ایبنا نوجوان: هیچکس به درستی نمیداند که «پیتر پن» کی متولد شد؛ و این عجیب است و آدم را غافلگیر میکند. البته سروکلهی پسر سحرآمیزی که ادعا میکند همیشه کودک بوده، در نمایشنامهها و داستانهای قبلی «جیمز متیو بری» هم ديده ميشد؛ اما مشخص نیست داستان کامل آن چه زمانی در ذهن «بری» شکل گرفته است.
و اما ماجراهای رمان «پیتر پن» از آنجا آغاز میشود که «پیتر» به خانهی آقا و خانم دارلینگ پا میگذارد و سه بچهی آنها را با خود به سفری سحرآمیز و پرماجرا میبرد؛ سفری که در آن بچهها با موجودات عجیب و غریبی مثل پریها و حتی گاه شخصیتهای داستانی مثل دزد دریایی ِ شروری، مانند کاپیتان هوک روبهرو میشوند.
اما نخستینبار خانم دارلینگ نام «پیتر پن» را در ذهن دخترش «وندی» پیدا میکند و عکسالعملش این است:
خانم دارلینگ ابتدا او را نشناخت ولی وقتی به دوران کودکیاش فکر کرد، به یاد آورد که پیتر پنی را میشناخت که با پریها زندگی میکرد. دربارهاش قصههای عجیب و غریبی شنیده بود که مثلاً وقتی کودکی میمرد، پیتر پن او را همراهی میکرد تا نترسد. آن زمانها پیتر پن را باور داشت ولی از وقتی ازدواج کرده بود شک داشت که اصلاً چنین کسی وجود داشته باشد!
«جیمز متیو بری» خالق «پیتر پن» سال 1860 در شرق اسکاتلند متولد شد. با اینکه خانوادهاش امكانات مالي خوبی نداشتند، امکان تحصیل را برای «جیمز» فراهم کردند. او در سال 1885 به لندن رفت و کار ادبیاش را آغاز کرد. «بری» چندین داستان کوتاه و مقاله نوشت اما موفقیت چندانی به دست نیاورد. او بعدها داستانهای بلندی نوشت که مورد استقبال قرار گرفت.
«تامی احساساتی» و «تامی و گریزل» داستانهای بلند و «خیابان کیفیت» و «کرایتون ستودنی» نمایشنامههایی هستند که در کنار رمان «پیتر پن» باعث شهرت «بری» شدند. این نویسندهی خیّر، همهی حقوق کتاب «پیتر پن» را به یک بیمارستان تخصصی کودکان اهدا کرد. به این ترتیب تا زمانی که این بیمارستان دایر است، کودکان بیمار از نعمت استعداد ذاتی «بری» بهرهمند خواهند شد.
رمان نوجوانانهی «پیتر پن» را «رامک نیکطلب» ترجمه کرده واحد کودکان و نوجوانان انتشارات قدیانی، با نام کتابهای بنفشه 2200 نسخه از آن را در نیمهی نخست سال 90 با قیمت 4500 تومان روانهی بازار کتاب کرده است.
نظر شما