کتابی جدید که اخیرا در کره منتشر شده قصد دارد تا با بررسی کتاب های پرفروش کره در طول سه دهه اخیر، الگویی برای بازار کتاب های پرفروش در این کشور ترسیم کند._
نخستین کتاب فروشی مدرن در کره کتابفروشی «هدونگ یئوگروان» در سئول و در سال 1897 شروع به کار کرد. اگر چه تاریخ آغاز به کار کتاب فروشی های مدرن در کره به 114 سال پیش باز می گردد اما تاریخ کتاب های پرفروش کره ای از 50 سال پیش و از سال 1962 به این سو قابل بررسی است . وقتی کتابفروشی «جونگنو» یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین کتاب فروشی هایی که در سال 1907 شروع به کار کرده بود، در سال 2002 بسته شد، کتابفروشی کیوبو که از سال 1981 شروع به کار کرد، به عنوان قدیمی ترین کتابفروشی در فهرست کتاب فروشی های پرفروش باقی ماند.
از سال 1981 تا 1989 عنوان های کتاب های پرفروش در کره نشان دهنده شوق برای دموکراسی و به پایان رسیدن خشونت ها و حکومت اقتدارگرا از طریق اشعار و رمان های حماسی است. این حس پس از جنبش دموکراسی خواهی در گوانگجو در سال 1980 خودنمایی کرد. کیم جی-ها نویسنده کتاب «تشنگی سوزان» و جو یونگ-رآیه با کتاب «رشته کوه های تی بک» دو اثر مورد توجه این دوره هستند. همچنین اشعار غنایی آرام چون آثار سو یونک-یون که در کتاب «تنها ماندن» منعکس شده و کتاب «اگرچه امروز نیمی از ماه هستم» مجموعه اشعار لی هایی-این با استقبال خوانندگان روبه رو شدند.
در دهه 90 کتاب ها منعکس کننده ناامیدی و تمایل افراد به تنها بودن و آرزوی داشتن اقتصادی شکوفا از آن زمان است. افراد منزوی تجربه دوگانه رنج و لذت را از طریق سونوشت اقتصاد ملی خود تصویر می کنند. خوانندگان به انتشار آثاری در زمینه توسعه روی می آورند و کتاب هایی چون «جهان گسترده است و کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد» نوشته کیم وو-یونگ و کتاب «هفت عادت مردم بسیار تاثیرگذار» نوشته استفن آر.کاوی که تصویرگر موفق بودن و موفقیت هستند در اوج قرار می گیرند.
در اواخر دهه 90 وقتی بحران اقتصادی به کشور هجوم می آورد، خوانندگان امید و آرامش را در کتاب هایی چون «سوپ جوجه برای روح» نوشته جک کانفیلد و مارک ویکتور هانزن پیدا می کنند و یا از کتاب هیوتودا اوتاتاکی با عنوان «هیچ چیز بی عیب نیست» اقبال می کنند و نویسندگان زن موفق می شوند کتاب ها پرفروش متعددی بنویسند.
در این کتاب توضیح داده می شود که در دهه اول هزاره سوم شخصیت های منفرد برمبنای فرهنگ اینترنت به بازار می آیند و به موفقیت های فردی فکر می کنند. «کیمیاگر» پائولو کوئلیو و «راز» نوشته راندا بایرن به همین دلیل خوانندگان را به خود جذب می کنند . این در حالی ست که انزوای زندگی مدرن نیز با استقبال از کتاب هایی چون «لطفا دنبال مامانم بگرد» نوشته شین کیونگ سووک ملاحظه می شود و کتاب های «هری پاتر» نوشته جی.کی .رولینگ و «کد داوینچی» دن براون بازار کتاب های داخلی را تحت تاثیر خود می گیرد.
این نویسنده در کتاب خود بر این تاکید داردکه کتاب های پرفروش نشان دهنده بخش تاریک آرزوهای بشری است و به همین دلیل در سال 1999 کتابی چون «می خواهم یک ستاره باشم» می تواند 800 هزار نسخه به فروش برساند و در هر حال کتاب های مناقشه برانگیز می توانند توجه مردم را همواره به خود جلب کنند.
نظر شما