هجدهم سه نفر برگزيده جشنواره قبلي به عنوان داور در تيم داوران حضور دارند، اظهار کرد: جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان محلي براي كشف استعدادها در حوزه هنر است، تمركز جشنواره هم بر بحث هنر و آموزش است.
در ادامه، ضميري با بيان اينكه از برگزاري جشنواره هفدهم تاكنون شاهد ارتقاي اين جشنوارهايم، توضيح داد: نمايشگاهي از آثار برگزار خواهد شد. همچنين تصميم داريم نمايشگاهي از آثار برگزيده سه سال گذشته در تهران برپا كنيم.
وي از انتشار كتاب هجدهمين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي خبرداد و گفت: در پايان جشنواره كتاب آن منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار ميگيرد.
در رشته نگارگري جليل جوكار، عسگر مرادي و عبدالله محرمي داوري آثار اين جشنواره را بر عهده دارند و احمد وكيلي، احمد خليلي فرد، علي بيگي پرست، غلامعلي طاهري و منوچهر موغاري داوران رشته نقاشي و طراحي جشنوارهاند.
در بخش خوشنويسي محمد تقي فردين تبريزي، احمد پيلهچي و علي تن آثار هجدهمين جشنوراه بينالمللي هنرهاي تجسمي جوانان را داوري مي كنند.
هجدهمين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي جوانان براي گروههاي سني 15 تا 25 سال 19 تا 23 شهريور در گرگان برگزار ميشود.
سهشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۲
نظر شما