كتابخانههاي کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آیندهای نزدیک پذیرای نوجوانان بالای 16 سال نیز خواهند بود.
کتابخانههای کانون از 45 سال پيش پذیرای کودکان و نوجوانان 6 تا 16 سالهاند و بچهها باید پس از 16 سالگی با این مراکز خداحافظی کنند.
این در حالی است که نوجوانان 16 ساله به عنوان اعضای ثابت و فعال کانون طی 10 سال عضویت خود در این مراکز به تواناییها و قابلیتهایی در عرصههای هنری و ادبی دست یافتهاند که خداحافظی با آنها، مراکز کانون را از این استعدادها خالی میکند و جایگزین کردن نسل جدید بچهها به جای آنان نیاز به سالها تلاش و سرمایهگذاری دارد.
از سویی، نوجوانانی که از دوران کودکی خود به فضای مراکز کانون دلبستگی پیدا کردهاند به محض رسیدن به مرز 16 سالگی مجبورند این مراکز را ترک کنند و این اتفاقی است که در دفتر خاطرات بسیاری از اعضای فعال کانون در سالهای دور و نزدیک ثبت شده است.
اگر چه برخی از همین اعضای فعال پس از پایان دوران دبیرستان یا دانشگاه خود دوباره راه مراکز کانون را پیش میگیرند و این بار با عنوان مربی به فعالیت خود در کانون ادامه میدهند.
اما اکنون معاون فرهنگی کانون از تصمیم شورای معاونان کانون برای بالا بردن سنِ پایان عضویت اعضای مراکز کانون خبر داده است.
محمدباقر آدوسی توضیح داد که شورای معاونان کانون در آخرین جلسهی خود در هفتهی گذشته از او خواسته است ظرف دو ماه شیوهنامهای برای اجرای این تصمیم تهیه و برای تصویب به این شورا ارایه کند.
او در ادامه افزود: به احتمال زیاد سنِ پایان عضویت پسران در مراکز کانون 18 سال و دختران 20 سال در نظر گرفته خواهد شد و این نوجوانان بعد از این در قالب انجمنهای فرهنگی، هنری و ادبی به فعالیتهای خود در مراکز کانون ادامه خواهند داد.
به گفتهی او پایدارسازی نوجوانان در مراکز و سوق دادن آنها به سمت فعالیتها و آموزشهای نیمهحرفهای متناسب با شرایط سنی آنها از جمله اهداف این طرح بهشمار میرود.
معاون فرهنگی کانون در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که همواره این نگرانی وجود داشته است که اعضای مراکز کانون پس از پایان عضویت، جذب چه مراکز یا فضاهایی میشوند؟ و آیا این مکانها به سلامت روحی و اخلاقی آنها آسیبی وارد نمیکند؟
آدوسی با اشاره به این مطلب که بیکاری سرمنشا بسیاری از مشکلات روحی، روانی و اخلاقی نوجوانان و جوانان است یادآور شد که تصمیم کانون برای بالابردن سن عضویت اعضا در عین حال به دنبال آن است که بچهها را با تشکیل کارگروههای ویژهای به سمت کار و تولید فرهنگی سوق دهد.
او تاکید کرد که این نوجوانان، مشاوران خوبی برای کانون هستند و با انتقال مطالبات نسل نوجوان و جوان به مسوولان، در عین حال مراکز کانون را فعالتر خواهند کرد.
به گفتهی آدوسی، مربیان توانمند کانون ادارهی این انجمنها را برعهده خواهند گرفت و با استفاده از قابلیتهای بچهها، جریان تولید فرهنگی را در مراکز کانون شکل خواهند داد.
معاون فرهنگی کانون در همین حال معتقد است این تولیدات میتواند در تمام حوزههای فرهنگی، هنری بهویژه در حوزهي کتاب، انیمیشن، نجوم، موسیقی و ... در مراکز کانون و از طریق همین انجمنها آماده و عرضه شود.
معاون فرهنگی کانون همچنین اعلام کرد که کانون آمادگی دارد از این تولیدات اعضای فعال خود حمایت کند چرا که نوجوانان وقتی میبینند تولیدات آنها مورد توجه قرار میگیرد بیتردید جذب مراکز کانون میشوند.
آدوسی در ادامه گفت: در مرحلهی اول اجرای این طرح، پیشبینی شده است که تنها اعضایی بتوانند به عضویت خود ادامه دهند که از سه سال قبل به عنوان عضو در مراکز کانون فعالیت کردهاند.
معاون فرهنگی کانون در پایان يادآوري کرد که انجمنهای فرهنگی، هنری کانون میتوانند براي تولید محصولات فرهنگی، هنری از نظرات کارشناسان و اساتید صاحبنظر در رشتههای مختلف استفاده كنند و آثار بچهها را با حضور آنان مورد نقد و تجزیه و تحلیل قرار دهند.
منبع خبر: روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان
نظر شما