دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۰
ليلي و مجنون نظامي؛ سحري دگر از سخن

دکتر کامل احمدنژاد در درس‌گفتارهايي درباره‌ نظامي به بررسي و تحليل منظومه‌ ليلي و مجنون مي‌پردازد و زيبايي‌هاي زباني و غناي دروني اين اثر ارزشمند نظامي را بازخواني مي‌کند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، دكتر كامل احمدنژاد در هفدهمين مجموعه درس‌گفتارهايي درباره نظامي به بررسي «شرح و تفسير منظومه‌ ليلي و مجنون» مي‌پردازد.

ليلي و مجنون سومين منظومه نظامي است که بيش از ۴۰۰۰ بيت دارد و موضوع آن عشق مجنون به ليلي که عشق توام با عفت است. نظامي اين اثر را نيز همانند ساير آثارش مي‌ستايد و آن را بحر روان لقب مي‌دهد. هم زيبايي ظاهر و هم غناي باطن‌اش را ستوده و مي‌گويد که تاکنون کسي چنين اثري خلق نکرده است.

به گفته دكتر كامل احمدنژاد، كساني كه با ادبيات فارسي آشنايي دارند، مي‌دانند كه نظامي يكي از پنج شاعر بزرگ ايران است. فردوسي در حماسه، مولوي در عرفان، سعدي در ادبيات تعليمي، حافظ در غزل و سرانجام نظامي در منظومه‌هاي غنايي، قله‌هاي ادب ايران به‌شمار مي‌روند. برخي محققان اروپايي منظومه‌هاي نظامي را با نمايشامه‌هاي شكسپير مقايسه كرده و به اين نتيجه رسيده‌اند كه شكسپير از داستان‌هاي نظامي، مستقيم يا غير مستقيم، الهام گرفته است.

هفدهمين مجموعه درس‌گفتارهايي درباره‌ نظامي عصر چهارشنبه (18 خرداد) ساعت 16:30 در مرکز فرهنگي شهر کتاب واقع در خيابان شهيد بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير، نبش کوچه‌ سوم برگزار مي‌شود و ورود براي علاقه‌مندان آزاد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها