یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۰
«شناخت‌نامه علی‌رضا قزوه» چاپ می‌شود

محمدجواد شاهمرادی(آسمان) تدوین و گردآوری «شناخت‌نامه علی‌رضا قزوه» را در دست انجام دارد. به تازگی نیز ششمین مجموعه شعر این شاعر از سوی انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار کتاب شد.-

شاهمرادی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تدوین این شناخت‌نامه گفت: مهم‌ترین بخش این کتاب «یادداشت‌های دیگران» نام دارد و نوشته‌های مختلفی درباره شعر یا شخصیت قزوه را شامل می‌شود، که اغلب از اواخر دهه 60 تاکنون از سوی شاعران و صاحب‌نظران این حوزه نوشته شده‌اند.

وی ادامه داد: بخشی از کتاب نیز درباره انعکاس شعر و شخصیت این شاعر در رسانه‌ها است و مطالب مطرح شده از سوی قزوه در مصاحبه‌های رسانه‌ای‌اش را در برمی‌گیرد. 

شاهمرادي افزود: بخشی از کتاب به سروده‌هایی اختصاص دارد، که دیگر شاعران به قزوه تقدیم کرده‌اند. در این بخش علاوه بر آثار شاعران ایرانی، سروده‌هایی از شاعران عرب و تاجیکستانی نیز دیده می‌شود.

وی با تاکید بر یک سویه نبودن این اثر توضیح داد: در این شناخت‌نامه تنها بر نقاط قوت شعر قزوه تاکید نشده‌ است، بلکه نقاط ضعف یا دیدگاه‌های مخالف نسبت به این شاعر نیز در کتاب ارایه می‌شود. این اثر از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر می‌‌شود و احتمال دارد در نمایشگاه کتاب سال آینده ارایه شود.

شاهمرادی در ادامه از انتشار ششمین مجموعه شعرش خبر داد و گفت: این مجموعه با عنوان «طا، سین، میم» در 164 صفحه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است. اشعار این مجموعه در دو دفتر گردآوری شده‌اند؛ یک دفتر آن به شعرهای سپید و دفتر دیگر به غزل‌هایم اختصاص دارد.

وی درباره مضمون این اشعار توضیح داد: این شعرها همانند دیگر مجموعه‌های شعری‌ام، اغلب پیرامون موضوعاتی چون حدیث‌نفس، مسایل عاطفی و اجتماعی سروده شده‌اند.عنوان کتاب نیز برگرفته از نخستین حروف سوره «شعرا» در قرآن است.

این شاعر در پایان گفت: علاوه بر این‌که از نخستین دفتر شعرم در سال 1381 تاکنون تفاوت‌های کلی در آثارم ایجاد شده است، اما یکسری ویژگی‌های مشترک از نظر زبانی، فضا، فرم و نحوه پرداختن به مضامین در سروده‌هایم دیده می‌شود. امیدوارم این ویژگی‌ها نشان از رسیدن من به یک تشخص زبانی باشند.

محمد جواد شاهمرادی (آسمان)، متولد سال 1361، فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی رشته فلسفه و کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی است.

نخستین دفتر شعر او در سال 1381 با عنوان «تجربه‌های تا حالا» توسط انتشارات منوچهری منتشر شد. در سال 1387 مجموعه شعر دیگری از او با عنوان «لیالی مجنون» توسط نشر تکا روانه بازار کتاب شد. در سال 1388 نیز سه کتاب با عنوان‌های «چهارده پرتره از ماه»(مجموعه شعرهای دینی)، «چه عشق‌ها» و «باغ بی سایه» از این شاعر به چاپ رسیدند.

این شاعر جوان در جشنواره‌های شعری مختلفی حضور داشته و در جشنواره شب‌های شهریور و سومین و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر به عنوان برگزیده انتخاب و معرفی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط