اين استاد دانشگاه و پژوهشگر در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار داشت: در اين كتاب قصد دارم ثابت كنم كه هر علمي فلسفه ويژه به خود را دارد.
مجتهدزاده ادامه داد: بر اين اساس، براي مثال نميتوان با استفاده از نظريات فلسفي دانشمندان ساير علوم، فلسفه جغرافيا را نوشت.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين اثر نيز ساختاري مشابه با كتاب «فلسفه جغرافيا» به قلم دكتر شكوئي دارد يا خير؟ گفت: مرحوم شكوئي زحمات زيادي كشيد و خدمت بزرگي به علم در ايران انجام داد، اما اكنون ما در عصر ديگري زندگي ميكنيم و الزامات اين عصر با چند دهه پيش متفاوت است.
وي يادآور شد: مرحوم شكوئي براي نگارش كتابش از نظرات فلسفي دانشمندان ساير علوم استفاده كرد، در حالي كه من در كتاب «فلسفه ژئوپليتيك» شيوهاي به كلي متفاوت را در پيش گرفتهام.
استاد دانشگاه تربيت مدرس ادامه داد: فلسفه هر علمي را بايد بدون در نظر گرفتن نظرات فلسفي ساير علوم و از درون ديالكتيك همان علم كشف و ارايه كرد كه البته انجام چنين پژوهشي زحمت فراواني دارد.
اين نويسنده و پژوهشگر ابراز اميدواري كرد كه كتاب «فلسفه ژئوپليتيك» بهزودي از سوي انتشارات سمت منتشر شود.
دكتر مجتهدزاده دانشآموخته دانشگاههاي لندن و آكسفورد است و تاكنون حدود 20 كتاب و 350 مقاله به زبانهاي فارسي، انگليسي و عربي نگاشته است.
سهشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۷
نظر شما