هفته فرهنگي سيستان و بلوچستان با همكاري شهرداري هاي تهران و سيستان و بلوچستان در حال برگزاري است. در ميان بخشهاي متنوع اين برنامه، غرفههايي نيز به عرضه و نمايش كتابهايي ميپردازند كه به معرفي فرهنگ، تاريخ و ادبيات استان اختصاص دارند./
در محوطه و همچنين داخل ساختمان خانه هنرمندان حدود چهل غرفه برپا شدهاند كه هر يك از آنها در پي معرفي بخشي از ويژگيهاي اين استان به ساكنان پايتخت اند. وجود صنايع و نمادهاي محلي در هر غرفه سبب شده تا فضايي پر از رنگهاي مختلف در محوطه خانه هنرمندان شكل بگيرد.
به گفته عادل مزاري، دبير برگزاري اين برنامه، همايشهاي تخصصي نظير توسعه گردشگري، شعر و ادب، موسيقي، تئاتر و فيلم مستند از جمله برنامههاي جنبي به شمار ميآيند كه پس از پايان كار غرفهها برگزار ميشوند.
وي همچنين به عرضه كتاب در برخي غرفهها اشاره ميكند و ميگويد: غرفههاي مركز اسناد و غرفه مطبوعات استان از جمله غرفههايياند كه توانمنديهاي فرهنگي استان را نشان ميدهند.
مزاري معتقد است؛ تصوير روشني از سيستان و بلوچستان در اذهان بسياري از مردم ايران وجود ندارد، به همين دليل چنين برنامههايي ميتوانند در معرفي صحيح استانها و فرهنگهاي بومي مختلف ايران نقش بهسزايي داشته باشند.
دبير برگزاري هفته فرهنگي سيستان و بلوچستان همچنين ابراز اميدواري كرد كه در صورت حمايت مسوولان، هفته فرهنگي سيستان و بلوچستان در سالهاي آينده نيز با گستره بيشتري برگزار شود.
برخي از غرفههاي ويژه هفته فرهنگي سيستان و بلوچستان به معرفي و عرضه كتابهاي مربوط به تاريخ، فرهنگ و ادبيات استان اختصاص دارند. اين آثار فرصتي را پديد ميآورند تا مخاطبان با ظرفيتهاي فرهنگي استان بيشتر آشنا شوند.
غرفههاي دانشگاه بينالمللي چابهار و انتشارات نيزار، ويژه فروش كتابند. در غرفه دانشگاه بينالمللي چابهار پانزده عنوان كتاب عرضه شدهاند كه موضوع تمامي آنها در حوزه رشتههاي اين دانشگاه جاي ميگيرند.
بديل رخشاني، مدير مسوول انتشارات نيزار است كه سي عنوان كتاب در غرفهاش عرضه كرده. رخشاني در تهران فعال است و كتابهاي مربوط به تاريخ، ادبيات و فرهنگ استان سيستان و بلوچستان را منتشر ميكند.
به گفته اين مدير مسوول و شاعر لهجه سكايي، بخشي از كتابهاي انتشارات تفتان كه آنها نيز در حوزههاي مربوط به استان جاي ميگيرند، در اين غرفه براي فروش عرضه ميشوند.
غرفه زبان و ادبيات بلوچي، غرفهاي است كه عناويني از ديوانهاي شعر بلوچي را تنها براي معرفي به نمايش گذاشته است. به گفته رشيد بهرهمند، مسوول اين غرفه، نويسندگان اين كتابها آثار خود را در پاكستان چاپ كردهاند، زيرا هزينههاي چاپ در ايران از عهده آنان خارج است.
كتابهاي اين غرفه كه شامل ديوانهاي شعر ميشوند، از كتابخانههاي شخصي نويسندگان و علاقهمندان به فرهنگ و ادب استان به امانت گرفته شدهاند. اين غرفه كه به خوبي نشاندهنده غنا، قدمت و ظرفيتهاي ادبي زبان بلوچي است، فرصتي را پديد ميآورد تا زمينهاي براي حمايت از نشر اين آثار در داخل ايران به وجود آيد.
هفته فرهنگي سيستان و بلوچستان غرفههاي متنوع ديگري نيز دارد كه غرفههاي نشريه پر شمارگان و پر طرفدار "كودك مسلمان بلوچ"، طبخ و سرو غذاي محلي، عكاسي فوري با لباسهاي محلي و همچنين غرفه فروش اين لباسها از جمله مكانهاي پربازديد اين برنامهاند.
هفته فرهنگي استان سيستان و بلوچستان تا 26 فروردين از 10 صبح تا 10 شب در خانه هنرمندان واقع در خيابان ايرانشهر ادامه دارد.
نظر شما