یکشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۴
ارايه راهكار براي مشكلات و موانع آتي صنعت نشر  در شورا

نماينده انجمن ناشران كتاب‌هاي آموزشي در شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر با اشاره به اهداف متعالي اين شورا در آينده گفت:‌ برطرف كردن مشكلات موجود در صنعت نشر كشور و رفع موانع و معضلاتي كه ممكن است در آينده بر سر حوزه نشر قرار گيرد در اولويت برنامه‌هاي شورا قرار دارد.

فتح‌الله فروغي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: پرداختن به لايحه قانون جامع حمايت از مالكيت ادبي و هنري از جمله ضرورت‌هايي است كه بايد در اين شورا به صورت جدي دنبال شود.

وي افزود: در اين ميان نبايد از برخي خلاءهاي قانوني در حوزه تاليف و نشر مانند كپي‌برداري‌هاي رايج بدون ضوابط قانوني، جعل كتاب و تكثير آثار علمي بدون در نظر گرفتن حقوق نويسنده و ناشر غافل بود.

فروغي با بيان اينكه در بسياري از موارد مراجع دانشگاهي نيز بدون آگاهي از عواقب تكثير غيرقانوني كتاب، نسبت به انتشار اين آثار توسط دستگاه‌هاي نشر روميزي اقدام مي‌كنند، يادآور شد: در بسياري از موارد كتاب‌هاي ناشران و نويسندگان توسط بخش‌هاي غير دولتي سودجو مورد سوء استفاده قرار مي‌گيرد و منتشر مي‌شود.

وي تصريح كرد: اين شورا در نظر دارد با بهره‌مندي از بازوهاي حقوقي و قضايي راهكارهاي مختلفي را براي مقابله با اين گروه تهيه و تدوين كند.

نماينده انجمن ناشران كتاب آموزشي در شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر با اشاره به ديگر اولويت‌هاي كاري اين شورا، توضيح داد: تلاش براي حضور كتاب‌ ايراني در بيرون از مرزهاي كشور و توسعه صادرات كتاب‌هاي ارزشمند ايراني نيز در دستور كار شورا قرار دارد.

به گفته فروغي، راه‌اندازي شبكه وكالتي گسترده در سراسر كشور نيز يكي ديگر از نيازهاي مولفان و ناشران ايراني است تا مشكلات و معضلات موجود در حوزه‌هاي مختلف نشر از طريق اين وكلا برطرف شود.

وي ادامه داد: ساماندهي بخش توزيع كتاب در ايران با توجه به نواقص و مشكلات موجود در بخش توزيع نيز از جمله ضرورياتي است كه شورا در دستور كار خود قرار داده است.

مديرمسوول انتشارات «شورا» همچنين از لزوم برقراري ارتباط خوب، مستمر و منطقي بين اداره كل حقوقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر سخن به ميان آورد و گفت: با توجه به ماهيت صنفي و حقوقي فعاليت‌هاي شورا، اين اداره مي‌تواند راهكارهاي خوب و گسترده‌اي در اين زمينه به شورا ارايه كند.

فروغي خاطرنشان كرد: تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان حامي اصلي مولفان و ناشران با مراجع قانوني براي تاييد مصوبات شورا مي‌تواند راهكاري نوين براي اجراي مصوبات و خواسته‌هاي اصناف باشد.

شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر، نهادي فراگير به شمار مي‌آيد كه به صورت مستقل بر اساس برآيند تمام تشكل‌ها و دست‌اندركاران حوزه‌هاي مختلف نشر و با هدف حمايت از حقوق مولفان و ناشران آذر ماه سال 1389شكل گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط