شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۴:۴۸
كتابخانه اردشير يگانگي متعلق به مردم ايران است

کتابخانه "یگانگی" تنها كتابخانه‌اي است كه منابع کامل دینی، فرهنگی و تاریخی جامعه زرتشتی در آن نگهداري مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آیین گشایش کتابخانه اردشير یگانگی با حضور شماری از هموطنان زرتشتی عصر آدينه 26 بهمن‌ماه در تالار ایرج برگزار شد.

در این آیین، نخست، موبد مهربان فیروزگری و موبد اردشیر مهربانی به اجرای اوستاخوانی پرداختند.

سپس الله‌یار دانشمند، رئيس انجمن زرتشتیان تهران با اشاره به تاریخچه ساخت کتابخانه یگانگی از اقدام نیک خانواده يگانگي در اهداي زمين اين كتابخانه سپاسگزاری کرد و گفت: پس از گشايش خانه سالمندان و درمانگاه يگانگي، اين سومین مكاني است که انجمن در طول سال جاری آن را افتتاح می‌‌كند كه نشانه عملکرد مثبت هیات مدیره انجمن زرتشتيان است.

وي درباره بازگشایی کتابخانه یگانگی افزود: پیشتر، فضای داخلی این کتابخانه به شکل سنتی بود و با حالت استاندارد خود تفاوت بسیار داشت اما پس از بازسازی، هم‌اکنون این کتابخانه به سیستم‌های روز کتابداری مجهز شده و ارزشمندترین کتاب‌های فرهنگ زرتشتی و نسخه‌هاي كهن در آن نگهداری می‌شود كه می‌تواند پذیرای دوستداران کتاب و فرهنگ تاريخ ايران باستان باشد.

در ادامه، کامبیز یگانگی، فرزند شادروان اردشیر یگانگی از انجمن سپاسگزاري كرد و گفت: وجود كتابخانه‌هاي فعال و پابرجا نشانه اهمیت دانش و گسترش فرهنگ است كه ايرانيان در پيشرفت آن همواره گام‌هاي استواري برداشته‌اند.

وي به اهداف خانواده‌اش در بنیان گذاشتن کتابخانه یگانگی اشاره كرد و افزود: خانواه‌ام باور دارند که دانش و گنجینه منحصربه‌فردی در این کتابخانه وجود دارد كه متعلق به هیچ دین و باوری نیست و تمام مردم بایستي بتوانند از منابع كهن آن استفاده کنند.

همچنين كورش نيكنام، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در آيين بازگشایی کتابخانه یگانگی گفت: ارزش کتابداری و کتابخوانی در بین ایرانیان بسیار ارزنده است. ایرانیان اولین پایه‌گذاران علم و دانش در سرتاسر ایران بودند و بايد به‌ خود ببالند که میراث‌دار گذشته‌ای پرشکوه هستند.

مهمان ویژه این نشست، حجت‌الاسلام احمد احمدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده مردم تهران در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی بود که بنا به درخواست نماینده زرتشتیان در این نشست حضور داشت.

احمدی با اشاره به اشعار فردوسی، مهمان‌نوازی، دفاع از وطن‌دوستی و عشق به آب و خاک این سرزمین را مهم‌ترین ویژگی زرتشتیان ایران برشمرد و افزود: من بعید می‌دانم که حتي یک زرتشتی به این آب و خاک خیانت کرده باشد و این نشان از فرهنگ والایی است كه در انديشه آنان وجود دارد. 

پس از پایان سخنرانی‌ها از تمامی هم‌کیشانی که در زمان بازسازی، یاری‌گر انجمن زرتشتیان تهران بودند با پیشکش کتاب «سه‌هزار سال فرهنگ زرتشتی» سپاسگزاری شد و افرادي كه در اين نشست حضور داشتند به بازدید از کتابخانه تازه تاسیس پرداختند.

کتابخانه یگانگی در سال 1337 با كمك مالی خانواده یگانگی توسط فرنگیس یگانگی(شاهرخ) همسر روانشاد اردشیر یگانگی در محوطه انجمن زرتشتیان تهران ساخته شد. این کتابخانه تا چند سال پیش دایر بود و پس از آن به دليل برخی مشکلات تعطیل و با هزینه مالی انجمن زرتشتیان تهران دوباره بازگشایی شد.

در کتابخانه کنونی بیش از ۱۲۰۰۰ کتاب تخصصی فرهنگ و تمدن ایران باستان و نیز فرهنگ زرتشتی وجود دارد. 
 
انجمن زرتشتيان تهران و كتابخانه اردشير يگانگي در خيابان سي‌تير، خيابان  ميرزا كوچك‌خان واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط