چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
شهرداری شیراز یکی از ساختمان‌های کانون پرورش فکری را سد معبر می‌داند/ نیاز فارس به ۵۰ کتابخانه سیار

فارس- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس گفت: شهرداری شیراز در پیاده‌رو باجه بانک احداث می‌کند اما حضور ساختمان شماره یک کانون پرورش فکری را در بوستان ملی مزاحم و ما را با یک سد معبر معادل می‌داند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، نشست خبری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس با محوریت موضوعی ثبت ملی قصه‌گویی و فعالیت‌های کانون استان در فصل تابستان برگزار شد.

سعیدرضا کامرانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس در این رابطه، گفت: کمیته اوقافت فراغت استان فارس با وجود نهادهای فرهنگی که می‌تواند این مسیر را هموار سازد به ریاست سازمان برنامه و بودجه استان فارس با تاخیر تشکیل شد.

وی با بیان اینکه در تابستان امسال برنامه‌های کانون با عنوان «در مسیر قله» برگزار خواهد شد، افزود: برنامه‌های طراحی شده از سوی کانون پرورش فکری استان فارس با شعار «ایمان، امید و دانایی» شکل گرفت. 

به گفته کامرانی، این برنامه‌ها همراه با بیش از هزار کانون پرورش فکری در سراسر کشور در استان فارس با مشارکت ۴۲ مرکز فرهنگی و هنری کانون برگزار خواهد شد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس با اعلام اینکه ۵ کتابخانه سیار و ۶ کتابخانه پستی بخشی از برنامه‌های تابستانی را برگزار خواهند کرد، گفت: این کتابخانه‌ها افزون بر ماموریت خود نقش فرهنگی را بر دوش می‌کشند و به مناطق کمبرخوردار خدمات رسانی می‌کنند. کتابخانه‌های سیار ما مراکز کانون ماست که به مناطق روستایی خدمات می‌دهند.

در استان فارس نیاز به ۵۰ کتابخانه سیار است

کامرانی با تاکید بر اینکه در استان فارس نیاز به ۵۰ کتابخانه سیار است، ادامه داد: روستاهای بخش مرکزی شیراز با 500 هزار نفر جمعیت نیاز به خدمات فرهنگی دارند تا دچار حاشیه‌نشینی و معضلات اجتماعی نشوند.

وی اعلام کرد: آغاز برنامه‌های کانون پرورش فکری فارس در اوقات فراغت تابستان است که ثبت‌نام را به صورت حضوری و غیرحضوری داریم. بیش از ۶۰۰ کارگاه تخصصی تشکیل شده است و افزون بر اینها کارگاه‌های عمومی هم خواهیم داشت. 

کامرانی در بخش دیگری از این نشست خبری با گلایه از عدم توجه به مطالبات کانون پرورش فکری کودکان استان فارس، گفت: متاسفانه در شیراز و استان فارس با وجود تاکید بر ادعای پایتخت فرهنگی در عمل کمتر توجهی به حوزه فرهنگ را مشاهده می‌کنیم. استان فارس با ۳۷ شهرستان هنوز 7 شهرستان کانون پرورش فکری ندارند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان اینکه شیراز 6 کانون پرورش فکری دارد که حداقل باید این تعداد به 20 کانون پرورش فکری افزایش یابد، افزود: ​​​​تاکنون اراده‌ای بر توجه به کانون پرورش فکری در استان فارس نبوده است. 11 سال است که تلاش ما برای احیای مرکز شماره دو شیراز به نتیجه نمی رسد و شهرداری نیز در جایگزینی این مرکز که به دلیل ساخت پل کابلی تخریب شد، تعلل می‌کند.

شهرداری شیراز کانون را مزاحم می‌داند
​​​​
کامرانی با انتقاد از شورای شهر شیراز در همکاری نکردن با کانون، اعلام کرد: شهرداری شیراز در پیاده‌رو باجه بانک احداث می‌کند اما حضور ساختمان شماره یک کانون پرورش فکری را در بوستان ملی مزاحم و ما را با یک سد معبری معادل می‌داند. 

وی همچنین نداشتن نیرو و امکانات را دلیل عدم به‌روزرسانی خدمات کانون پرورش فکری دانست و گفت: مراکز ما در بعضی موارد با یکی دو، نفر اداره می شوند و با کمبود نیرو مواجه هستیم. 

مژده دستوری معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در این نشست گفت: کانون هیچ گاه اندوخته‌ها و پیشینه خویش را دور نینداخته است و در عین حال به روز شده است. 

وی با اعلام اینکه مخاطبین کارگاه‌های کانون مختلف است افزود: در تابستان ۱۴۰۲ به یاری خدای بزرگ و با همت مجموعه مربیان و همکاران کانون استان فارس فعالیت های مراکز کانون در سه رسته فرهنگی، هنری و ادبی برگزار خواهد شد. این فعالیت‌ها در قالب کارگاه‌های تخصصی و عمومی به صورت حضوری و برخط ارائه می شود.

دستوری خاطرنشان کرد: برگزاری جشن‌های شروع فعالیت‌های تابستانی در مراکز کانون با دعوت از اعضا و والدین ایشان. کارگاه‌های تخصصی حضوری و برخط با عناوین متنوع از جمله پرورش تفکر فلسفی  (گام به گام تا اندیشه)، خوانش متون کهن، مهارت‌های مثبت اندیشی، پویانمایی، کاردستی، نقاشی، سفال، شعر و داستان نویسی و نمایش خلاق، نوشتن خلاق، هنرهای تجسمی و ... ویژه کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

به گفته معاون فرهنگی کانون پرورش فکری فارس، کارگاه‌های عمومی در قالب فعالیت‌های کتاب محوری همچون قصه‌گویی، شعرخوانی، معرفی کتاب، روخوانی کتاب، معرفی اماکن و شخصیت و... برگزار می‌شود. مخاطبین این کارگاه‌ها گروه‌های سنی نوباوه، نوخوان، نونهال، نونگاه و نوجوان هستند که سنین ۴ تا ۱۷ سال را دربر می‌گیرد. علاوه بر فعالیت‌های اجرایی در کارگاه‌های تخصصی و عمومی فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه ترویج فرهنگ قصه‌گویی در راستای برگزاری جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی شامل تبلیغات و اطلاع‌رسانی و دعوت از علاقه‌مندان به قصه و قصه‌گویی در گروه‌های سنی مختلف جهت شرکت در جشنواره انجام می‌شود.

ادامه تولید مجموعه کتاب‌های صوتی در استودیو کانون فارس

وی اضافه کرد: مسئولیت پیگیری برگزاری جشنواره استانی به عهده دبیرخانه انجمن قصه‌گویی کانون فارس است. ادامه تولید مجموعه کتاب‌های صوتی ویژه کودکان و نوجوانان با تلاش تعدادی از مربیان و کارشناسان در واحد استودیوی کانون فارس برگزاری دوره‌های آموزشی و تخصصی ویژه مربیان و پرسنل کانون با هدف بهبود عملکرد سازمانی از جمله اقدامات غنی سازی اوقات فراغت است. شرکت اعضای کانون در مسابقات ملی و بین‌المللی از جمله قصه گویی،نقاشی،داستان نویسی و... و کسب مدال و موفقیت‌های چشمگیر در عرصه ملی و بین‌المللی از اتفاقات خوبی است که هر سال در طول سال و نیز فصل تابستان در کانون رقم می‌خورد.

دسنوری در پایان اعلام کرد: مشارکت با استانداری و دستگاه‌های مرتبط در برگزاری مناسبت‌های مختلفی همچون بزرگداشت هفته دولت و ... برنامه‌های اجرایی کانون در تابستان با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان، غنی‌سازی اوقات کودکان و نوجوانان و ترویج فرهنگ و هنر و ادب بین کودکان و نوجوانان اجرا می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها