سه‌شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۷
بازي فقط براي كودكان نيست

مراسم رونمايي كتاب «عصر بازي» نوشته مسعود كوثري عصر روز گذشته دوشنبه (13تير) در فرهنگسراي رسانه برگزار شد. به گفته مولف، بازي فقط براي كودكان نيست؛‌ در اين زمينه بايد آثار مستحكم نوشته شود./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مراسم با حضور مسعود كوثري، مولف كتاب، مهدي محسنيان‌راد و اعظم راودراد از استادان دانشگاه در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.

در ابتداي مراسم، محسنيان‌راد با بيان اينكه كتاب مقدمه جامعي دارد كه به نثر ساده و روان نوشته شده، گفت: در مقدمه به نكاتي اشاره شده كه توانايي نويسنده را نشان مي‌دهد؛ مولف به موضوع بحث به شكل علمي واقف است و مي‌داند چه مي‌خواهد بگويد.

وي كتاب «عصر بازي» را منسجم و بخش‌هاي آنرا داراي اتصال خوبي دانست.

محسنيان‌راد ادامه داد: 25درصد منابع كتاب فارسي است كه بيشتر آنها توسط مولف در طول سال‌هاي گذشته نوشته شده. منابع انگليسي نيز مختص به آثار نويسندگان پر كار حوزه بازي‌هاي كامپيوتري به شمار مي‌آيد كه بسياري از آنها در دسترس نيست؛ از اين رو مولف زحمت كشيده و فهرست خوبي از منابع تنظيم كرده است.

وي اين كتاب را مرجع و آغاز خوبي دانست و تصريح كرد: لازم است در چاپ‌هاي بعدي به حوزه‌هاي بومي و كاركرد آن در كتاب توجه شود.

در ادامه مراسم، راودراد اظهار داشت: يادداشت‌هايم از كتاب «عصر بازي» مشابه تمام نكاتي است كه درباره ساختار و منابع از سوي استاد محسنيان‌راد بيان شد؛ به ويژه درباره تحقيقات بومي كه جاي آنرا در كتاب خالي مي‌بينم و لازم است در چاپ‌هاي بعدي به مصاديق آن دست‌يافته شود.

وي به عنوان "جامعه‌شناس هنر" توضيح داد: در مرور هنرهاي مردم پسند متوجه مي‌شويم وقتي اين هنر در ادبيات رشد كرد توسط يكسري منتقد فرهنگ توده كه معتقد بودند بايد آثار فاخر خوانده شود مورد انتقاد قرار گرفت.

راودراد بيان داشت: نخبگان فرهنگ توده مي‌گفتند مردم بايد كارهاي دقيق و علمي را بخوانند چون با مطالعه آثار عامه فرهنگ از بين مي‌رود. ولي مدتي بعد داستان‌خواني و داستان‌نويسي جزيي از زندگي مردم و وارد مباحث دانشگاهي شد. ولي جامعه بشري در حال جلو رفتن است و در هر دوره‌اي ويژگي خاصي پيدا مي‌كند.

وي گفت: موضوعي كه مطرح كردم درباره بازي‌هاي كامپيوتري در دنيا و جامعه به طور مضاعف اتفاق افتاد و خرسندم از اينكه شخصي بازي‌هاي كامپيوتري را جدي گرفته و درباره آن كتاب نوشته است.

راودراد افزود: در كتاب درباره بازي‌هاي كامپيوتري توضيح و ويژگي‌هاي آن تشريح شده است. كتاب چشم‌هاي بسته جامعه را به دنياي جديد بازي‌هاي كامپيوتري باز مي‌كند.

وي گفت: بازي‌هاي كامپيوتري در جهان جدي گرفته شده ولي در ايران نه؛ در حالي كه بازي به عنوان يك رسانه كه با جامعه ارتباط متقابل دارد داراي امتياز بالايي است.

در ادامه مراسم، كوثري پيشرفت بازي را غير قابل پيش‌بيني دانست و اظهار داشت: بسياري از اتفاقات درباره بازي‌هاي كامپيوتري در راهند كه به چشم ديده نمي‌شوند؛ زماني كه از عكس‌هاي خود براي ساخت بازي كامپيوتري استفاده خواهيد كرد.

وي با بيان اينكه بازي ما را وارد عصر جديد مي‌كند و تصور ما را از جهان تغيير مي‌دهد، توضيح داد:‌ بشر علاقه‌مند است تصور ديگري از خود ارايه دهد. تعامل بازي با صنعت سينما و تلويزيون و هنرهاي ديگر رفت و برگشتي را به وجود مي‌آورد كه موجب تغيير تصور ما مي‌شود.

كوثري با بيان اينكه كتاب تعامل جديدي را با افرادي كه با بازي كار مي‌كنند به وجود مي‌آورد، اظهار داشت: در اين زمينه بايد آثار مستحكم نوشته شود نه آثار آبكي و چرخ شده دست به دست. لازم است به سمت اين رسانه برويم و آنرا از آن خود كنيم.

وي به عنوان فردي كه چند سال درباره اين موضوع مي‌نويسد، گفت: بازي لذتي دارد كه هيچ رسانه‌اي ندارد. به سمت اين لذت برويم و از آن بهره‌برداري كنيم. بازي فقط براي كودكان نيست از كودكانه بودن بيرون آييم. با تحولي كه در حال رخ دادن است تركيب‌هاي جديد خواهيم داشت كه براي بزرگسالان قابل پيش‌بيني است. 

مراسم با پرسش و پاسخ ادامه يافت و سپس از كتاب «عصر بازي» رونمايي شد. همچنين از سوي فرهنگسراي رسانه سه لوح تقدير همراه تنديس به كوثري، محسنيان‌راد و راودراد اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها