یکشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۰
نيروي شگفت براي نابودي مظاهر شرك و استكبار

چاپ نخست كتاب «باور داشت مهدويت» تاليف آيت‌الله العظمي صافي گلپايگاني از سوي انتشارات مسجد مقدس جمكران منتشر و روانه بازار نشر شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر كه سيزدهمين كتاب از مجموعه آثار «سلسله مباحث امامت و مهدويت» است، باورداشت مهدويت را كه باوري صرفا اسلامي است، بر اساس اتفاق نظر مسلمانان و صاحب‌نظران در احاديث وارده از تفسير آيات قرآني به اثبات مي‌رساند.

بدون شك «عقيده به مهدويت» و اعتقاد به ظهور حضرت مهدي(عج) به عنوان منجي عالم بشريت، باوري صرفا اسلامي است كه براساس كتاب و سنت پديد آمده و همگي مسلمانان پيشين و پسين، بر آن اتفاق نظر دارند و حتي گروهي از بزرگان و صاحب‌نظران به متواتر بودن احاديث وارده در اين باب حكم كرده‌اند.

اين باورداشت به عنوان انديشه‌اي اسلامي بر پايه قوي‌ترين برهان‌هاي نقلي و عقلي استوار است و بررسي تاريخ و شواهد بسيار آن، بهترين تاييد بر صحت متانت آن به شمار مي‌رود و هيچ‌يك از مسلمانان ـ‌چه از شيعيان و چه از اهل سنت‌ـ به انكار يا تشكيك در آن نپرداخته‌اند، مگر برخي از افراد تازه به دوران رسيده كه تحت تاثير تبليغات غربيان قرار گرفته و در دام‌هاي استعمار گرفتار آمده‌اند و فرهنگ را جز با انكار الهام و روايات قطعيه يا تعريف و تاويل آن در چارچوب مقاصد منكرين ديانت و مادي‌گرايان تفسير و تحليل نمي‌كنند.

اين كژانديشان بدين‌وسيله كوشيدند تا دري را بگشايند كه اگر ـ‌خداي نخواسته‌ـ گشوده شد، ديگر راهي براي اعتماد بر سنت و استناد به آن و اطمينان به ظاهر كتاب و سنت باقي نمي‌ماند و آيين شريف اسلام و دعوت پيامبر(ص) بر اساس خواسته بدعت‌گذاران و هواپرستان، دست‌خوش تغيير و تحريف قرار مي‌گيرد.

به راستي، اگر چنين رواياتي كه بزرگان علم حديث و كارآزمودگان و نام‌آوران اين رشته در گذشته و حال به تواتر و قطعي بودن آنها تصريح كرده‌اند، بتواند مورد انكار و ترديد قرار گيرند، وضع و حال ديگر رواياتي كه «خبر واحد» شمرده مي‌شوند، يا دست‌کم در اين درجه از اعتبار نيستند، چه خواهد بود؟

گروهي از انديشمندان اسلامي نسبت به اين‌گونه منحرفين از كتاب و سنت كه با جرات و جسارت نسبت به ساحت قدس خداوند و پيامبر گرامي‌اش(ص) به ايجاد شك و ترديد و تحريف در اصل مسلم مهدويت پرداخته‌اند، اعلام خطر كرده و كتاب‌ها و مقالاتي را در رد و ابطال نظريات آنان نگاشته‌اند.

آنچه مسلم است اين‌كه در پس پرده اين توطئه، جز دست‌هاي پليد كساني كه درصدد سست كردن اعتقادات مسلمانان و خدشه‌دار كردن متون اسلامي‌اند، دستي را نمي‌توان ديد. در گذشته همين التزام و اعتقاد و پايبندي مردم به كتاب و سنت پاك پيامبر(ص) بود كه دشمنان و استعمارگران را از نفوذ در كشورهاي اسلامي بازمي‌داشت و راه سلطه بر اين بلاد را بر روي آنان مي‌بست و اكنون نيز به خوبي پيداست كه چيزي جز سست شدن همين مباني اعتقادي و كم شدن پايبندي‌ها به قرآن مجيد و روايات شريفه نيست كه راه نفوذ و سلطه را بر بيگانگان گشوده است. 

قابل ذكر اين‌كه در تضعيف «باور مهدويت» و احاديث مربوط به آن، اثري از پيشگامان اهل سنت نيست و در بين صحابه قرن اول هجري و تابعين نيز ذكري از آن به ميان نيامده است. خنده‌آور است كه اين بي‌خبران و غرب‌باوران ـ‌‌كه به شدت از شناخت حقايق اسلامي و فهم مصالح مسلمين دورند‌ـ گاهي دايه مهربان‌تر از مادر شده و اين عقيده را سبب اختلاف و درگيري بين مسلمانان و قيام عليه حكومت‌ها و موجب تبليغات سياسي دانسته‌اند و گاهي نيز به برخي اختلافاتي كه بين پاره‌اي از احاديث اين باب است، استناد كرده‌اند. همه اين‌ها، از عجيب و غريب‌ترين نوع استدلالاتي‌اند كه در رد سنت شريف نبوي (ص) به آنها تمسك شده است.

اساس عقيده به مهدويت
اساس در عقيده به مهدويت و غلبه اسلام بر تمامي اديان و منتهي شدن سير طبيعي دنيا به حاكميت اسلام و فرامين الهي، يگانه شدن قوانين و نظام‌هاي موجود و خلافت مومنان و شايستگان در زمين، تبديل ترس و هراس بشريت به امان و امنيت و نابودي همه مظاهر استضعاف و استكبار، همگي در همان نيروي اوليه‌اي است كه به طرزي شگفت براي نابودي همه مظاهر شرك و استكبار و آزادسازي انسان از سلطه طواغيت و خارج ساختن بشريت از ذلت بندگي مردم به سوي عزت بندگي خداوند، در نهاد دعوت اسلام و باور توحيدي و كلمه اخلاص به وديعت نهاده شده است.

كتاب‌هاي مستقل درباره مهدويت
دانشمندان اسلامي همواره به روايات مربوط به حضرت مهدي(عج) اهتمامي خاص داشته و در استخراج و تحقيق و رساندن آنها به جامعه و محكم كردن ايمان به آنها در قلوب مردم، سعي و تلاش فراوان داشته‌اند. از اين‌رو، علاوه بر آوردن اين روايات در كتاب «سنن» و «مسانيد» و «جوامع» و غيره، كتاب‌هاي روايي مستقل و مجموعه‌هاي احاديث خاص در اين زمينه فراوان نگاشته‌اند.

آيت‌الله العظمي صافي گلپايگاني درباره اين آثار منتشر شده  مي‌نويسد: «از آن ميان، ما به افزون از سي كتاب كه به شكل مستقل، به كوشش بزرگان اهل سنت در اين‌باره تاليف شده است، آگاهي يافتيم كه به عنوان نمونه مي‌توان از كتاب‌هاي "البيان في ‌اخبار صاحب‌الزمان" و "القول المختصر في علامات المهدي‌المنتظر(عج)" و "عقدالدرر" و "العرف‌الوردي" و ... نام برد. اين كتاب‌ها و نظاير آنها، كمترين چيزي را كه اثبات مي‌كنند، اين است كه "باورداشت مهدويت" باوري اسلامي است كه اساس آن به كتاب و سنت نبوي(عج) برمي‌گردد و همه پيشينيان و صحابه و تابعين به آن اعتقاد داشته‌اند و اختصاصي به مذهبي خاص از مذاهب مختلف مسلمين ندارد.»

چاپ نخست كتاب «باورداشت مهدويت» در شمارگان 2000 نسخه، 56 صفحه و بهاي 6000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط