شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۵
«متد آموزشی باغلاما و دیوان» به چاپ رسيد

دوره سه جلدی «متد آموزشی باغلاما و دیوان» نوشته صبری ینر با ترجمه شهرام علیمحمدی توسط انتشارات ماهور منتشر شد. این مجموعه نخستین کتاب آموزشی این دو ساز به زبان فارسی به حساب می‌آید.-

علیمحمدی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: نسخه اصلی این کتاب منبع آموزشی من برای تدریس سازهای «باغلاما» و «دیوان» به شاگردانم بود و از 10 سال پیش هم من ترجمه آن را شروع کردم. 

وی افزود: کمبود یک کتاب آموزشی برای نوازندگی سازهای دیوان و باغلاما به شدت احساس می‌شد. پیشتر مدرسان این سازها اکثرا به شیوه تار و سه‌تار این سازها را آموزش می‌دادند و کوک این سازها هم کوک تار و سه‌تار بود. 

این مدرس، ساز دیوان و باغلاما در ادامه با اشاره به کاستی‌هایی که اصل کتاب داشت، گفت: من از سال 1381 که ترجمه کتاب را شروع کردم، همزمان به اصلاح ایراداتی که در نت نویسی آن وجود داشت، پرداختم. پس از اتمام ترجمه مباحث لازمی را که در کتاب تشریح نشده بود، شرح و بسط داده و به کتاب اضافه کردم. به عنوان مثال توضیحات تکنیک‌ها، مقام و همچنین جدا کردن قطعات ترکی و کردی در کتاب از همدیگر، توسط من صورت گرفته است. 

علیمحمدی گفت: بر اساس این جداسازی قطعات و ملودی‌ها، که در اصل کتاب صورت نگرفته بود، هنرجو می‌تواند تشخیص دهد که در حال نواختن ملودی ترکی است یا ملودی کردی. 

علیمحمدی در ادامه با اشاره به این‌که این کتاب جایگاه هنرجویان در نوازندگی را به آن‌ها نشان خواهد داد، گفت: این مجموعه به این صورت طراحی شده، کتاب اول شیوه مقدماتی، کتاب دوم مرحله متوسطه و کتاب سوم مربوط به دوره عالی است. همچنین کتاب یک میزانی را به هنرجو خواهد داد، بدین ترتیب که پس از اتمام کتاب و نواختن تمام ملودی‌هایی که در آن موجود است، هنرجو قادر خواهد بود که تمام ملودی‌هایی را که در کتاب‌های منتشر شده در کشور ترکیه موجود است، به راحتی اجرا کند. 

علیمحمدی همچنین به نویسنده کتاب اشاره کرد و گفت: نویسنده این کتاب دکتر صبری ینر، موسیقیدان برجسته ترکیه‌ای است. او یکی از بنیان‌گذاران شیوه آکادمیک نت‌نویسی دیوان و باغلاما در کشور ترکیه است. به طور کل در سال 1954 که کنسرواتوار ترکیه تاسیس می‌شود، یکی از کسانی که در آن‌جا به تدریس پرداخته و مبدع نت‌نویسی آکادمیک در آن‌جا بوده، دکتر صبری ینر است. 

علیمحمدی در پایان ضمن تشکر از انتشارات ماهور برای علاقه‌مندی بسیار برای انتشار این مجموعه، گفت که کتاب «آوانگاری، توضیح و تشریح موسیقی شهر سنندج» را در نوبت چاپ دارد. 

مجموعه سه جلدی «متد آموزشی باغلاما و دیوان» توسط انتشارات ماهور در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

جلد نخست با عنوان فرعی، «آشنایی بنیادی و به‌کارگیری آن»، در 108 صفحه و بهای 9 هزار تومان، جلد دوم با عنوان فرعی «اصول، قواعد و دستورالعمل‌ها» در 112 صفحه و بهای 12 هزار تومان و جلد سوم با عنوان فرعی «تکنیک‌های اجرایی٬ شیوه‌های مضراب سنتی باغلاما و کوک‌های آن» در 144 صفحه و بهای 16 هزار تومان عرضه شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سردار صالحی زاده ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
    ممنون میشم اگر کتاب آموزشی دیوان دارید و آموزش کوک برام بفرستید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها