سه‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۴
كمبود كتاب در حوزه بهداشت دندان براي عموم نگران‌كننده است

يك مولف و عضو هيات علمي دانشگاه جندي‌شاپور اهواز با اشاره به افزايش ميزان بيماري‌ها و عفونت‌هاي دنداني و لثه در جامعه گفت: كمبود كتاب به زبان ساده در حوزه دندانپزشكي براي عموم نگران‌كننده است./

دكتر محمود جهانگيرنژاد در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با بيان اينكه كتاب‌هاي تخصصي حوزه دندانپزشكي قابل استفاده و كافي براي جامعه دانشگاهي‌اند، افزود: انتشار كتاب در حوزه دندانپزشكي داراي يك حلقه مفقوده در سطح آگاهي عمومي مردم است. بسياري از مردم با اصطلاحات ساده تا پيچيده دندانپزشكي چون ارتودنسي و اندودنتيكس نيز آشنايي ندارند.

اين استاد دانشگاه جندي‌شاپور با تاكيد بر اهميت آموزش پايه‌اي و بنيادين در حوزه بهداشت دهان و دندان به عموم مردم، اظهار داشت: اين آموزش بايد از سوي دندانپزشكان، محققان و اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها صورت گيرد. كتاب‌هايي كه براي عموم مردم در اين حوزه نگاشته مي‌شوند، نيازمند ويرايش شكلي، محتوايي و نگارش در حجم كم، زبان ساده و قابل فهم است.

وي با تاكيد بر اينكه تاكنون سه عنوان تخصصي از سوي انتشارات «نوردانش» در حوزه دندانپزشكي منتشر كرده است، اظهار داشت: يك عنوان كتاب نيز با نام «بيماري‌هاي لثه و انساج پيرامون دندان» براي عموم مردم منتشر شده كه آگاهي‌هايي عمومي درباره جراحي لثه، بيماري‌ها و نكات اساسي آموزشي بهداشتي را ارايه كرده است.

جهانگيرنژاد با اشاره به اينكه بسياري از بيماري‌هايي چون امراض قلبي، قند و ... علل عفوني نشات گرفته از لثه و دنداني دارند، توضيح داد: كودكان و زنان باردار نيازمند آگاهي بيشتر به لحاظ نگهداشت سلامت دهان و دندانند. استفاده از اشكال ساده در كتاب‌ها براي آموزش مردم بايد در بطن فعاليت‌هاي كارشناسان اين حوزه قرار گيرد.

عضو هيات علمي انجمن علمي پريودنتيست ايران (جراحان لثه) گفت: از طريق اين انجمن، كتاب «جراحي لثه» در مطب‌هاي دندانپزشكان در اختيار مردم قرار گرفته است، اما اين فعاليت بايد با كتاب‌هاي بيشتر و همكاري افزون‌تر دندانپزشكان صورت گيرد. 

وي در پاسخ به اين سوال كه وضعيت جامعه ايران به لحاظ بيماري‌هاي دهان و دندان به چه صورت است؟ گفت: بيماري‌هايي چون پوسيدگي دندان و عفونت لثه يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي بهداشت دهان و دندان در تمام جوامع بشري از جمله ايران محسوب مي‌شود كه ميزان آن در كشورهاي مختلف متفاوت است، اما برخلاف انتظار عمومي، مدرنتيه تاثير منفي بر رعايت بهداشت دهان و دندان دارد.

عضو هيات علمي دانشگاه اهواز با بيان اينكه درصد اندكي از بيماري‌هاي لثه، ژنتيكي اند، اظهار داشت: اين افراد به لحاظ ارثي مشكلات ساختاري دهان و دندان و مادرزادي دارند، اما ساير افراد داراي پلاك ميكروبي و التهابي دندان به دليل رعايت نكردن بهداشت و نكات تغذيه‌اي مي‌شوند.

وي با تاكيد بر اينكه شايع‌ترين نوع بيماري‌ عفوني دندان در ايران، بيماري‌هاي لثه محسوب مي‌شود، توضيح داد: متاسفانه عموم مردم تا زماني كه دچار درد، ترشح چركي و آبسه دندان نشوند به پزشك مراجعه نمي‌كنند. نگارش كتاب در اين حوزه‌ها بدون اصطلاحات تخصصي و همراه با معادل‌سازي فارسي براي عموم كارآمد خواهد شد.

جهانگير‌نژاد در ادامه افزود:‌ علاوه بر كتاب، رسانه‌هاي جمعي مكتوب و سايبر، معلمان در مدارس، استادان و متخصصان در مراكز عمومي وظيفه اطلاع‌رساني در حوزه بهداشت دهان و دندان را بر عهده دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها