شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۵
تاليف و احياي برخي از آثار حوزه دانش سياسي

مسوول دبيرخانه همايش ملي «چشم‌انداز دانش سياسي در ايران» با اشاره به اين كه اين همايش نيمه دوم سال 91 برگزار مي‌شود، از ارسال 58 چكيده مقاله و 14 متن كامل مقاله به دبيرخانه اين همايش خبر داد و انعقاد قراردادهاي پژوهشي مبتني بر تاليف و احياي برخي از آثار اين حوزه را از فعاليت‌هاي جانبي اين همايش ملي خواند.\

دكتر رضا عيسی‌نيا قاسم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين كه مسووليت اصلي اين همايش را پژوهشكده انديشه و علوم سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي بر عهده دارد، از همكاري مراكز علمي، دانشگاه‌ها و تعداد متعددي از مراكز مرتبط نظير پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه باقر العلوم(ع)، پژوهشگاه مطالعات فرهنگي، انجمن مطالعات سياسي، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامي و ... براي برپايي اين همايش ياد كرد.

وي با اشاره به كميته‌هاي علمي و اجرايي و 14 كميسيوني كه براي ارزيابي تخصصي بخش‌هاي گوناگون اين همايش شكل گرفته‌اند، دكتر نجف لك‌زايي را دبير علمي همايش معرفي كرد و گفت: قرار است همايش ملي «چشم‌انداز دانش سياسي در ايران» سال 91 با تاكيد بر اهدافي كه در چهار محور متمركز شده‌اند، برگزار شود.

عضو هيات علمي پژوهشكده علوم و انديشه اسلامي، «ترسيم و تدوين چشم‌انداز دانش سياسي و تعيين افق‌هاي فراروي آن در جهت بومي و كاربردي‌كردن اين دانش»، «تدوين شاخص‌هاي ارتقاي دانش سياسي»، «تعريق مقوّمات شاخص‌هاي دانش سياسي بر پايه نظام معرفتي اسلام» و «شناسايي بسترهاي توليد دانش سياسي متناسب با اقتضائات نوين تمدن اسلامي» را از جمله اهداف برپايي اين همايش نام برد و يادآور شد: فراخوان مقالات اين هم‌انديشي سال 89 ارايه شد و بر اين اساس تاكنون 58 چكيده مقاله و 14 متن اصلي مقاله از سوي پژوهشگران، نويسندگان و استادان دانشگاه به دبيرخانه اين همايش ارسال شده است.

عيسي‌نيا با تاكيد بر اين كه جذب مقالات برتر و ارايه آنها در قالب مجلدات گوناگون، تنها هدف و رويكرد «همايش ملي چشم‌انداز دانش سياسي در ايران» نيست، تصريح كرد: براي بررسي كامل وضعيت موجود دانش سياسي و رشد و تكامل آن در ايران، 14 كميسيون علمي نظير كميسيون فقه سياسي، كميسيون فلسفه سياسي، كميسيون جامعه‌شناسي سياسي، كميسيون انقلاب اسلامي و ... تشكيل شده‌اند كه با حضور صاحب‌نظران و استادان متخصص در هر حوزه كه دست‌كم سابقه سه تا چهار سال تدريس در آن زمينه را دارند، در چهار عرصه اداره مي‌شود.

وي بررسي علمي وضعيت موجود در هريك از رشته‌هاي عنوان شده در حوزه متون درسي و تاليفات موجود، استادان و مراكز آموزشي، تدوين وضعيت مطلوب، ترسيم فاصله ميان وضعيت موجود و شرايط مطلوب(آسيب‌شناسي تخصصي) و ارايه راه‌كار را چهار فعاليت اصلي مسوولان و اعصاي هيات علمي اين كميسيون‌ها برشمرد و بيان داشت: قرار است مسوولان و دبيران هريك از اين كميسيون‌ها در روز همايش با ارايه دستاوردهاي خود، بيانيه‌هايي را در زمينه‌هاي تخصصي يا گرايش‌هايي كه براي اين همايش فعاليت داشته‌‌اند، ارايه دهند تا به مراكز مربوطه اعلام شود.

مسوول دبيرخانه همايش ملي «چشم‌انداز دانش سياسي در ايران» با اعلام اين كه انتشار مجموعه مقالات اين همايش در سه جلد كتاب پيگيري مي‌شود، توضيح داد: كتاب‌هاي «تاملاتي بر فقه سياسي»، «درآمدي بر وضعيت علوم سياسي در ايران» دو جلد از اين مجموعه‌اند كه كارهاي مقدماتي تدوين و نشر آنها انجام شده و تا سه ماه آتي به چاپ خواهند رسيد. اثر ديگر «روش‌شناسي در حوزه دانش سياسي ايران» نام دارد كه در مراحل اوليه تدوين قرار دارد.

وي همچنين با اشاره به اين كه براي دقيق‌تر انجام شدن فعاليت هريك از اين كميسيون‌ها حدود 30 تا 40 پرسش‌ در قالب پرسش‌نامه تنظيم شد و در اختيار مسوولان كميسيون‌ها قرار گرفت، گفت: قرار است اين مجموعه سوالات در قالب كتابي با عنوان «پرسمان دانش سياسي» با كوشش ابوالحسن حسني منتشر شوند.

دكتر عيسي‌نيا با اشاره به انعقاد قراردادهايي با پژوهشگران گوناگون براي تاليف، تحقيق و احياي آثار مرتبط با اين همايش متذكر شد: در اين راستا رضا لك‌زايي احياي كتاب «السعادة و الاسعاد» اثر ابن‌عامري را بر عهده دارد. قرار است اين اثر از سوي كميسيون فلسفه سياسي همايش منتشر شود. همچنين دكتر احمد واعظي تاليف كتابي با عنوان «فلسفه سياسي اسلام» را در حجمي معادل 900 صفحه بر عهده دارد. قرار است اين اثر براي ارايه در همايش، در سال 91 از سوي اين پژوهشگر به كميسيون مربوطه ارايه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها