روزشمار نقش نيروي هوايي ارتش در طول جنگتحميلي عراق علیه ایران، در مجموعه 12 جلدي «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» جاي گرفت. جلد آخر آن مراحل پاياني تدوين را ميگذراند.-
وي افزود: تاريخچه روابط ايران و بينالنهرين از دوران باستان و جنگهاي صورت گرفته تا آغاز دفاعمقدس، در بخشهاي اول «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» بيان شدهاند.
راوي كتاب «بر فراز بصره» از تاكيد امامخميني (ره) در روزهاي نخست پيروزي انقلاب اسلامي بر لزوم حفظ ارتش، ياد كرد و گفت: بيعت همافران و پرسنل نيروهاي هوايي ارتش با امامخميني(ره) در روز نوزدهم بهمن ماه سال 1357 در پايداري ارتش پس از انقلاب اسلامي موثر بود. به همين دليل، اسامي رهبران اين حركت انقلابي و شرح آن روز، در بخشي از مجموعه «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» بيان شده است.
نمكي عراقي افزود: نيروي هوايي از روز اول فروردين ماه سال 1358 به واسطه فعاليت گروهک های ضد انقلاب در غرب كشور، وارد درگيري مسلحانه با ارتش صدام شده بود و تمامي تحركات نهاجا از اين مقطع تا اول مهر سال 1367 در «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» ديده ميشوند.
اين خلبان پيشكسوت، نيروي هوايي را به عنوان برجستهترين نيرو در ارتشهاي جهان معرفي و تصريح كرد: نيروي هوايي در دو سطح از عملياتهاي تاكتيكي، شامل پشتيباني از يگانهاي سطحي و استراتژيكي همچون انهدام مناطق حساس دشمن عمل ميكند و نهاجا با از كار انداختن پالايشگاه و نيروگاههاي عراق در روزهاي آغاز جنگ، نيروهاي زرهي صدام را در حوالي خوزستان زمينگير و از پيشروي آنها جلوگيري كرد.
نويسنده كتاب «بر فراز بابل» با تاكيد بر اهميت نقش نيروي هوايي ارتش در دوران دفاعمقدس گفت: هيچ عمليات سپاه و ارتش، بدون دفاع هوايي نهاجا انجام نشده و حتي ممكن است كه رزمندگان نيروهاي زميني سپاه و ارتش، از اين پشتيباني خبر نداشته باشند.
اميرسرتيپ خلبان عليرضا نمكي عراقي اضافه كرد: نيروي هوايي ازتش در عملياتهاي سرنوشتسازي مانند بيتالمقدس و فتحالمبين، در 4 سطح «آتش پشتيباني از نيروهاي زميني»، «پدافند هوايي»، «اطلاعات و هشدار» و «خدمات پشتيباني» فعاليت داشته است.
وي در ادامه درباره چگونگي تدوين مجموعه 12 جلدي «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» اظهار كرد: منابع دفاتر ويژه يگانهاي نهاجا از دوران جنگ در زمينه عملياتها و آموزش نيروها، روزنامههاي دهه 60، كتابهاي منتشر شده در سپاه پاسداران و خاطرات چاپ شده شخصيتها در تدوين روزشمار نقش نيروي هوايي ارتش در جنگ استفاده شدهاند.
اين نويسنده ارتشي با تاكيد بر توجه محققان نهاجا، بر حفظ واقعيت جنگ و انتقال حقايق آن به جامعه، يادآوري كرد: گروهي از با سابقهترين پرسنل نيروي هوايي ارتش، در گردآوري اطلاعات مجموعه 12 جلدي «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» همكاري كردهاند تا هيچ حقيقتي از جنگ، مغفول نماند.
نمكي عراقي در پايان گفت: نگارش مجلدات اول تا يازدهم اين مجموعه، به اتمام رسيده و اكنون مشغول تكميل جلد آخر آن با حمايت دفتر پژوهشهاي نظري و مطالعات راهبردي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران هستيم. مجموعه 12 جلدي «تاريخ نبردهاي هوايي در دفاعمقدس» پس از آمادهسازي و فراهم بودن شرايط انتشار، از سوي این دفتر به چاپ خواهد رسيد.
نظر شما