شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۰
مارمولك‌ها هم غصه مي‌خورند

«مارمولك‌ها هم غصه مي‌خورند» نام تازه‌ترين رمان «پرويز رجبي» است كه زمستان امسال توسط انتشارات «اختران» روانه بازار شد.اين رمان بيانگر دغدغه‌هاي تاريخ‌نگار و محققي است كه به موقعيت و ميزان اعتبار زنان در خانواده‌هاي فرمانروايان و بزرگان ايراني پرداخته است.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نويسنده در اين كتاب زندگي زني در مونترال را بهانه و دستمايه‌اي براي خلق داستان خويش قرار داده و زندگي او را با پيوندي تاريخي به وضعيت زنان قرن پنجم هجري مربوط ساخته است.

به نظر مي‌رسد يكي ديگر از دغدغه‌هاي نگارنده اين داستان بازنمايي هويت ايراني است كه مي‌توان برخي از ابعاد آن ‌را براي آيندگان بازگو كرد تا چراغي بر سر جاده آگاهي ايشان باشد.

مارمولك‌هاي داستان رجبي در هر صورت هيچ‌گاه  جايي در هيچ گوشه‌اي از اجتماع و تاريخ پيدا نمي‌كنند و قرار است كه حتي اگر نقش‌هاي مهمي بازي كنند، هيچ‌گاه به قهرماني نينديشند.

اين نويسنده در توضيح پشت جلد كتاب نوشته است: «سرنوشت دختركان خردسال ايراني هميشه داستان غم‌انگيزي بوده است. جالب است كه هميشه در بيت و سراي فرمانروايان و اميران و سرداران و ...شماري دختر و يا خواهرانشان وجود داشته‌اند. از زماني كه به عنوان مورخ با تاريخ ايران سر و كار دارم، همواره اين پرشس برايم مطرح بوده است كه آيا اين هنجار ناشي از پيوندهاي سست خانوادگي در سراي فرمانروايان و بزرگان و غير آنها بوده است، يا حاصل ميزان اعتبار حضور زن در خانواده؟ لابد كه هر دو عامل در كنار هم نقش داشته‌اند و لابد نقش دوم تعيين كننده‌تر بوده است! ظاهرا تنها چيزي كه هرگز مطرح نبوده است يا هرگز خبري از آن به دست ما نرسيده است، سرنوشت اين دختركان اغلب خردسال است. گويي هم دختر و هم پدر و مادرش، مانند تاريخ، به اين قساوت عادت كرده بوده‌اند. اشاره‌اي به يكي از اين دختركان را در تاريخ بيهقي جانمايه‌ اين داستان قرار داده‌ام.» 

پرویز رجبی ، متولد ۲۷ اردیبهشت ۱۳۱۸، تاریخ‌دان، مترجم و نویسنده  است. 

وي فارغ التحصيل دكتري رشته‌های ایران‌شناسی، اسلام‌شناسی و ترک‌شناسی از دانشگاه گوتینگن آلمان است. 

«كریم خان زند و زمان او»، «معماری ایران در عصر پهلوی»، «جندق و ترود دو بندر فراموش شده کویر بزرگ نمک»، «جشن‌های ایرانی»، «تاریخ خط میخی فارسی باستان»، «مهر ایران»، «تخت جمشید بارگاه تاریخ»، «ارج‌نامه شهریاری»، «ایران‌شناسی»، «فرازها و فرودها»، «هزاره‌های گمشده»، «اهورمزدا»، «زرتشت»، «هزاره‌های گمشده: ساسانیان»، «جلد ترازوی هزارکفه» از آثار تاليفی رجبی به شمار مي‌روند.

«شهر ما» (مجموعه قصه)، «ماهی قرمز حوض همسایه» (مجموعه قصه) «دشنه و سیب گمشده» (رمان)، لاهوت (رمان)، «سیمرغ» (رمان) نيز از آثار داستاني منتشر شده رجبي به شمار مي‌روند.

كتاب «مارمولك‌ها هم غصه مي‌خورند» از بخش‌هايي با عناوين «گلبدن دختر كاليجار»، «امير گرگان»، «سيب» ، «گيتي بانو» و...تشكيل شده است.

«مارمولك‌ها هم غصه مي‌خورند» نوشته «پرويز رجبي» زمستان امسال(۸۷)از سوي انتشارات «اختران» عرضه شده است و طرح جلد آن اثر «ابراهيم حقيقي» است.

اين كتاب ۲۰۳ صفحه‌اي به شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و قيمت آن ۳۷۰۰ تومان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها