سه‌شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۹
برگزاري پانزدهمین دوره جشنواره آييني و سنتي با انتشار پنج عنوان كتاب

دومين نشست خبري پانزدهمين جشنواره بين‌المللي نمايش‌هاي آييني و سنتي صبح امروز، سه‌شنبه 21تير، در مجموعه تئاتر شهر تهران برگزار شد. همزمان با اين جشنواره پنج عنوان كتاب پژوهشي منتشر خواهند شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، دومین نشست خبری این جشنواره با حضور محمود عزيزي، دبير جشنواره، حميدرضا اردلان، دبير سمينارهای این رویداد و محمدحسين ناصربخت، مشاور دبير و مدير نمايشگاه‌های این دوره از جشنواره نمایش‌های آیینی، برگزار شد.

با توجه به اينكه نشست امروز دومين نشست مطبوعاتي بود، دبير جشنواره، در ابتدا، به تقدير و تشكر از فعالیتی که خبرنگاران تاکنون انجام داده‌اند پرداخت و بر اهميت اطلاع‌رساني در اين حوزه تاکید کرد. وي در ادامه به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ داد. 

در ادامه نشست، محمدحسين ناصربخت، از اضافه شدن بخش جدیدی با عنوان «نمایشگاه» به پانزدهمین دوره جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی خبر داد و در این باره گفت: امسال همزمان با جشنواره، اسناد، البسه و عروسک‌هاي نمايش‌های آييني و سنتي در تالار وحدت به نمایش گذاشته خواهند شد. همچنين نمايش فيلم و اجراي نمايش توسط پيشكسوتان، در اين بخش انجام مي‌شود.

وي افزود: در بخش پيشكسوتان عرصه «تخت حوضي» نمايشي با اجراي «سعدي افشار» كه از افتخارات سياه‌بازي است، در تالار محراب به روي صحنه مي‌رود. 

اردلان در ادامه، ايران را كشوري دانست كه آيين و سنتي غني دارد و نبايد با بي‌اعتنايي از آنها بگذرد چون به باور او راه حفظ تمدن ادامه آيين است.

وي تصريح كرد: در سمينار اين دوره از جشنواره 36 سخنران از 12كشور جهان، شامل کشورهایی چون ايتاليا، آلمان، كره، ژاپن، فنلاند، انگلستان و آمريكا شركت دارند. 25 عنوان مقاله توسط 32 پژوهشگر داخلي در جشنواره شركت دارند و دو كارگاه آموزشي نيز برگزار خواهند شد. 

وي افزود: مجموعه مقالات دومين سمينار جشنواره آييني و سنتي در قالب كتاب منتشر شده كه به طور يقين يكي از مراجع پژوهشي و مطالعاتي در كشور محسوب مي‌شوند.

همزمان با پانزدهمين جشنواره بين‌المللي نمایش‌های آييني و سنتي، سه کتاب با عناوين «عمو هاشم روز شمار تعزيه به روايت هاشم فياض» اثر داوود فتحعلي‌بيگي، «دفتر تعزيه 11» اثر همین نویسنده و «گرامافون» اثر اردشير صالح‌پور منتشر خواهند شد.

دو كتاب «مجموعه مقالات دومين سمينار بين‌المللي نمايش‌هاي آييني و سنتي» با گردآوری حميدرضا اردلان و «صحنه، صحنه‌پردازي‌و لباس در نمايش‌هاي سنتي و آييني» اثر محمدحسين ناصربخت نیز قبل از جشنواره روانه بازار كتاب شده اند.
 
این آثار با هدف تقویت رویکرد پژوهشی، تحقیقاتی و غنی‌سازی محتوایی این رویداد بین‌المللی به چاپ مي‌رسند.

در بخش پاسداشت‌ها از 10 چهره فعال در زمينه اجراي نمايش‌هاي سنتي، آييني، تعزيه، نقالي و شاهنامه‌خواني چون مرشد محمد احدي، رحمت اسكندري، محمد بخشي‌نيا، مجيد جعفري، مصطفي رحيم‌پور، حسن عظيمي، عباس گرگاني و رجب‌علي صالحي تقدير مي‌شود. 

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی تهران 23 تير تا 1 مرداد در تهران برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها