سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹
ردپای مشروطه را در کتاب «نامه‌های ایران» دنبال کنید

حسن حضرتی، استادیار تاریخ دانشگاه تهران از ترجمه کتابی با عنوان «مکتوبات ایران یا نامه‌های ایران» خبر داد و گفت: اسناد به کار رفته در این کتاب به بررسی روند مشروطه در ایران می‌پردازد و می‌تواند منبعی موثر برای پژوهشگران و محققان تاریخ باشد.

حسن حضرتی درباره کتابی که در دست تالیف دارد به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: کتابی در زمینه روش پژوهش در تاریخ‌شناسی با عنوان «روش و نظریه در تاریخ شناسی» در دست تالیف دارم اما هنوز نام کتاب نهایی نشده است. 

وی در ادامه افزود: همچنین در حال ترجمه کتابی با نام «مکتوبات ایران یا نامه‌های ایران» اثر سعید جمیل(در بسیاری از مقاله‌ها از وی به جمیل سعید هم یاد شده است) هستم که مستشار عثمانی در سفارت این کشور در تهران بوده است. وی در دوره مشروطه ایران، زمانی که شمس‌الدین بیگ سفیر عثمانی در ایران بوده در ایران حضور داشته است. 

حضرتی درباره موضوع کتاب «مکتوبات ایران یا نامه‌های ایران» عنوان کرد: در واقع موضوع این کتاب گزارش‌هایی از حوادث و رخدادهای ایران مربوط به عصر مشروطه است که به دولت عثمانی نوشته شده است. این کتاب اخیرا در ترکیه چاپ شده است. 

این استادیار تاریخ دانشگاه تهران افزود: ترجمه این کتاب به زودی تمام می‌شود و فکر می‌کنم این کتاب در بررسی روند مشروطه ایران با توجه به اطلاعاتی که در گزارش‌ها به امپراتور عثمانی فرستاده شده بسیار حایز اهمیت است، چون مبتنی بر سند تاریخی است و سندهای مختلفی در این کتاب آمده است.

حسن حضرتی در سال 1349 در یامچی (آذربایجان شرقی) به دنیا آمد. وی استادیار گروه تاریخ دانشگاه تهران و صاحب تالیفات چون «علم تاریخ و تاریخ نگاری اسلامی»، «ماخذ شناسی توصیفی تاریخ تشیع امامیه در ایران: بررسی تاریخی، تاریخ‌نگاری و تحولات آن در ایران و جهان» و «مشروطه عثمانی» و همچنین دارای مقاله‌های متعددی مانند «تاریخ و تاریخ‌ورزی»، «زن و سیاست»، «ابن فندق و تاریخ‌شناسی»، «رویارویی سنت و تجدد در تدوین قانون اساسی عثمانی» و «مطالعه تطبیقی قدرت پارلمانی در قانون اساسی ایران و عثمانی» است. کتاب مشروطه عثمانی در سال 91 برگزیده جشنواره فارابی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها