به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، مجتبي رجايي در مراسم بزرگداشت حکيم ابولقاسم فردوسي در محل آرامگاه اين شاعر بزرگ ملي ضمن اعلام مطلب فوق گفت: فردوسي در روزگاري که هر نداي حق طلبانهاي خاموش ميشد به صراحت سرود.
مدير کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خراسان رضوي تصريح کرد: اما مهمترين کار فردوسي به دفاع شجاعانه وي از علويان و شخص اميرالمومنين عليبن ابيطالب مربوط ميشود.
وي با اشاره به اينکه در آن روزگار دوستداري آل علي مستوجب عواقب وخيمي بود، ادامه داد: فردوسي در روزگاري که هر نداي حق طلبانهاي به اتهام قرمطيگري و رافضيگري بر نطع خونين سلطنت حکام غزنه خاموش ميشد، به صراحت سرود.
مدير کل ميراثفرهنگي خراسان رضوي با تأکيد بر توانايي مسلم فردوسي در سرودن اشعار و هنر والاي او در داستانسرايي گفت: اگر چه شاهنامه مشحون از تمثيلها، استعارات، نهادها و نمودهاست، هنوز بعنوان اثري بنياني در تاريخ ايران باستان به خصوص در عصر پادشاهان، اصيلترين منبع مورد استفاده تاريخ پژوهان و تاريخدانان است.
وي اظهار داشت: سفر تاريخي رهبر معظم انقلاب در سال 75 به شهر تاريخي توس و تاکيد ايشان بر ضرورت حضور موثر دولت در احياء و بازسازي توس بايد جدي گرفته شود.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه مجموع آثار تاريخي ثبت شده در خراسان بزرگ در زمان انقلاب اسلامي به عدد 100 هم نميرسيد، گفت: هم اينک تنها در خراسان رضوي يک هزار و 300 اثر تاريخي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
در ادامه اين مراسم رئيس بنياد بينالمللي تاجيکستان گفت: فردوسي از دوست داشتنيترين شاعران فارسي زبان در ميان مردم تاجيکستان است.
عبدالنبي ستار زاده اظهار داشت: فردوسي نه تنها بزرگترين حکيم و شاعر در ميان فارسي زبانان است بلکه در تمامي جهان شهرت دارد و پس از گذشت يکهزار سال همچنان شهرت جهاني خود را حفظ کرده است.
در ادامه مدير گروه زبان و ادبيات دانشگاه کابل، اکرامالدين حصاري افزود: اهميت مطالب و آثار فردوسي به قدري است که هماکنون در دانشگاههاي اين کشور با تاکيد بر مضمون در حال تدريس است.
حصاري با تأکيد بر اينکه حکيم ابوالقاسم فردوسي بر گردن فرد فرد فارسي زبانان حق دارد، خاطرنشان کرد: خلق شاهنامه، اين اثر کمنظير، خدمتي بزرگ در ادبيات فارسي انجام داده است.
آثار نفيس هنري با موضوع شاهنامه در نگارخانه پارسه مشهد
حسن خانزايي، رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مشهد، از رونمايي آثار هنري با موضوع شاهنامه همزمان با روز بزرگداشت حکيم ابوالقاسم فردوسي در نگارخانه پارسه خبر داد.
وي با اعلام اين خبر اظهار داشت: از جمله آثار مورد بحث ميتوان به خوشنويسي مذهب شده هفتخوان اثر طاهره مهديپور، پاراوان نقاشي شيشه بر اساس داستانهاي شاهنامه اثر فهيمه کمري رضواني و زيورآلات بانوان شاهنامه مجموعه کارهايي از بهارک اميد فر اشاره کرد.
وي از ديگر آثار به نمايش در آمده در اين نمايشگاه به آثار مينياتور، شيشه و منبت در زمينه شاهنامه و فردوسي اشاره کرد و ادامه داد: تمامي اين آثار مجموعهاي از کارهاي هنرمندان مرکز آفرينش هنرهاي سنتي (خانه ملک) است که براي علاقهمندان از تاريخ 25 ارديبهشت تا اول خرداد در محل نگارخانه پارسه واقع در بلوار مدرس به نمايش درميآيد.
باغ موزه هرندي ميزبان مراسم نقالي شاهنامه
مراسم نقالي شاهنامه با هدف احياي شاهنامهخواني از آغاز هفته ميراثفرهنگي هر شب در باغ موزه هرندي برپا ميشود.
پروين محمدرضايي مسوول امور موزههاي ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمان گفت: مراسم نقالي شاهنامه توسط «مهدي ثاني»، هنرمند پيشکسوت تئاتر کرمان در حال برگزاري است و تا سوم خردادماه ادامه خواهد داشت.
وي افزود: با توجه به اينکه تئاتر اصيل ايراني، روايتگري و نقالي رو به فراموشي است بنابراين سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمان درصدد سرمايهگذاري به منظور احياي روش شاهنامهخواني است.
وي با بيان اينکه برگزاري اين مراسم تنها مختص به هفته ميراثفرهنگي نيست، اظهار داشت: رشد، توسعه و برگزاري مراسم نقالي شاهنامه در طول سال از جمله برنامههاي در دستور کار اداره کل ميراثفرهنگي استان است.
مسوول امور موزههاي اداره کل ميراثفرهنگي استان کرمان تصريح کرد: روايت جنگ چالدران در موزه ارتش که همزمان با پنجمين روز از هفته ميراث فرهنگي صورت گرفت از ديگر اقدامات ميراث فرهنگي استان در اين زمينه است.
پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۴
نظر شما