به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، علي زارعينجفدري با بيان اين مطلب در ميان جمعي از ناشران ايراني، افزود: با توجه به گستردگي و محتواي ارزشمند كتابهاي حوزه اسلام، ميتوان با تكيه بر اين منابع نشر اسلامي را در سراسر جهان گسترش داد.
وي ادامه داد: شايد اين موضوع در نگاه اول ادعاي بزرگي باشد اما با همت و همراهي ناشران فعال در اين حوزه، دستيافتني است.
زارعينجفدري با بيان اينكه تحقق اين موضوع نيازمند همت گسترده دستاندركاران داخلي و خارجي است، يادآور شد: فلسفه وجودي اين اجلاس بهرهمندي از توان و همت ناشران داخلي و نيز گسترده شدن ارتباطات خارجي است.
وي تصريح كرد: اين اجلاس در تلاش است محدوديت موضوعات مرتبط با حوزه نشر را فقط به بخش علوم انساني اختصاص ندهد و مباحثي مانند علوم تجربي، هنر و ... را نيز توسعه دهد.
دبيركل اجلاس بينالمللي ناشران جهان اسلام همچنين از شكلگيري كميتههاي مختلف در دبيرخانه اجلاس خبر داد و عنوان كرد: كميتههاي علمي، روابطعمومي، امور بينالملل، مدعوين، برنامهريزي و هماهنگي برنامههاي خود را در حوزههاي مختلف دنبال ميكنند.
به گفته زارعينجفدري، محورهاي اين اجلاس نيز در موضوعاتي مانند نشر قرآن كريم، حقوق مولفان، مترجمان و ناشران، نشر الكترونيك، سيستم توزيع و اقتصاد نشر، نيازسنجي و مشكلات فكري و فرهنگي
پيشبيني شده است.
در ادامه اين نشست، محمد شجاعي، مديرمسوول موسسه منتظران منجي نيز در سخناني با اشاره به توانايي ناشران اسلامي اظهار كرد: متاسفانه ناشران فعال در جهان اسلام قدر دانايي خود را نميدانند، اين در حالي است كه بخش نشر و توليد فكر در گسترش و پويايي جامعه اسلامي نقش موثري دارد.
وي ادامه داد: سبقت از جهان غرب، تفكر دور از ذهني نيست زيرا ما انقلاب اسلامي ايران را سپري كردهايم به دنبال آن پيشرفتهاي بسيار بزرگي در حوزههاي مختلف داشتهايم و ميتوانيم در اين بخش نيز پيشقدم باشيم.
شجاعي با بيان اينكه سرعت پيشرفت ايران 18 برابر ساير كشورهاي دنياست، افزود: با توجه به سرعت بسيار خوب اسلامگرايي در سراسر جهان، معتقدم اين بخش نيازمند خوراك فرهنگي است و بايد در اين زمينه اقدام موثري صورت گيرد.
وي تصريح كرد: تنها گلايه من دير برگزار شدن اين نشست است و اميدوارم در آينده اين جلسه زودتر برگزار شود تا همكاران بتوانند در زمينههاي مختلف كاري اظهارنظر كنند.
شجاعي خاطرنشان كرد: دبيرخانه اجلاس ناشران جهان اسلام ميتواند از نظرات ناشران داخلي به عنوان بانك اطلاعاتي استفاده كند و اهداف اتحاديه را در زمينههاي مختلف توسعه دهد.
سعيد عالمگير تهراني، مديرتوليد نشر «محمد» از ديگر سخنرانان اين نشست بود كه گفت: يكي از اهداف اجلاس ناشران جهان اسلام، بوجود آمدن ارتباط بين ناشران مسلمان است كه متاسفانه اين موضوع در اجلاس نخست محقق نشد.
وي افزود: اين موضوع به اين دليل ثمري نداشت كه شناسايي ناشران به خود آنها واگذار شده بود و براي شناساندن زمينه كاري آنها اقدامي انجام نشد.
تهراني با بيان اينكه بسياري از كتابهاي ايراني در دنيا طالب دارند، يادآور شد: تاكنون اين موضوع عملي نشده است و با وجود فضاي كاري بسيار خوب در اين حوزه، هنوز بسياري از ناشران و فعالان اين بخش ناشناس باقي ماندهاند.
به گفته وي، فضاي نشر جهان اسلام بايد دو طرفه باشد، بهگونهاي كه توليد كتاب ايراني براي خوانندگان كشورهاي خارجي مهيا شود و مطالعه كتاب خارجي نيز به راحتي براي خوانندگان ايراني امكانپذير باشد.
در ادامه اين نشست، سعيد كاظمي، مديرمسوول نشر دارالخير قرآن كريم نيز با تقدير از برگزاري نشست ناشران جهان اسلام، گفت: اين اقدام حركتي بينظير است كه در اين ميان چگونگي حركت در مسير صحيح از اهميت ويژهاي برخوردار است.
وي با بيان اينكه ناشران بايد آگاهانه در حوزه نشر بينالملل عمل كنند، ادامه داد: برخي ناشران توانستهاند در فعاليتهاي انفرادي، با ناشران عربي و خارجي قراردادهاي كلان امضا كنند و كتابهاي خود را در كشورهاي مختلفي به فروش برسانند.
كاظمي افزود: معتقدم بايد از ظرفيتهاي موجود در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران و نمايشگاه قرآن كريم استفاده و با شناسايي نياز مردم منطقه و بازار موجود به يك نقشه كلي دست پيدا كرد.
وي پيشنهاد انتشار قرآن ويژه جهان اسلام را داد و يادآور شد: ميتوان در مشاركت با ساير كشورها قرآن نفيس و ارزشمندي منتشر كرد كه به عنوان قرآن مشترك در ميان كشورهاي جهان اسلام توزيع شود.
كاظمي همچنين پيشنهاد كرد، در حاشيه نمايشگاه محصولات برتر و برگزيده ناشران نيز برگزار شود تا ناشران از كيفيت و محتواي محصولات و كالاهاي يكديگر مطلع شوند.
دومين اجلاس بينالمللي ناشران جهان اسلام، مهر ماه امسال در تهران برگزار ميشود.
دوشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۵
نظر شما