صديقي به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: در كشور ما به نقد نمايشنامه در اغلب موارد نسبت به ارزش هنري آن توجه چنداني نميشود. از هر هزار اثري كه مكتوب ميشود صدتاي آن به اجراي عمومی ميرسد و بقیه مهجور میماند. هردو دسته آثار تالیفی و ترجمه در زمینه نمایشنامه هم کمتر مورد نقد قرار میگیرند.
صديقي افزود: به همین علت سلسله نشستهاي «صحنه كاغذي» در راستاي توجه به هنر اصيل نمايشنامهنويسي برگزار ميشود تا علاقهمندان و جوانان از تجربيات نمايشنامهنويسان خوب بهرهمند شوند.
وي تصريح كرد: در «صحنه كاغذي» عموما آثار ايراني و سپس آثار غیرایرانی و كتابهاي ارزشمند در حيطه تئاتر مورد توجه قرار ميگيرند و بررسي ميشوند.
سومين نشست «صحنه كاغذي» به نقد و بررسي نمايشنامه «اثر پرتوهاي گاما بر روي گلهاي هميشه بهار ساكنين كره ماه» نوشته پل زيندل كه با ترجمه شهرام زرگر از سوي نشربيدگل منتشر شده، اختصاص دارد.
اين نشست با حضور رامتين شهبازي، بهزاد صديقي و شهرام زرگر يكشنبه (6شهريور) ساعت 17 در فرهنگسراي سرو واقع در خيابان وليعصر، بالاتر از پارك ساعي، كوچه دوم برگزار ميشود.
«اثر پرتوهاي گاما بر روي گلهاي هميشه بهار ساكنين كره ماه» روايت «تيلي» دختري نوجوان است كه با مادري آشفته حال و خواهري صرعي زندگي ميكند. این دختر بیمار تنها خوشیاش در زندگی و تنها اميدش بررسی علمی تاثیری است که پرتوهای گاما بر گلهای همیشه بهار میگذارند و زندگی خود را معطوف این مساله کرده است.
زيندل، نويسنده آمريكايي این اثر، در سال 1936 به دنيا آمد و در سال 2003 درگذشت. او در سالهاي نوجواني چند نمايشنامه نوشت. در رشته شيمي تحصيل كرد و پس از فراغت از تحصيل، چند ماهي را در يك كارخانه شيمايي به كار پرداخت. سپس آنجا را ترك كرد و در دبيرستاني در استاتن آيلند به نام توتن ويل به تدريس شيمي مشغول شد.
در سال 1964 نخستين و معروفترين نمايشنامهاش «پرتوهاي گاما بر روي گلهاي هميشه بهار ساكنين كره ماه» را نوشت. اين اثر در سال 1970 روي صحنه رفت و جايزه معتبر پوليتزر در شاخه نمايشنامهنويسي را از آن خود كرد. در سال 1972 پل نيومن نسخه سينمايي این اثر را در كمپاني فوكس قرن بيستم كارگرداني كرد.
شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۸
نظر شما