نشست تخصصي کتاب ماه تاريخ و جغرافيا «جغرافياي تاريخي» نام داشت، اين نشست صبح دوشنبه (14 شهريور) با حضور تاريخ پژوهان و استادان دانشگاه تحليل و بررسي شد.
سلسله نشستهاي تخصصي كتاب ماه تاريخ و جغرافيا به كوشش ماهنامه تاريخ و جغرافيا و موسسه خانه كتاب برگزار ميشود و هر بار موضوعي محوري را پيگيري ميكند و پس از نقد و بررسي با استادان تاريخ، كارشناسان و پژوهشگران در كتاب ماه تاريخ و جغرافيا در بخش گفتوگو منتشر ميشود.
در ابتداي نشست نيز زهير صياميان محورهاي نشست «جغرافياي تاريخي» را برشمرد. جايگاه جغرافياي تاريخي در دانش تاريخ، نسبت دانش تاريخ و جغرافيا در وضعيت آموزش و پژوهش علم تاريخ در دوره معاصر: همگرايي يا واگرايي و علتشناسي وضعيت حاكم بر جايگاه درس و علم جغرافياي تاريخي علم تاريخ در دوره معاصر از جمله موارد مورد بحث در اين نشست بهشمار آمد.
وي در ادامه افزود: رشته جغرافياي تاريخي دانش و جايگاه بايسته و شايستهاي در مطالعات پژوهش و آموزش ندارد در حاليكه به ميراث كهن گذشته مينگريم نسبت جغرافياي تاريخي به هم وابسته است، هنگامي كه رشته تاريخ و جغرافيا بنيانگذاري ميشود دانشآموختگان با يك عنوان تاريخ و جغرافيا از دانشگاه فارغالتحصيل ميشدند كه نشان ميدهد به اين موضوع كم توجه شده است. ما بايد وضعيت اين دانش را بيشتر رصد كنيم و در اين زمينه راهكارها وپيشنهادهايي را ارايه دهيم.
گزارش تكميلي نشست «جغرافياي تاريخي» به زودي در سايت خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) منتشر ميشود.
نظر شما