سه‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۵
صنعت چاپ پذيراي سه هزار نفر از بانوان است

سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، عصر امروز (سه‌شنبه 23 فروردين ماه) در دومين همايش بانوان صنعت چاپ كشور با اشاره به نقش بانوان در اين صنعت، گفت: جايگاه زنان در عرصه‌هاي مختلف سياسي، فرهنگي، اقتصادي و هنري، ارزشمند و والاست و صنعت چاپ افتخار حضور بيش از سه هزار نفر از بانوان كشور را در بخش‌هاي مختلف ليتوگرافي، چاپ و صحافي دارد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، يوسف افراش با بيان اين مطلب در جمع بانوان حاضر در اين نشست، اظهار داشت: پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران، موقعيت‌هاي ممتاز و ويژ‌ه‌اي براي حضور بانوان در عرصه‌هاي مختلف اجتماعي پديد آمد كه خوشبختانه صنعت چاپ در اين بخش سهم ويژه‌اي دارد.

وي ادامه داد: از ميان سه هزار نفر از بانوان صنعت چاپ، 60 نفر به عنوان مدير در سه بخش پيش از چاپ، چاپ و پس از چاپ فعاليت دارند و 74 نفر نيز به عنوان صاحب امتياز چاپخانه مشغول كارند.

افراش با بيان اينكه اين حضور چشمگير را بايد به فال نيك گرفت، يادآور شد: اين موضوع نشانگر تلاش ارزنده بانوان است و اگر چه اين حرفه به ظاهر مردانه و سخت است اما بانوان حضور موثري در بخش‌هاي مختلف آن دارند.

سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: يكي از حوزه‌هايي كه بانوان به خوبي توانسته‌اند توانايي‌ها و مهارت‌هاي خود را در آن نشان دهند، صنعت چاپ است كه به دليل بردباري، صبر، دقت و حساسيت بانوان پذيراي آنان است.

وي درباره خصايص ويژه بانوان در اين صنعت، خاطرنشان كرد: اين حس زيبايي شناختي موجب ابداع و خلق موقعيت‌هاي زيبايي در صنعت چاپ شده كه كيفيت و اثرگذاري اين صنعت را افزايش داده است.

در ادامه اين نشست، رييس شوراي بانوان صنعت چاپ كشور نيز در سخناني گفت:‌ شش سال پيش در جريان يك تحقيق ميداني شاهد آمار خوب و ارزشمندي از حضور بانوان در اين صنعت شدم و در اين مدت تلاش كردم با تشكيل يك انجمن يا نهادي صنفي آنان را در كنار هم قرار دهم.

زهرا جليل‌ثاني افزود: اكنون بانوان بسياري به عنوان فارغ‌التحصيل يا دانشجوي رشته چاپ در كشور مشغولند كه تمامي اين بانوان نيازمند يك محيط كاري اند.

وي با بيان اينكه شوراي بانوان صنعت چاپ مي‌تواند زمينه اشتغال‌زايي اين بانوان را فراهم كند، اظهار داشت: در مدت 15 جلسه‌اي كه اعضاي موسس شورا با يكديگر داشتند، اهداف بلند مدت، برنامه‌ها و اقدامات پيش رو مورد بررسي قرار گرفتند.

جليل‌ثاني تصريح كرد: در اين ميان شوراي بانوان صنعت چاپ نيازمند ياري و مدد تمام دست‌اندركاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، همچنين اتحاديه‌ها و تشكل‌هاي صنفي براي ادامه حيات و پيگيري وظايف خود است.

نايب رييس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران، به عنوان ديگر سخنران اين همايش نيز در سخناني به نقش بانوان از ابتداي هستي اشاره كرد و گفت: ايرانيان از گذشته تا امروز همواره از حضور بانوان در مقام‌ها و منصب‌هاي بسيار استفاده كرده‌اند و ما نيز اكنون خوشحاليم كه در صنعت چاپ كشور بانوان فعالي داريم.

مصطفي تيناي‌تهراني ادامه داد: زن همواره مظهر مهر و عطوفت بوده است و پيروزي انقلاب اسلامي ايران نيز مديون حضور بانوان در مقاطع حساس بوده است، همچنين استقرار آن نيز به حضور زنان بستگي دارد.

وي با بيان اينكه ايران اكنون در مرحله رويش اقتصادي قرار دارد، عنوان كرد: بسياري از جوامعي كه به نام حكومت اسلامي فعاليت مي‌كنند، هنوز در دوران جاهليت به سر مي‌برند و محدوديت‌هايي براي بانوان خود قايل مي‌شوند، جوامع صنعتي نيز از زنان به عنوان ابزار استفاده مي‌كنند.

تهراني خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه در ايران اسلامي به عنوان كشوري كه الگوي جوامع ارزشي و بشري است، بانوان ارزش ويژه‌اي دارند و حضور خود را در تمام زمينه‌ها به اثبات رسانيده‌اند.

به گفته وي، بانوان امروز توانايي‌هاي بسياري از خود نشان مي‌دهند و به بركت خون شهدا و حضور ارزشمند و ماندگار آنان، پايه‌هاي اين نظام مستحكم باقي مانده است.

تهراني حضور بانوان را در بخش‌هاي مختلف، ارزشي دانست و يادآور شد: حضور بانوان به بركت نظام ارزشي جمهوري اسلامي ايران است كه اين حركت را بايد به فال نيك گرفت.

وي از بانوان به عنوان يكي از با‌ل‌هاي صنعت چاپ نام برد و تصريح كرد: متاسفانه صنعت چاپ كشور در برخي از تصميم‌سازي‌ها از ديد مسوولان مغفول مانده است و اميدواريم معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با در نظر گرفتن شان و مقام اين صنعت، به حل مشكلات چاپ كمك كنند.

دومين همايش بانوان صنعت چاپ كشور، عصر امروز در سالن اجتماعات پژوهشكده فرهنگ و معماري جهاد دانشگاهي با حضور جمعي از بانوان و فعالان رسته‌هاي مختلف صنعت چاپ كشور برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط