یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷
«نت‌نویسی موسیقی» گاردنر رید به ایران آمد

«نت‌نویسی موسیقی: راهنمایی برای روش امروزین» نوشته گاردنر رید با ترجمه کیوان پهلوان از سوی نشر علم منتشر شد. پهلوان همچنین جلد 21 مجموعه پژوهشی تالیفی خود «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران: فارسی‌زبانان تاجیکستان و ازبکستان» را در دست انتشار دارد.

کیوان پهلوان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: به تازگی ترجمه من از کتاب مشهور «نت‌نویسی موسیقی» نوشته گاردنر رید، آهنگساز و مدرس موسیقی در دانشگاه بوستون آمریکا از سوی نشر علم روانه بازار موسیقی شده است. این کتاب به باور منتقدان آمریکایی و اروپایی از برجسته‌ترین کتاب‌های آموزشی نت‌نویسی در تاریخ موسیقی به شمار می‌آید.

وی افزود: ترجمه این کتاب را در حدود هشت سال پیش به پایان بردم، اما به دلیل حساسیتی که روی انتشار آن بدون هرگونه غلطی داشتم، متن ترجمه را به چند تن از استادان و اهل فن موسیقی از جمله دکتر کیاوش صاحب نسق، محمود بالنده و سیامک انوری ارائه کرده و اصلاحات آنها را روی متن اعمال کردم.

پهلوان همچنین به یکی از کتاب‌های در نوبت نشر خود نیز اشاره کرد: در سال گذشته 20 جلد از مجموعه «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران» منتشر شد. 19 جلد از این مجموعه به یکی از استان‌های ایران اختصاص داشت و جلد 20 نیز فرهنگ گفتاری موسیقی در افغانستان را بررسی می‌کرد. اکنون بیست و یکمین جلد از این مجموعه را که به فرهنگ گفتاری موسیقی در میان فارسی‌زبانان تاجیکستان و ازبکستان می‌پردازد، در انتشارات آرون در دست انتشار دارم.

این پژوهشگر و مترجم ادامه داد: کتابی از من با عنوان «دف و دایره در جهان ایرانی» منتشر شد. برای تحقیق روی این کتاب من به تمام مناطق امروزینی که تحت تاثیر تمدن ایرانی بوده‌اند از جمله کشورهای پاکستان، افغانستان، مناطقی از ارمنستان، آذربایجان، بخش‌هایی از ترکیه و... سفر کردم. در کنار این پژوهش، ایده تحقیقی دیگری را نیز دنبال کردم که به کتاب «موسیقی و ذکر در تمدن ایران زمین» ختم شد. این کتاب نیز در اوایل امسال (1394) از سوی نشر علم در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

پهلوان در توضیح بیشتر کتاب «موسیقی و ذکر در تمدن ایران زمین» گفت: در این کتاب چگونگی پیدایش ذکر توسط انسان و اینکه مقوله ذکر و موسیقی نهفته در آن چه تاثیری بر روی آرامش روانی انسان دارد، بحث کردم. همچنین مساله ذکر را در ادیان پیش از اسلام در ایران ــ مانویت و زرتشتی ــ و در ادامه در میان فرقه‌های مختلف اسلامی و البته در میان اهل خرقه و تصوف بررسی کردم. بخش‌های زیادی از این پژوهش به صورت میدانی در میان اقوام و فرقه‌هایی از جمله «اهل حق» و ترکمن‌ها انجام شد.

«نت‌نویسی موسیقی: راهنمایی برای روش امروزین» نوشته رید گاردنر و ترجمه کیوان پهلوان با شمارگان 770 نسخه، 653 صفحه و بهای 52 هزار و 500 تومان از سوی نشر علم روانه کتابفروشی‌ها شده است.

نشر علم همچنین کتاب «موسیقی و ذکر در تمدن ایران زمین» کیوان پهلوان را نیز با شمارگان هزار و 100 نسخه، 382 صفحه و بهای 22 هزار و 500 تومان منتشر کرده است.
«تاریخ، فرهنگ و موسیقی»، «موسیقی مازندران»، «رضا خان از الشتر تا الاشت»، «فرهنگ عامه الاشت»، «سامانیان و نقش آنها در اعتلاء تمدن و فرهنگ ایران زمین»، «رضا شاه و بررسی کتب سیاسی معاصر»، مجموعه 21 جلدی «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران»، «فرهنگ مردم الاشت و سوادکوه» و «رضا شاه و دیدگاه‌ها» نام شماری از تالیفات منتشر شده کیوان پهلوان است.

همچنین «آن هنگام که دایره نوازان زن بودند» نوشته لین ردموند و «عشایر جنوب: عشایر فارس» نوشته میخائیل سرگی‌یویچ ایوانف، نیز نام دیگر ترجمه‌های منتشر شده پهلوان است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «موسیقی و ذکر در تمدن ایران زمین» به نشانی زیر مراجعه کنید:

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها