مدير انتشارات نگارينه معتقد است: يكي از دلايل حضور مردم در نمايشگاه كتاب، كمبود ويترين كتاب است./
منصور جامشير افزود: متاسفانه در دوسال اخير در نمايشگاه كتاب، مكاني را به ناشران كودك و نوجوان اختصاص دادهاند كه دسترسي به آن براي مخاطبان دشوار است؛ سالنهاي بخش كودك و نوجوان از بخش ناشران عمومي ـ كه بيشتر خانوادهها به آنجا مراجعه ميكنند ـ فاصله زيادي دارد.
وي پيشنهاد كرد: مسوولان وزارت ارشاد براي برگزاري بهتر نمايشگاه، از نهادهايي مثل انجمن فرهنگي ناشران كودكان و انجمنهاي دانشگاهي، كمكدرسي و اتحاديه تعاونيها در برگزاري نمايشگاه كمك بگيرند.
او در عين حال به اين نكته اشاره كرد كه مسوولان نمايشگاه كتاب براي برگزاري آن با مشكلاتي دست و پنجه نرم ميكنند. البته شركتهايي نظير مخابرات، برق و بانك كه در كارهاي اجرايي نمايشگاه، متعهد به انجام وظيفهاند، گاه به درستي به وظايف خود عمل نميكنند و اين همكاري نكردن به موقع، باعث اخلال در روند مديريت نمايشگاه ميشوند. امسال بانك صادرات، متاسفانه در واگذاري دستگاههاي كارتخوان، كوتاهي كرد و برخي از غرفهها، بعد از هفت روز، به اين دستگاهها مجهز شدند كه آن هم در برخي مواقع با قطعي و مشكل مواجه ميشد. بايد براي حل اين مشكلات نيز در دورههاي بعدي نمايشگاه اقدام اساسي صورت گيرد.
جامشير، با اشاره به اينكه در كارهاي خود اصولي عمل نميكنيم، گفت: اگر هر يك از ما در حوزه كاري خود تعهد داشته باشيم و خود را با ديگران هماهنگ كنيم، بسياري از مسايل رفع خواهند شد.
وي با بيان اينكه در سال نخست برپايي نمايشگاه كتاب در مصلا با اين مساله مخالفت داشته است، گفت: اما اكنون به دلايل مختلف، از جمله سهولت در رفت و آمد مردم و وجود راههاي ارتباطي مناسب، اين مكان را در حد امكانات موجود مناسب ميدانم. برپايي نمايشگاه با استفاده از سازهها در يك فضاي ديگر كار چندان دشواري نيست؛ اما ساختن راههاي ارتباطي عمومي ساليان سال زمان ميخواهد. چون يك نمايشگاه بدون راههاي ارتباطي و مخاطب معنا ندارد.
مدير انتشارات نگارينه افزود: البته برپايي غرفهها زير چادر با تغييرات آب و هواي و امكانات ناقص، يك نمايشگاه كامل و بي نقص نخواهد بود؛ اما اولويت نخست امكانات رفاهي، آمد و شد مخاطبان است.
وي درباره استقبال از نمايشگاه كتاب بيان داشت: اعتقادم بر اين است كه كمبود ويترين براي كودك و نوجوان، باعث ميشود بازديد از نمايشگاه با شور و هيجان همراه شود؛ هر سال بيش از 5800 عنوان كتاب در كشور مجوز نشر ميگيرند در صورتي كه تنها 2500 كتابفروشي در تهران داريم و در اين ميان تنها 400 كتابفروشي، كتابهاي كودك و نوجوان ارايه ميكنند. به نظر من اگر ويترينهاي كتاب را افزايش دهيم مردم بهتر به كتاب دسترسي خواهند داشت و با فراغ خاطر بيشتري كتاب تهيه ميكنند.
او با اشاره به اينكه كودكان و نوجوانان ميتوانند كتابهاي خوب را با توجه به كتابهاي برگزيده در جشنوارهها انتخاب كنند، گفت: برگزاري جشنوارهها باعث رقابت ميان ناشران و در نتيجه بالا رفتن كيفيت كتابها ميشود.
مدير انتشارات نگارينه با انتقاد از كمبود كتابخانههاي تخصصي كودك و نوجوان عنوان كرد: به دلايل مختلف، كتابهاي كودك و نوجوان كه با شكلهاي متنوع توليد ميشوند در فهرست كتاب كتابخانههاي نهاد كتابخانههاي عمومي كشور قرار نميگيرد؛ بنابراين براي در دسترس قرار دادن كتابهاي مناسب كودك و نوجوان، به كتابخانههاي تخصصي كودكان و نوجوانان نياز داريم.
جامشير، درباره مزاياي برپايي نمايشگاه و ارتباط با مخاطب گفت: هر سال در نمايشگاه، توليد سال آيندهام را ارزيابي ميكنم و بررسي ميكنم كه كودكان و نوجوانان از نظر محتوا، رنگ، فرم و شكل كتابها چه نوع كتابهايي را بيشتر دوست دارند.
او در پايان با اشاره به اين كه از انتقاد نوجوانان درباره كتابهايش استقبال ميكند، اظهار داشت: چند سال پيش كتابي را منتشر كرده بوديم كه درباره پخت نان بود. نوجواني روستايي كه اين كتاب را خوانده بود، نامهاي نوشت مبني بر اينكه اكنون جوش شيرين در پخت نان استفاده نميشود، لطفا در چاپ بعدي كتاب اين مطلب را اصلاح كنيد. من از خواندن اين نامه لذت بردم و دقت نظر اين نوجوان را تحسين كردم.
نظر شما