«بابابزرگ درختي» مجموعه داستانهاي «فاطمه ابطحي» براي نوجوانان است. اين كتاب بهتازگي توسط انتشارات قطره منتشر شده است.
بيشتر داستانهاي اين كتاب، از زبان نوجوانان روايت ميشود. البته گاهي نيز راويان، بزرگسالاني هستند كه خاطراتي از دورهي نوجواني خود را بيان ميكنند. مانند داستان «كارآگاهها» كه در آن دو نوجوان، قصد پيدا كردن دزد كلاسشان را دارند.
يكي از داستانهاي كتاب كه عنوان كتاب هم هست از زبان نوجواني روايت ميشود كه علاقهي زيادي به پدربزرگش دارد؛ اما خانواده اهميتي چنداني به بزرگ خانواده نميدهند: «بيشتر وقتها از درختها حرف ميزد؛ چون عاشق درختها بود. براي همين توي خانه اسمش را كذاشته بودند «آقاجون درختي». اما اين اسم را به مسخره روي او گذاشته بودند. من مثل آنها نبودم و از اينكه بابابزرگم را مسخره ميكردند خيلي ناراحت ميشدم.»
و بالاخره: «يك روز صبح از خواب كه بيدار شدم، ديدم پدربزرگ توي اتاق نيست. رختخوابش جمع و مرتب شده بود و گوشهي اتاق بود اما خودش نبود. نميدانم چرا يك مرتبه به ياد روزي افتادم كه مادربزرگم فوت كرد و خيلي ترسيدم. گوشهايم را تيز كردم اما صداي گريه و زاري نميآمد...»
«فاطمه ابطحي» نويسندهي «بابابزرگ درختي» دربارهي اين كتاب گفته است: «نميدانم نوجوانها اين داستانها را دوست خواهند داشت يا نه. نميدانم موفق شدهام به دنياي بزرگ و پرهيجان نوجواني برگردم يا نه. نميدانم آن دوستي كه با هم كارآگاه شده بوديم، زباني را كه درست كرده بوديم يادش هست يا نه. اما ميدانم اگر نوجوانها اين داستانها را دوست داشته باشند به من قدرت ميبخشند باز برايشان بنويسم.»
گرچه قصد نويسنده وارد شدن به دنياي نوجوانان است و زمينهي بيشتر داستانها هم در ارتباط با همين موضوع است؛ اما شايد با نگارش داستانهايي جذاب و بهتر ميتوانست به اين هدف نزديكتر شود.
به عنوان مثال داستان «نارنجك و فرشته»، مشكلات دورهي نوجواني را مطرح ميكند اما با داستاني كه بارها و بارها نمونهاش را خواندهايم و ديدهايم. البته شايد در داستان كوتاه نتوان بيشتر از اين داستان را گسترش داد.
«خانهي رنگي»، «كوليها و من»، «انگور ياقوتي»، «نارنجك و فرشته»، «كارآگاهها»، «عموجان و خانوادهاش» و «بابابزرگ درختي» نام برخي از داستانهاي اين كتاب هستند.
«بابابزرگ درختي» را «انتشارات قطره» با قيمت 2500 تومان منتشر كرده است.
نظر شما