دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۴
جغرافياي تاريخي تحليل و بررسي شد

نشست تخصصي کتاب ماه تاريخ و جغرافيا «جغرافياي تاريخي» نام داشت، اين نشست صبح دوشنبه (14 شهريور) با حضور تاريخ پژوهان و استادان دانشگاه تحليل و بررسي شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در نشست بررسي «جغرافياي تاريخي» دكتر حسين قرچانلو (استاد تمام وقت بازنشسته رشته جغرافياي تاريخي دانشگاه تهران)، دكتر محمدتقي رهنمايي (استاد بازنشسته جغرافياي دانشگاه تهران)، دكتر حجت‌الله جودكي (پژوهشگر تاريخ) و زهير صياميان (دبير نشست) حضور خواهند داشت و به بحث و گفت‌و‌گو درباره جغرافياي تاريخي مي‌پردازند.

سلسله نشست‌هاي تخصصي كتاب ماه تاريخ و جغرافيا به كوشش ماهنامه تاريخ و جغرافيا و موسسه خانه كتاب برگزار مي‌شود و هر بار موضوعي محوري را پيگيري مي‌كند و پس از نقد و بررسي با استادان تاريخ، كارشناسان و پژوهشگران در كتاب ماه تاريخ و جغرافيا در بخش گفت‌وگو منتشر مي‌شود.

در ابتداي نشست نيز زهير صياميان محورهاي نشست «جغرافياي تاريخي» را برشمرد. جايگاه جغرافياي تاريخي در دانش تاريخ، نسبت دانش تاريخ و جغرافيا در وضعيت آموزش و پژوهش علم تاريخ در دوره معاصر: همگرايي يا واگرايي و علت‌شناسي وضعيت حاكم بر جايگاه درس و علم جغرافياي تاريخي علم تاريخ در دوره معاصر از جمله موارد مورد بحث در اين نشست به‌شمار آمد.

وي در ادامه افزود: رشته جغرافياي تاريخي دانش و جايگاه بايسته و شايسته‌اي در مطالعات پژوهش و آموزش ندارد در حاليكه به ميراث كهن گذشته مي‌نگريم نسبت جغرافياي تاريخي به هم وابسته است، هنگامي كه رشته تاريخ و جغرافيا بنيانگذاري مي‌شود دانش‌آموختگان با يك عنوان تاريخ و جغرافيا از دانشگاه فارغ‌التحصيل مي‌شدند كه نشان مي‌دهد به اين موضوع كم توجه شده است. ما بايد وضعيت اين دانش را بيشتر رصد كنيم و در اين زمينه راهكارها وپيشنهادهايي را ارايه دهيم.

گزارش تكميلي نشست «جغرافياي تاريخي» به زودي در سايت خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها