یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۸
رمان فرانسوا مورياك بر پرده سینما نقش مي‌بندد

یک بار دیگر سینماگران به سراغ رمان تحسین‌شده «ترز دسكيرو» اثر فرانسوا موریاک نویسنده مشهور فرانسوی رفتند تا این بار به کارگردانی کلود میلر آن را بر پرده سینما ببرند.*

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از آكتواليته، نخستين بار ژرژ فرانژو در سال 1962 با اقتباس از «ترز دسکیرو» رمان مشهور مورياك فيلمي سينمايي به همين نام با بازي امانوئل ريوا، فيليپ نواره و سمي فري روانه سالن‌هاي سينما كرد. رمان «ترز دسكيرو» (1927) از سرشناس‌ترين آثار فرانسوا مورياك، برنده نوبل ادبي 1952 ميلادي است.

اين‌بار ژيل لولوش، بازيگر فيلم پرطرفدار «دستمال‌هاي كوچك» (2010) و آنائيس دموستيه كه در سال گذشته با دو فيلم «برف‌هاي كليمانجارو» ساخته روبر گديگويان (2010) و «عشق و آب زلال» ساخته ايزابل زايكا (2010) بر پرده سينما ظاهر شده بود، در كنار اودري توتو در فيلم «ترز دسكيرو» به عنوان تازه‌ترين ساخته سينمايي كلود ميلر نقش‌آفريني مي‌كنند.

درام بورژوايي «ترز دسكيرو» قصه‌اي از كاراكتري تيره‌بخت، تراژيك و اسرارآميز از سال 1920 است كه به ازدواجي بدون عشق تن داده و در ادامه به ورطه نفرت از زندگي روزمره و همسرش دچار مي‌شود. اودري توتو هفته‌هاست در تئاتر دولامادلن پاريس در حال ايفاي نقش نورا از نمايشنامه «خانه عروسك» هنريك ايبسن نروژي است.

فرانسوا موریاک با دریافت جايزه بزرگ رمان آكادمي ادبيات فرانسه در سال 1926 برای رمان «بيابان عشق»، از سال 1933 تا پايان عمرش در سپتامبر 1970، یعنی تقریبا نزدیک به نيمي از زندگي‌اش را به عضويت آكادمي زبان و ادبيات فرانسه درآمد و سرانجام آكادمي نوبل سوئد نيز جايزه نوبل ادبی 1952 را به نام او به ثبت رساند. 6 سال بعد نیز دولت شارل دو گل فرانسوا مورياك را به دريافت نشان برتر لژيون دونور فرانسه مفتخر كرد.

به دنبال آزادي فرانسه از نازي‌ها، جدلي مطبوعاتي بين فرانسوا مورياك و آلبر كاموي جوان بر سر آينده بقاياي حکومت آلمانی در فرانسه به راه افتاد. در حالي كه كامو در روزنامه «مبارزه» خواستار پاكسازي فرانسه از بقاياي نازيسم و همراهان فرانسوي نازيسم در دوران تازه بود، مورياك با لحني ملايم‌تر در روزنامه فيگارو نسبت به آينده چنين تسويه حساب‌هايي در فرانسه و تأثير آن بر منافع ملي هشدار مي‌داد و به دنبال محاكمه افراد خائن به صورت غيرجانبدارانه و در فضايي به دور از غوغاي آزادي بازيافته بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها