سه‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۶
نسل جدید کتاب خوان های الکترونیک

بازار کتاب الکترونیک در یکی دو سال اخیر راهی را طی کرده است که پیش از این هرگز تصوری برای آن وجود نداشت. این موفقیت شرکت های مختلف را متوجه این بازار پر مخاطب کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بوک تراست، گوگل چند ماهی ست که کتاب الکترونیکی خود را با نام گوگل ادیشنز آغاز کرده است. به کمک این برنامه می توان کتاب‌های چاپی و همچنین آرشیو کامل کتاب‌هایی که از تاریخ کپی‌رایت آنها گذشته است را در هر دستگاهی خواند و کاربران می‌توانند از طریق موبایل، دستگاه‌های کتابخوان الکترونیک و یا کامپیوترهای شخصی به این مطالب دسترسی پیدا کنند.

این در حالی ست که آمازون به عنوان یک حریف خیلی جدی مدتی است که با کتابخوان کیندل خود بازار را هم در زمینه فروش کتاب الکترونیک و هم در فروش کتابخوان‌های آن در دست دارد. این موسسه که چندی پیش اعلام کرد بیش از یک میلیون دستگاه کتابخوان فروخته، قصد دارد تا سال ۲۰۱۳ این آمار را به ۲۹ میلیون برساند.
با این حال تولیدکنندگان دیگر هم در این بازار فعالیت می کنند که کتابخوان سونی، ایرکس، ال‌جی، سامسونگ، ایسوس و ... از جمله آنها هستند. 

در همین حال آمریکا به عنوان یکی از امکانات بالقوه بر این صنعت تکیه کرده و طبق آمار میزان فروش کتاب‌های الکترونیکی در این کشور ۲۱۴ درصد گسترش یافته است. اما گوگل اظهار امیدواری کرده تا ناشران کشورهای مختلف هم همکاری مناسبی برای توسعه این امکان انجام بدهند. 

در سرویس های کتاب الکترونیکی دیگر سایت ها مثل کتابخوان کیندل آمازون و اپل، کاربر باید ابتدا کتاب را بخرد و فایل آن را به دستگاههای کتابخوان منتقل کند ولی مسئولان گوگل در سرویس خود این دو مرحله را حذف کرده و کاربران می توانند به طور مستقیم بعد از خرید کتاب آن را مطالعه کنند. 

به این ترتیب مشکل در دسترس نبودن کتابخوان هم حل می شود و با استفاده از سایت گوگل می توان بلافاصله به مطالعه کتاب پرداخت. با این حال این سیستم با مخالفت بسیاری از سیستم های دیگر روبه رو شده چون بر خلاف شرکت آمازون که کتاب های الکترونیکی اش را فقط باید در کتابخوان الکترونیکی کیندل خواند، خواندن کتاب های گوگلی هیچ وسیله مخصوصی لازم ندارد. اپل هم مثل آمازون کتاب های مخصوص خودش را در ای بوک استوربه فروش می رساند و فقط کتابهای الکترونیک این شرکت را می توان در کتابخوان خودش مطالعه کرد. 

گوگل تا امروز بیش از 12 میلیون جلد کتاب را - هم از کتاب های موجود در بازار و هم از کتاب های نایاب - اسکن کرده است و موجودی کتاب های دیجیتال شده گوگل از هر موسسه دیگری بیشتر است. در همین حال گوگل در کشورها مختلف فعالیت می کند و با کمک کتاب خانه های آنها هم به دیجیتالی کردن کتاب های آنها کمک می کند و هم آنها را به سیستم دیجیبتال خودش اضافه می کند. 

با وجود این ورود آی پد که محصول شرکت اپل است امکانات بیشتری را در اختیار کتابخوانان الکترونیک قرار داده و آنها علاوه بر خواندن هر نوع متن می توانند به ویرایش تصویر و موسیقی هم بپردازند.
برخی از تحلیل گران معتقدند بازار، بین محصولات آمازون و اپل و گوگل تقسیم خواهد شد و سهم کتاب های الکترونیکی آمازون که در حال حاضر 90 درصد است، طی 5 سال آینده به حدود 35 درصد کاهش خواهد یافت. 

مدیران گوگل تاکید کردند که پروژه کتاب گوگل تحت تاثیر دعواهای حقوقی ای که بر سر دیجیتال کردن میلیون ها کتاب نایاب پیش آمده قرار نخواهد گرفت. در طول چند سال گذشته، تلاش این غول جست و جوگر برای ایجاد بزرگ ترین کتابخانه دیجیتالی دنیا دستخوش دعواهای حقوقی بزرگی شده است. 

در درگیری های حقوقی که بتدریج جلو می رود منتقدان ادعا کرده اند که معامله گوگل با ناشران و نویسندگان امریکایی، بازار را انحصاری می کند. اما گوگل معتقد است با این کار میلیون ها عنوان کتاب نایاب و کمیاب در وب، قابل جست و جو و دسترسی بشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها