بايرامي منتقد كتاب "اين سر دنيا، آن سر دنيا" در نشست نقد اين كتاب كه با حضور نويسنده و مخاطبان اثر در سراي اهل قلم كودك و نوجوان برگزار شد، اظهار داشت، موضوع اين اثر بارها در كتابهاي ديگر مورد استفاده قرار گرفته است.
در ابتداي اين نشست كه در سراي اهل قلم كودك و نوجوان نمايشگاه كتاب برگزار شد، جواد محقق نويسنده «اين سر دنيا، آن سر دنيا" را معرفي كرد. مجيد راستي، آفريننده اين اثر علاوه بر نگارش داستانهايي چون ماجراهاي علي كوچولو، داستانهايي براي كلاس الي، مثل يك نردبان، قصه دو تا حلزون و ... در صدا و سيما نيز به عنوان نويسنده فعاليت ميكند.
در بخشي از اين نشست مخاطبان كتاب "اين سر دنيا، آن سر دنيا" سوالاتي را با نويسنده در ميان گذاشتند. بيشتر مخاطبان حاضر در جلسه به تصويرگري كتاب معترض بودند و آن را مناسب نميدانستند. آنان سوالاتي نيز درباره فلسفه پنهان در پس اين داستان كودكانه مطرح كردند. براي بيشتر مخاطبان اثر اين موضوع سوال برانگيز بود كه قهرمان اصلي داستان(كرم) براي چه از يك سر طناب آويخته شده در حياط به سر ديگر آن ميرود.
محمدرضا بايرامي منتقد اين اثر با تشريح داستان به برخي از سوالات مخاطبان پاسخ داد. بايرامي پاسخ به سوالات را با بيان انتقادي درباره موضوع داستان آغاز كرد و گفت: "اين سر دنيا، آن سر دنيا" موضوع نويي ندارد. حركت از جايي به جاي ديگر، بارها به اشكال مختلف دستمايه آفرينش داستانهاي بسياري قرار گرفته است. علاوه بر موضوع از جايي به جايي رفتن، ياد گرفتن در مسير حركت، شجاعت خطر كردن از جمله ديگر مباحثي اند كه در اين كتاب به آن اشاره شده است.
وي در ادامه افزود: كرم داستان از پيله شخصي خودش بيرون ميآيد و از روي طناب رخت به سمت ديگر حياط ميرود. او در اين مسير كشفهاي تازهاي ميكند. با خطراتي مثل افتادن از روي طناب مواجه ميشود اما به حركتش ادامه ميدهد. پروانهاي به او پيشنهاد ميكند تا او را از روي بند بلند كند و به سمت ديگر حياط ببرد، اما كرم تصميم دارد خودش اين مسير را طي كند و اين پيشنهاد را نميپذيرد.
كتاب "اين سر دنيا، آن سر دنيا" را انتشارات "بهنشر" در سال 1389 با قيمت 1650 تومان روانه بازار كتاب كرده است.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران امروز 24ارديبهشتماه در مصلاي امامخميني (ره) به كار خود پايان مي دهد.
نظر شما