شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰
یادگیری شمارش اعداد به کمک میمون‌های جنگل

نویسنده با زبانی ساده و بدون آنکه بخواهد از کلمات پیچیده‌ای در داستان «میمون‌ها را بشمار» استفاده کند، شمارش اعداد و شکل نوشتن آنها را به کودکان زیر سن مدرسه و حتی آنهایی که بعد از کلاس اول هم هنوز آن را به خوبی یاد نگرفته‌اند، آموزش می‌دهد و کمک می‌کند بچه‌ها همراه با داستانی که حیوانات نقش اصلی آن هستند، با اعداد آشنا شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از مسائل أموزشی مهم و کاربردی برای کودکان قبل شروع مدرسه، آموزش اعداد و شمردن آنهاست؛ مسئله‌ای که اگر به درستی روی آن کار شود بر یادگیری کودک در مقاطع بعدی و به‌خصوص درس ریاضی تأثیرگذار خواهد بود. ریاضی برای بیشتر افراد معمولا از دو حالت خارج نیست؛ کسی که از آن اصلا خوشش نمی‌آید و به زور پای درس ریاضی می‌نشیند یا آن کسی که آنقدر این درس را را دوست دارد که حتی جهان اطراف خودش را هم با زبان ریاضی درک می‌کند.

آموزش اعداد از طریق داستان یا شعر به فهم ساده آن توسط کودک کمک می‌کند و او را در فرایند یادگیری درگیر می‌کند. یکی از کتاب‌های کاربردی در این زمینه، کتاب «میمون‌ها را بشمار» نوشته مک بارنت با تصویرگری کوین کرنل و ترجمه آناهیتا حضرتی کیاوندی است. این اثر را انتشارات پرتقال منتشر کرده است.
 
در این کتاب ما قرار است همراه نویسنده به شمارش میمون‌ها بپردازیم؛ اما در ابتدای داستان برای ما مشخص می‌کند که فعلا خبری از میمون‌ها نیست چون آنها از یک مار کبری ترسیده و فرار کرده‌اند. نویسنده با زبانی ساده و بدون آنکه بخواهد از کلمات پیچیده‌ای در داستان خودش استفاده کند، شمارش اعداد و شکل نوشتن آنها را به کودکان زیر سن مدرسه و حتی آنهایی که بعد از کلاس اول هم هنوز آن را به خوبی یاد نگرفته‌اند، آموزش می‌دهد و کمک می‌کند بچه‌ها همراه با داستانی که حیوانات نقش اصلی آن هستند، با اعداد آشنا شوند.

داستان مانند یک برنامه آموزشی کودک را همراه با خود به پیش می‌برد، از او سؤال می‌پرسد، او را در جریان روایت نگه می‌دارد و مشتاق می‌کند تا حدس بزند در صفحه بعد برای رسیدن به میمون‌ها- که از اول داستان وعده آن داده شده- ما قرار است دیگر چه حیواناتی را که هر لحظه به تعدادشان اضافه می‌شود ببینیم؟ در این زمینه توجه به ترتیب و توالی اعداد برای کودک مشخص می‌شود.

تصاویر در داستان بسیار جذاب و دلنشین هستند و در نگاه اول تصاویر بیش از متن جلب توجه می‌کند. هر شخصیتی در داستان از نظر طراحی منحصربه‌فرد است و تکراری نیست. در کنار آن، طنزی هم در تصاویر به کار رفته که فارغ از متن داستان، جالب است.

پدرها و مادرها در خانه یا مربیان آموزشی می‌توانند با استفاده از روش استفاده‌شده در این کتاب، علاوه بر یاد دادن شمارش اعداد، با استفاده از وسایلی که در اختیار دارند محیطی آموزشی برای تمرین اعداد کودکان فراهم کنند.
 
کتاب «میمون‌ها را بشمار» افتخاراتی را نیز کسب کرده است از جمله: نامزد جایزه کودکان مقطع ابتدایی Firefly در سال ۲۰۱۵، نامزد جایزه انتخاب گودریدز برای کتاب‌های مصور در سال ۲۰۱۳ و نامزد مدال خوانندگان کالیفرنیا برای دوره ابتدایی در سال ۲۰۱۶.
 
مک بارنت، نویسنده پرفروش نیویورک‌تایمز در حوزه ادبیات کودک است. او توانسته برای کتاب‌های تصویری خود جوایزی مانند کالدکات و بهترین کتاب مصور نیویورک‌تایمز را به دست آورد. «دوتا خفن»، «دوتا خفن، خفن‌تر می‌شوند»، «دوتا خفن تابستان خود را چطور گذراندند؟»، «بچه جاسوس ۱ و ۲»، «سبیل» و «یک راسو دنبالم افتاده» سایر آثار بارنت هستند که به فارسی ترجمه شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها