جمعه ۲۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۴
موزه پوشکین پنجاه ساله شد

6 ژوئن (16 خرداد) موزه پوشکین شهر مسکو پنجاه ساله شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری ایتار تاس روسیه، هرچند در 6 ژوئن (زادروز الکساندر پوشکین) سال 1957 بر اساس تصویب حکومت شوروی سابق این موزه تاسیس شد، ولی درهای موزه تنها در 6 ژوئن سال 1961 به روی بازدیدکنندگان گشوده شد.
 
موزه پوشکین بین خیابان پرچستنکی و خروشوف در یک محله زیبای قدیمی پایتخت روسیه با دیوارهای گچ کاری شده قرار دارد. به گفته مورخان الکساندر پوشکین گشت و گذار در این خیابان را دوست   داشت.
 
کار موزه از صفر شروع شد و وقتی تاسیس شد هیچ اثری در آن وجود نداشت ولی بعدها تمام اتحاد شوروی در سازمان دهی آن و جمع آوردن آثار مربوط به بنیادگذار ادبیات کلاسیک روسیه سهیم شد و از هر جا اثری مربوط به شاعر بزرگ را به موزه اهدا می کردند و این کار تا امروز ادامه دارد. امروز این موزه بیش از 200 هزار اثر را در خود محفوظ می دارد و این تعداد در حال افزایش است و همین طور تعداد بازدیدکنندگان هرروز بیشتر می شود. ورود به این موزه و بخش های آن در دیگر شهر های روسیه رایگان است.

به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس موزه در صحن آن برنامه کنسرتی با شرکت گروه های موسیقی کودکام و نوجوانان برگزار و نمایش «ماهی گیر و ماهی» بر اساس داستان الکساندر پوشکین اجرا شد. 

پوشکین، آلکساندر سرگیویچ، شاعر و رمان¬نویس روسی (1799-1837) در مسکو زاده شد. او از سوی پدر به یکی از خاندان های اصیل تعلق داشت و اصالت خانوادگی در علاقه او به تاریخ و احترام به سنن و آداب و عشق به گذشته ملی تأثیر فراوان داشت و او را وارث بهترین سنت های ملی ساخت. از سوی مادر که نام خانوادگی هانیبال  داشت، نسب او به صورت مستقیم به شاهزاده ای حبشی می رسید که از سرداران پطرکبیر امپراتور روس بود. آلکساندر در خانه ای بی نظم و در کنار پدری سبکسر و خودخواه و مادری زیبا و مستبد و لجوج پرورش یافت و کمبود عواطف خانوادگی را در کنار مادربزرگ مادری و پرستارش جبران کرد و اگرچه از عطوفت پدر و مادر محروم بود، وضع اجتماعی خانواده به او امکان می¬داد که استعدادهای ادبیش را به ظهور رساند و از محضر بزرگان علم و ادب استفاده برد، آنان را بشناسد و به بحث هایشان گوش فرا دارد و به سبب علاقه فراوانی که در محیط خانه به فرهنگ فرانسه حکمفرما بود، تسلطی زودرس به این زبان یابد و بتواند در کتابخانه پدر کتابهای ادبی بخواند.

گزارشگر: شاه منصور شاه میرزا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها