به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از روابط عمومي مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد، اين مراسم به همت ستاد چهرههاي ماندگار و با همکاري مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد، صبح امروز(دوشنبه 5 ارديبهشت) با حضور جمعي از چهرههاي ماندگار و شخصيتهاي ادبي، فرهنگي و هنري برگزار شد.
پروفسور محمدحسن گنجي در ابتداي مراسم گفت: معلمي شريفترين شغل است و دو عنصر کار و تدريس مهمترين عامل طول عمر من محسوب ميشود.
وي در ادامه با اشاره به زندگي تحصيلي خود از ابتدا گفت: تحصيلات ابتدايي را در مدرسه شوکتيه بيرجند آغازکردم و با کسب 4 مدال طلا و 2 مدال نقره درسي، مقطع متوسطه را در دبيرستان شوکتيه به پايان رساندم. سپس عازم تهران شده و در مدرسه عالي مشغول به تحصيل در رشته حقوق شدم و شروع به آموختن زبان فرانسه کردم.
گنجي با بيان اينکه در اين زمان علاوه بر آموختن علوم ديني به فراگيري ساير علوم نيز مشغول شدم خاطرنشان کرد: بعد از پايان تحصيل در دارالمتعلمين عالي به عنوان دانشجوي برگزيده براي ادامه تحصيل عازم انگلستان شدم. پس از اخذ مدرک معادل کارشناسي ارشد در رشته جغرافيا به ايران بازگشتم و تحصيل و تدريس در دانشگاه تهران و دانشسراي عالي را آغاز کردم، سپس عازم آمريکا و موفق به دريافت مدرک دکتراي جغرافيا از دانشگاه کلارک شدم.
وي با اشاره به انجام تحقيقات و پژوهشهاي خود در زمينه اقليم و هواشناسي در آمريکا گفت: پس از انتخاب شدن به عنوان رئيس هواشناسي منطقه آسيا و نيز عضويت در کميته اجرايي سازمان هواشناسي جهان، در سال 2001 ميلادي به عنوان دانشمند سال هواشناسي جهان برگزيده شدم.
در اين مراسم با اهداي تابلوي کاشيکاري منقش به تصوير چهره پروفسور گنجي و کتاب نفيس «گلگشت در نگارستان» و هداياي ديگر از اين چهره ماندگار کشورمان قدرداني شد.
دکتر حسن گنجي متولد سال 1291در بيرجند است. او در سال 1312 به عنوان دانشجوي برگزيده براي ادامه تحصيل در رشته جغرافيا وارد دانشگاه ويکتورياي شهر منچستر در انگلستان شد. اين چهره ماندگار کشورمان در سال 2001 ميلادي به عنوان دانشمند سال هواشناسي جهان برگزيده شد. او همچنين رياست هواشناسي منطقه آسيا و عضويت در کميته اجرايي سازمان هواشناسي جهان را بر عهده داشت.
«اطلس اقليمي ايران»، «جغرافيا در ايران از دارالفنون تا انقلاب اسلامي»، «تاريخچه جغرافيا در جهان اسلام» و ... ازجمله آثار حسن گنجي به شمار ميروند. استاد گنجي با بيش از 70 سال تدريس و تعليم، شاگردان بسياري را تربيت كرده که هر يک از آنها، اينک از استادان به نام جامعه علمي کشور به شمار ميروند.
دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۸
نظر شما