به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) در اين ماهنامه بخشهاي گوناگوني چون: اخبار، پژوهشهاي بنيادين، ادبيات داستاني، شعر، تصويرگري، گزارش و خبر آمده است.
در بخش پژوهشهاي بنيادين اين شماره، مقالهاي با عنوان «خلاقيت ادبي در كودكان» به قلم علياصغر ارجي منتشر شده است.
در بخش «ادبيات داستاني» نيز سه كتاب توسط مهدي ابراهيمي لامع با عنوانهاي «معلم شعبدهباز» نوشته اتفريد پرويسلر با ترجمه فاطمه حسنزاده، «مترسك توماس» اثر اتفريد پرويسلر برگردان ندا درفش كاوياني و «كلونك و سوسك خسيس» نوشته فرانسوا گراول با ترجمه فرناز جورابچيان معرفي و بررسي شده است.
مطلبي با عنوان «روايتي كلي و نيمهداستاني» به قلم حسن پارسايي، به نقد و بررسي رمان «در جستوجوي آبيها» اثر لوئيس لوري» با ترجمه كيوان عبيدي آشتياني اختصاص دارد.
ابوذر كريمي در اين بخش با عنوان «خودآموز سريع عشوه كودكانه» كتاب «راهنماي كامل براي به راه آوردن آدمبزرگها» اثر جيم و دانكن آلدريك، با ترجمه پژمان و سارا طهرانيان را نقد و بررسي كرده است.
نقد و بررسي ديگر به مجموعه شش جلدي سوفي نوشته ديك كينگ اسميت با ترجمه فرمهر منجزي و شقايق قندهاري اختصاص دارد. اين مطلب با عنوان «تفكر در تعامل با آگاهي و تجربه در كودكان» توسط فروغ عليشاهرودي نوشته شده است.
«الگوي انسجام، ايجاز و زيبايي» به قلم فريدون راد و «افسانهها و تاريخ شفاهي ما» نوشته حميد بابايي ديگر مطالب نقد و بررسي كتابند كه در بخش ادبيات داستاني اين نشريه آمده است. هر يك از اين مطالب به ترتيب كتابهاي «شير پروانهاي» مايكل مور پرگو، ترجمه محمود اميرحسيني و ترانه وفايي و «افسانههاي كهن ايراني» نوشته سرور پوريا را در بوته نقد قرار دادهاند.
در بخش شعر، كتاب «خيابان زير باران» سروده داوود لطفالله، با عنوان «قافيههايي كه گم ميشوند» توسط زهره حيدريشاهي، كتاب «ترانههاي موش و گربه» اثر پيوند فرهادي در مطلب «ابرا روبوسي ميكنن» نوشته انسيه موسويان و كتاب «آقاي باد» كيانا اطاعتي با عنوان «مخاطب شعر را اشتباه نگيريم!» نوشته نيرهسادات هاشمي مورد نقد و بررسي قرار گرفتهاند.
ديگر مطالب بخش شعر را مقالهاي با عنوان «اولين پايههاي همدلي؛ بررسي مهارتهاي زندگي در شعر كودك» نوشته سحر صابري و گفتوگويي با مصطفي رحماندوست با عنوان «ميخواهم به زبان مخاطم حرف بزنم» توسط نيرهسادات هاشمي تشكيل ميدهند.
بخش تصويرگري اين نشريه در مطلبي با عنوان «آموزش با شيطنت كودكانه» به قلم آناهيتا كاوهمهر تصويرگري سحر حقگو در كتاب «گلزري كاكلزري»، با مطلب «جنسيتي براي فصل، آنيميسمي براي كودكان» نوشته ميرفرهود رياضي تصويرگري عاطفه ملكيجو در كتاب «آقاي تابستان» و در مطلب «متن و تصوير در كجا همقدمند؟» به قلم عاطفه فردمقدم تصويرگري ليدا طاهر در كتاب «هيس بي هيس» را نقد و بررسي كرده است.
«كودكان نامرئي» درباره چهره كودك با نيازهاي ويژه در تصويرگري معاصر كودك و نوجوان به قلم سحر ترهنده مقالهاي است كه در بخش تصويرگري اين نشريه خودنمايي ميكند.
در بخش گزارش و خبر نيز مطالبي نظير «هفت كتاب كودك و نوجوان، دستچين شانزدهمين دوره كتاب فصل» به گزارش كيان جوادي، «برگزيدگان جشنواره قصهنويسي و تصويرگري كتاب كودك و نوجوان جايزه گرفتند» به گزارش حامد پرواز و اخبار هنرمندان را ميخوانيم.
لوح فشرده فهرست كتابهاي منتشر شده حوزه كودك و نوجوان در تيرماه سال 90 نيز ضميمه اين شماره از كتاب ماه كودك و نوجوان شده است.
اين نشريه به سردبيري خسرو آقاياري هر ماه منتشر ميشود، شماره 166 آن با قيمت 12000 ريال قابل تهيه است.
جمعه ۲۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۰
نظر شما