به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از پايگاه خبري فرهنگستان زبان و ادب فارسي، در این نشست غلامعلی حداد عادل، ريیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ابوالحسن نجفی، مدیر گروه ادبیات تطبیقی، احمد سمیعی (گیلانی)، مدیر گروه ادبیات معاصر، علیاشرف صادقی، مدیر گروه فرهنگنویسی، فتحالله مجتبايی و بدرالزمان قریب، از اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حضور داشتند.
در سخنرانی کامران فانی، نخست به علل این پرسشگری و اهمیت دانشنامه اشاره و از نقش کتابهای مرجع، به ویژه دانشنامهها یاد شد.
«دانشنامه چیست و چه ویژگیهایی دارد» و انواع «عمومی و تخصصی آن» از ديگر محورهاي اين سخنراني بود.
بخش دوم سخنرانی فانی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، به سیر دانشنامهنویسی به زبان فارسی و نقد و بررسی کوتاه دانشنامههای مهم فارسی از روزگاران گذشته تا زمان معاصر اختصاص داشت.
وي در بخش سوم سخنرانن خود نيز به معرفی دانشنامه دانشگستر که جدیدترین دانشنامه عمومی، همگانی و جهانی به زبان فارسی است، پرداخت و درباره نحوه تألیف و تدوین آن سخن گفت.
دانشنامه «دانشگستر» شامل 60هزار مقاله است که 40 درصد آن مربوط به ایران و اسلام و 60 درصد مربوط به مناطق و فرهنگهای دیگر جهان است. بررسی زبان این دانشنامه و نیز شیوه استفاده از واژههای مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آن، از جمله مطالبی بود که در این مراسم به آن پرداخته شد.
اين نشست روز دوشنبه، بیستونهم فروردین در محل فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.
شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۶
نظر شما