كارشناس و نويسنده حوزه «تاريخ فكر» كتاب «ايران بين دو كودتا» را نوشت. داريوش رحمانيان در اين كتاب 700 صفحهاي جريانهاي تاثيرگذار فكري و همچنين مسايل زندگي روزمره مردم را در سالهاي بين 1200 تا 1332 بررسي كرده است.*
وي تاريخ فكر را از مهمترين زمنيههاي كارياش دانست و گفت: دو كتاب «تاريخ علتنشاسي انحطاط و عقبماندگي ايرانيان و مسلمين» و همچنين «تاريخ تفكر سياسي در دوره قاجاريه» به طور مستقيم به موضوع تاريخ فكر اختصاص دارند.
اين نويسنده گفت: در كتاب «ايران بين دو كودتا» نيز اين رويكرد وجود دارد. اين اثر، يك تاريخنگاري سنتي نيست كه تنها تحولات سياسي و جنبشهاي اين دوران را شرح دهد. من سعي كردم مخاطبم را از همه مسايل زندگي ايرانيان در آن دوره آگاه كنم. تحولاتي كه در شهرها، صنعت، هنر، آموزش عالي و پزشكي اين دوران اتفاق افتادند، از جمله اين مسايلند.
به گفته رحمانيان، در اين كتاب توجه زيادي به انديشه حاكم آن دوران شده است. معرفي و تحليل جريانهاي فكري و نمايندگان اصلي آنها از جمله موارد بررسي شده در اين بخش محسوب ميشوند.
وي ارايه متني بدون حشو و زوايد درباره مسايل معاصر ايران را انگيزه اصلياش از تاليف اين كتاب ذكر كرد و گفت: خواستم با كنار گذاشتن بحثهاي تخصصي تاريخي، روايتي ساده و خواندني به مخاطبان سطح كارشناسي ارايه كنم. متاسفانه تاريخنگاري ما يا رويكرد و بررسيهاي عوامانه دارد يا مبارزهاي است ميان گروهها و فرقهها.
رحمانيان ادامه داد: برخي از تاريخنويسان معاصر ما نيز كتابهايشان به به شكل بيانيههاي سياسي در پاسخ به مخالفانشان مينويسند. البته نبايد آثار درخشان اين حوزه را نيز ناديده گرفت.
نظر شما