رضا رضايي در گفت و گو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: يكي از ويژگيهاي مسابقات تخصصي جشنواره صنعت چاپ، بررسي علمي و فني محصولات چاپي از سوي متخصصان است كه در جلسات منظم و مدون داوري پيگيري ميشود.
وي با اشاره به داوري 1800 اثر توسط 40 داور در مراحل مختلف دهمين دوره مسابقات صنعت چاپ، گفت: هدف اصلي برگزاري اين مسابقات تقويت كيفيت توليدات چاپي در كشور است.
وي افزود: آسيبشناسي فني محصولات چاپي از ديگر ويژگيهاي اين مسابقات است كه موجب ميشود توليدات چاپخانهها از سوي افراد متخصص بررسي و ايرادات آنها مشخص شود.
رضايي گفت: ارتقاي كيفيت محصولات چاپي، تشويق دستاندركاران اين حوزه براي مديريت بهتر و رفع اشكالات، تقويت نگرش علمي به فرايند چاپ و رونق اقتصادي نيز در زمره اهداف اين مسابقات قرار دارد.
رييس هيات داوران دهمين دوره مسابقات جشنواره صنعت چاپ همچنين عنوان كرد: مسابقات چاپ ميتواند نتيجه و اثري بسيار عميق و گسترده بر جامعه، اقتصاد و فرهنگ داشته باشد، زيرا بهبود كيفيت غير از تاثير بر فروش بيشتر و بازاريابي، نتايج خوبي براي اقتصاد ملي و ارتقاي بهرهوري، رفاه عمومي و توسعه اشتغال به همراه دارد.
رضايي با اشاره به مباحثي درباره مفهوم كيفيت، توضيح داد: امروز مفهوم كيفيت گسترش يافته است و فقط به مرغوبيت كالا منحصر نميشود و شاخصههايي مانند رضايت مشتري، خلاقيت، بهرهوري، محيط زيست، زمان توليد و تحويل، قيمت و ... را نيز در بر ميگيرد.
وي با بيان اينكه كالاي ايراني بايد از كيفيت خوب و مناسب برخوردار باشد، يادآور شد: يك چاپخانهدار ميتواند با مديريت زيرمجموعه خود، تمام برنامههاي توليدي را كنترل و از توليد محصول بيكيفيت جلوگيري كند، در اين ميان مسابقات چاپ مسيري براي عبور از جاده كيفيت است.
رضايي همچنين درباره لزوم اطلاعرساني گسترده در مسابقات تخصصي چاپ گفت: در دوره گذشته متاسفانه حكم مسوولان دبيرخانه جشنواره دير صادر شد و فرصت زيادي براي پيگيري امور مختلف اطلاعرساني وجود نداشت.
رضايي پيشنهاد كرد، مسابقات تخصصي آثار چاپي از سال آينده به صورت استاني در شهرهاي مختلف كشور برگزار شود و هر سال نمونه آثار برتر به دبيرخانه كشوري ارسال شود تا تقسيم جوايز عادلانه باشد.
رضايي همچنين درباره شيوه برگزاري يازدهمين دوره مسابقات تخصصي صنعت چاپ نيز گفت: سال گذشته فقط به افراد برگزيده هر بخش جوايزي اهدا شد اما امسال جايزهاي با عنوان «اهتمام» نيز به واحدهايي كه محصولاتي با كيفيت توليد ميكنند، اهدا ميشود.
وي دراين باره توضيح داد: اين موضوع موجب ميشود كه چاپخانهداران، ليتوگرافان و صحافان كشور با دقت بيشتري محصولات خود را توليد كنند و توجه به كيفيت در بخشهاي مختلف كار خود را گسترش دهند.
رضايي تصريح كرد: هر مجتمعي بايد در كنار مجموعه خود يك بخش آزمايشگاهي داشته باشد و كيفيت محصولات توليدي خود را ارزيابي كند، اين موضوع به مرور زمان موجب ارتقاي كيفيت و رشد محصولات چاپي در كشور ميشود.
وي همچنين درباره اثرات كيفي شدن محصولات چاپي در داخل و خارج از كشور گفت: اين موضوع در طول چند سال، اعتبار و ارزش كالاي ايراني در منطقه را افزايش ميدهد و حجم گستردهاي از سفارشهاي چاپي به اين بخش سرازير ميشود.
به گفته رييس هيات داوران دهمين جشنواره مسابقات صنعت چاپ، دبيرخانه اين مسابقات در نظر دارد محصولات برتر و كيفي اين حوزه را در بازارهاي منطقه معرفي كند.
رضايي معتقد است، مسابقات تخصصي چاپ ايران ظرفيت برگزاري در سطح كشورهاي اكو و حتي كشورهاي اسلامي را نيز دارد.
وي با اشاره به اثرات مثبت برگزاري مسابقات چاپ اظهار كرد: امروزه رقابت در سطح جهان بسيار جدي است و ارتباطات بين كشورها گسترش يافته است؛ در اين ميان ايران نيز بايد حركت رو به رشد خود را با پيشرفت در عرصههاي داخلي و خارجي ادامه دهد.
رضايي افزود: اگر فقط به پيشرفت در بازارهاي داخلي رضايت دهيم و به مرور زمان حركتهاي سريع كيفي، كند ميشود و به جاي حركت در مسير جهاني، در يك دهكده كوچك ماندگار ميشويم.
دهمين دوره مسابقات تخصصي جشنواره صنعت چاپ اسفند سال گذشته برگزار شد و يازدهمين دوره اين جشنواره نيز شهريور ماه امسال برگزار ميشود.
سهشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۰
نظر شما