به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، كوتس پژوهشگر دانشگاه بوخوم و يك ايرانشناس آلماني است كه تحقيقي را بر روي اسناد پزشكي انجام ميدهد. وي كه دانشآموخته شرقشناسي است در حال تحقيق بر روي پروژهاي با عنوان «تاريخ پزشكي شرق» است كه به همين منظور به كتابخانه ملك مراجعه كرده تا بر روي برخي از نسخ خطي پزشكي اين كتابخانه تحقيق كند.
در اين ديدار وي به بررسي هشت نسخه پزشكي از مجموعه نفايس خطي كتابخانه ملك پرداخت و شگفتي خود را از خط و تذهيب بكار رفته در برخي از اين نسخ ابراز كرد كه از اين مجموعه ميتوان به نسخي چون «امراض دماغي» در مورد بيماريهاي مغزي، «تقسيم ادويه» در مورد گياهان دارويي، «ضياء نورالدين» در مورد بيماريهاي چشمي و يكي از قديميترين نسخ پزشكي كتابت شده به سال 599 هجري قمري بنام «الاسباب و العلامات» اشاره كرد.
كتابخانه ملي ملك با داشتن 19 هزار عنوان نسخه خطي نادر و نفيس، يكي از 6 گنجينه بزرگ نسخ خطي ايران است.
همچنين اين كتابخانه داراي حدود 70 هزار كتاب چاپي، 3400 كتاب چاپ سنگي و 548 عنوان نشريه ادواري در 4000 مجلد است. بخش قابل توجهي از كتابهاي چاپي متعلق به پيش از سال 1320 خورشيدي است و در زمره نخستين كتابهاي چاپي ايران قرار ميگيرند. كتابخانه ملك پيوسته با خريد كتابهاي خطي و چاپي از محل عوايد موقوفات ملك غنيتر ميشود.
غير از مخازن كتاب و تالارهاي مطالعه، بخشهاي مجهزي هم براي انجام امور فني از قبيل مرمت نسخ خطي، عکاسي و تهيه ميکروفيلم، صحافي، جلدسازي و... ايجاد شدهاند. در کنار اين بخشها انتشارات مؤسسه از سال 1348 براي چاپ و نشر نسخ خطي موجود در کتابخانه و آثار پژوهشي مرتبط با آنها تأسيس شده است.
سهشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۳
نظر شما