فرماندار مانه و سملقان (از توابع خراسان شمالي) در بازديد از كتابخانه عمومي اين شهرستان گفت: كتابخانه به عنوان نهاد فرهنگي ميتواند كانون بالندگي و شكوفايي استعداد دانشآموزان و دانشجويان باشد.\
سیدمحمد رضا هاشمی افزود: پیشوایان دینی ما همه مسلمانان را به حفظ و نگهداری کتابها توصیه فرموده و از این رهگذر، اهمیت فرهنگ مکتوب را به مردم یادآور شدهاند. از جمله در حدیثی میخوانیم که امام حسن مجتبی علیهالسلام فرزندان و برادرزادگان خود را جمع کرد و درباره حفظ دانش و نوشتن آن، چنین سفارش فرمود: «شما کوچکترهای قوم هستید و به زودی بزرگان قوم خواهید شد؛ پس دانش بیاموزید و هر کس از شما نتواند علم را حفظ کند و به خاطر بسپارد، آن را بنویسد و در خانهاش قرار دهد».
رییس انجمن کتابخانههای عمومی مانه و سملقان اظهار داشت: کتاب، کانون پر طراوت و شاداب اندیشمندان و اهالی معرفت است. همانگونه که در باغ و بوستان، خاطر آدمی شاد و پر نشاط میشود، سفر به بوستان کتاب و مطالعه ژرف آن نیز مشام جان را شاداب و خرم كند.
وی افزود: آدمی وقتی به مطالعه میپردازد، احساس نشاط میکند و روحش بالنده میشود؛ لذا میتوان گفت که هیچ میراثی، سودمندتر و باارزشتر از کتاب نیست؛ زیرا کتاب، مایه آرامش روحی انسان است و به او حکمتهای جان پرور میآموزد و ایمان و اطمینان را به قلب وی هدیه میکند.
فرماندار مانه و سملقان با اشاره به احادیث اسلامی، از کتاب، به عنوان بوستان دانشمندان یاد کرد و افزود: امام علی علیهالسلام در این باره چنین فرمود: «کتاب، بستانهای عالمان و دانشمندان است.»
هاشمی با بیان اینکه کتاب، معلمی ساده و صمیمی و همواره در دسترس است، گفت: کتاب بیادعا و بیتکلف، آنچه دارد در اختیار ما میگذارد.
وی همچنین افزود: مطالعه، چنانچه با قصد خالص صورت پذیرد، عبادتی بزرگ به شمار میآید و انس با کتاب، در حقیقت، حضور در پیشگاه اندیشمندان و فرزانگان زمانهای گوناگون است.
فرماندار مانه و سملقان گفت: صفحات کتاب، معابد اهل علم و محرابهای پاک دانشجویی و دانشآموزی است. هرکس با کتاب و مطالعه بیگانه است، غریب و بیمونس است. کتاب، میتواند در راه شکوفایی و بالندگی افراد و جوامع، نقش بنیادین ایفا کند و به مطالعه کننده، در شناخت سره از ناسره، کمک رساند.
رییس انجمن کتابخانههای عمومی مانه و سملقان تصریح کرد: نقش کتابخانه در انتقال علوم به افراد، بسیار سازنده است در واقع، کتابخانه را میتوان به عنوان کانون همایش صاحب نظران و موزه پرطراوت اندیشمندان در نظر گرفت.
وی افزود: این نهاد، میتواند بالندگی و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و دانشجویان را به ارمغان آورد و در فرجام، به تولید اندیشه، دانش و رشد فرهنگ مطالعاتی جامعه منجر شود.
فرماندار مانه و سملقان با تقدیر از رشد شاخصهای کتابخانهای در این شهرستان خواستار پیگیری پروژههای کتابخانههای روستایی و شهری شد.
نظر شما