به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، اين نمايشگاه به مناسبت روز جهاني موزه برگزار شده و شامل نمايش 15 نسخه خطي است.
پيشينه پزشكي در ايران به دوران پيش از اسلام باز ميگردد. نخستين مركز آموزش پزشكي ايران، در دوره ساسانيان، در سده سوم ميلادي در جندي شاپور نزديك اهواز كنوني برپا شد؛ اوج شكوفايي طب در ايران به سده نهم تا چهاردهم ميلادي باز ميگردد كه آن را دوره زرين پزشكي ايران ناميدهاند. در همين دوران بود كه شخصيتهاي برجسته تاريخ طب ايران چون زكرياي رازي، ابن سينا و شرفالدين جرجاني درخشيدند.
از مجموعه نسخ خطي پزشكي نفيس كتابخانه ملك كه در اين نمايشگاه در معرض ديد عموم قرار دارد ميتوان به نسخه «الذخيره الخوارزمشاهيه» كه تنها نسخه شناخته شده از متن عربي كتاب ذخيره خوارزمشاهي در جهان است، «تحفه سعديه» مهمترين شرح بر كتاب قانون ابن سينا و «قانونچه» چكيده كتاب قانون ابن سينا اشاره كرد.
در نخستين روز برپايي اين نمايشگاه (26 ارديبهشت) گروهي از دانشجويان تخصصي طب سنتي دانشگاه شاهد به سرپرستي دكتر ناصري از اين نمايشگاه ديدن كردند.
علاقهمندان ميتوانند براي بازديد از اين نمايشگاه تا 15 خرداد به كتابخانه و موزه ملي ملك واقع در خيابان امام خميني (ره) مراجعه كنند.
دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۴
نظر شما