زاهد بيگدلي در گفت و گو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با بيان اين مطلب عنوان كرد: هنوز در برخي حوزههاي كتابداري پركاربرد از جمله مرجع، تعامل كاربر با موتورهاي جست و جو و مديريت دانش، پژوهش چنداني نشده است و براي كاربردي كردن پژوهشهاي كتابداري بايد از حوزههاي مرتبط چون فناوري اطلاعات استفاده كرد.
بيگدلي دسترسي سخت دانشجويان به پاياننامهها را از چالشهاي پژوهش در اين رشته عنوان كرد و افزود: دانشجو بايد بتواند براي دريافت اطلاعات مورد نياز به راحتي از پاياننامههاي مرتبط استفاده كند اما اكنون دسترسي به پاياننامههاي ديگر، دشوار و زمانبر است.
وي گفت: از سوي ديگر بسياري از تحقيقات تكراري و با محتواي تقريبا يكسان انجام و تنها اختلافهايي صوري در آنها مشاهده ميشوند؛ اين تحقيقات موازي نيز چالشي در حوزه كتابداري به حساب ميآيند.
مدرس كتابداري و اطلاعرساني دانشگاه شهيد چمران اهواز اضافه كرد: در سالهاي اخير با افزايش دانشجويان كارشناسي ارشد كتابداري روبهرو ايم كه در انتخاب موضوع جديد براي پاياننامه وقت كافي را صرف نميكنند.
عضو هيات علمي گروه كتابداري دانشگاه شهيد چمران خاطرنشان كرد: حاصل نهايي بسياري از طرحهاي كتابداري نميتواند به عنوان نظريه ارايه شود و تعدد مقالات و طرحهاي تكراري به موضوعي آزار دهنده تبديل شده اند.
یکشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۶
نظر شما