به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، اين نشست به صورت كارگاه آموزشي با عنوان «خدمات واسپاري و امانت كتابخانهاي» و با هدف ارتقاي دانش و بهبود کيفيت عملکرد کارکنان، روز گذشته (22 مرداد) با سخنراني محمدمهدي قرباني و شكوه تفرشي، كارشناسان كتابداري، برگزار شد.
در اين نشست درباره همكاري بين كتابخانهاي كه شايعترين نوع آن امانت كتابخانهاي است، مطالبي ارائه و گفته شد. تاريخچه امانت بين كتابخانهاي در قرن 19 ميلادي شكل قانوني به خود گرفته و در ايران از سال 1348 آغاز شد.
در بخش ديگر سخنان كارشناسان مطرح شد: واسپاري مصوبهاي قانوني است كه به موجب آن افراد حقيقي يا حقوقي كه اثري را در نسخههاي متعدد بهصورت عمومي منتشر كردهاند، موظفند يك يا بيش از يك نسخه آن را به موسسههاي ملي واسپاري نظير كتابخانه ملي تحويل دهند.
اين قانون در ايران از سال 1323 هجري قمري برابر 1901 ميلادي اجرا شد. اهداف اين قانون عبارتند از حفظ ميراث فرهنگ ملي هر كشور براي نسلهاي آينده، تدوين كتابشناسي ملي؛ به عنوان وسيلهاي براي كنترل اطلاعات كتابشناختي و تسهيل آزادي دسترسي شهروندان به منابع و انتشارات ملي براي تحقيق و پژوهش.
یکشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۲
نظر شما