-
به مناسبت روز جهانی «همه مینویسند»؛
نوشتن چه تأثیری بر زندگی کودکان و نوجوانان دارد؟
روز «همه مینویسند» که هر ساله در ۲۱ اکتبر برگزار میشود، فرصتی است تا کودکان و نوجوانان را به دنیای شگفتانگیز نوشتن دعوت کنیم. فرقی نمیکند نوشتن به شکل داستانهای شخصی و خاطرهنگاری باشد یا خلق داستانهای تخیلی؛ به هر حال در نوشتن، امکانات بیپایانی وجود دارد که کودکان و نوجوانان میتوانند از آنها بهرهبرداری کنند.
-
نمایشگاه «کتاب و سینما»؛
نمایشگاه کتابی با بیش از ۴۵۰ عنوان کتاب متمرکز بر سینما و عکاسی
کتابخوانی در سینما نهتنها به درک بهتر فیلمها کمک میکند، بلکه فیلمسازان و علاقهمندان را به خلاقیت و تفکر عمیقتر در این هنر ترغیب میکند و این دقیقاً همان چیزی است که سینمای امروز به آن نیاز دارد. در همین راستا نمایشگاه کتابی در کنار جشنواره فیلم کوتاه تهران در حال برگزاری است.
-
نشست «ژانر عاشقانه در رمان نوجوان ایرانی»-۱
خورشاهیان: مخالف مطرحکردن مسائل عاشقانه در کتاب نوجوان هستم
یک منتقد ادبی در نشست نقد کتاب «تو خواب میکائیل هستی» گفت: میکائیل نمیخواهد خودش را به آوا نشان بدهد؛ او دارد خودش را به خودش نشان میدهد؛ از این منظر، راه فراری برای من باقی میماند که به این علاقهمندی جواب مثبت بدهم؛ وگرنه من کلاً مخالف مطرحکردن مسائل عاشقانه برای نوجوان در کتابها هستم.
-
بررسی آمار رسمی نشر هنر - ۸
چاپ ۳۲ کتاب هنر نقاشی در یکماه گذشته
طبق بررسیهای انجام شده، از دیویی ۷۵۰ تا ۷۶۰ طی یک ماه گذشته ۳۲ کتاب به چاپ رسیده است. این بازه از دیویی شامل هنر نقاشی و زیر شاخههای آن است.
-
در نشست خبری چهلویکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران مطرح شد؛
«کتاب و سینما» یک بخش رقابتی و پرطرفدار است
دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: ۲۴ فیلم در بخش «کتاب و سینما» جشنواره امسال نمایش داده میشود. این بخش یکی از بخشهای پرطرفدار و رقابتی در جشنواره امسال بوده است و از خانه کتاب و ادبیات ایران که باعث رقابتی شدن این بخش شده، تشکر میکنم.
-
یک روز در کتابخانه سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی؛
سفر به سال ۱۲۳۶؛ تاریخ تولد نخستین کتابهای درسی در ایران
اینجا خاطرات خاکخورده را از گوشه کتابهای درسی قدیمی میتکانید و با کتابهای درسی قدیمی به سال ۱۲۳۶ میروید؛ سالی که نخستین کتاب درسی قدیمی این مجموعه از آن دوران به یادگار مانده است
-
گزارش ایبنا از بخش کودک و نوجوان کتابخانه فرهنگسرای خاوران-۱
کودکان و نوجوانانی که دورِ درخت دانایی میگردند/ ۳۷۵۰ کتابیار کودک و نوجوان در کتابخانه فرهنگسرای خاوران
چشمانم به درختی بزرگ و زیبا افتاد که عکسهایی از کتابخوانان پرشور بر آن آویزان شده بود. از قرارِ معلوم، این افراد هر یک بیش از صد کتاب خوانده بودند و حالا جزو باشگاه صدتاییها بودند و هر کدام داستانی برای گفتن داشتند. روی دیوار، ساعتی به شکل لاکپشت سبز قرار داشت که با آرامش زمان را میگذراند. انگار میخواست بگوید: «اینجا زمان به آرامی سپری میشود و هر لحظه فرصتی است برای اینکه با بال قصهها پرواز کنی!».
-
مراسم بزرگداشت پروفسور عبدالمجید ارفعی برگزار شد؛
مجموعه تلمود بابلی دریچه نوینی برای شناخت فرهنگ و آداب ساسانی است
آزاده احسانی، متخصص فرهنگ و زبانهای باستانی گفت: متون فارسی میانه یا پهلوی متونی هستند که در ایران دوره ساسانی پدید آمدند، مجموعه تلمود بابلی دریچه نوینی برای شناخت فرهنگ و آداب ساسانی است.
-
ایبنا از آذربایجانغربی گزارش میدهد؛
پارچههایی که با همراهی کتاب برش میخورند/ ترویج کتاب در خیاطی
آذربایجانغربی- هاشم جعفری در یکی از مناطق کمبرخوردار ارومیه همراه شغل خیاطی خود به مراجعه کنندگان کتاب امانت میدهد.
-
عصر شعر «جاء نصرالله» برگزار شد؛
خفاش را بگو که شهادت غروب نیست
عصر شعر «جاء نصرالله» به همت دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران دوشنبه ۱۶ مهرماه برگزار شددر این مراسم جمعی از شاعران آئینی با محوریت فلسطین و مقاومت شعرخوانی کردند
-
ایبنا بهمناسبت هفته ملی کودک گزارش میدهد؛
عقبماندگیهای نشر کودک و نوجوان/ کتابفروشی تخصصی هست اما کم است
رشد تولید کتاب کودک و توسعه ویترین کتاب این گروه سنی، به گفته کارشناسان و آمار افزایش داشته اما به نظر میرسد این حوزه پرمخاطب همچنان دچار عقبماندگیهایی است.
-
بررسی آمار رسمی نشر هنر - ۳
آمار نشر کتابهای حوزه معماری در یک ماه اخیر
انتشار ۳۰ کتاب هنر معماری، در یک ماه اخیر وضعیت مطلوبی را در صنعت نشر این حوزه از هنر نشان میدهد.
-
معرفی کتاب به مناسبت روز جهانی ناشنوایان؛
۵ کتاب کودک و نوجوان با موضوع ناشنوایی
خواندن کتابها و قصهها، حتی به زبان اشاره و مناسبسازیشده برای ناشنوایان، سواد ادبی این کودکان را افزایش میدهد و این سواد، پایهای برای یادگیریهای بعدی آنها خواهد شد. همچنین، آشنایی با داستانها و شخصیتهای ناشنوا در کتابها و داستانها، میتواند به کودکان شنوا کمک کند تا با شرایط دوستان ناشنوای خود بهتر آشنا شوند.
-
به بهانه روز جهانی ناشنوایان؛
تنها کتابخانه اصفهان که شنوای حرفهای ناشنوایان است!
اصفهان - کتابخانه توحید اصفهان تنها کتابخانه شهر بوده که بخشی ویژه ناشنوایان را به خود اختصاص داده و با داشتن صد عضو ناشنوا، به این قشر ارائه خدمت میکند.
-
نشر کتابهای هنری به روایت آمار؛
جزئیات نشر هنر در ۵ سال اخیر/ آمار شمارگان و عناوین چه تغییراتی کردهاند؟
سالانه در حوزه هنر، کتابهای مختلفی چاپ میشوند که آمار و تحلیل آن در این حوزه میتواند تصویر دقیقتری از آنچه در این حوزه جریان دارد ترسیم کند. اکنون که دادههای نیمه اول سال ۱۴۰۳ را دردست داریم با استفاده از دادههای منتشر شده از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران در بازه مشابه ۵ سال قبل نتایج مهمی به دست میآوریم.
-
تجربههای مروجان کتابخوانی -۱
«سپیدار»؛ گعده کتابدوستان
در دل تهران یک خانه سه طبقه، پاتوق کتابخوانی اهالی محله ونک است، باشگاه کتابخوانی ازتا ( از کتاب تا زندگی) هشت سال است با ۵۱ گروه کتابخوانی میزبان آمد و شد کتابخوانان حرفهای و گذری این منطقه شده است.
-
ایبنا گزارش میدهد؛
۷ کتاب طنز از ادبیات دفاع مقدس برای نوجوانان
طنز، این حلقه مفقوده در ادبیات دفاع مقدس، با ایجاد فضایی شاداب و سرگرمکننده، میتواند بار احساسی و سنگینی موضوع را کاهش دهد و به کودکان و نوجوانان این امکان را دهد که با نگاهی متفاوت به وقایع جنگ بنگرند.
-
«تاریخ ناتمام جنگ ایران و عراق» بررسی شد ـ ۱؛
نقطه قوت ایران در جنگ تحمیلی، حضور نیروی داوطلب بود/ نگاه پژوهشگر آمریکایی به تولد و نقش سپاه در جنگ
سردار حسین علایی در بررسی کتاب «تاریخ ناتمام جنگ ایران و عراق؛ ایمان، قدرت، آتش و سپاه پاسداران ایران» گفت: آنچه که من درباره جنگهای ایران طی تاریخ مطالعه کردم یا جنگهایی که در جهان روی داده، تاثیر تعیین کننده نیروهای داوطلب در جبهههای جنگ مشاهده نکردم. اما در جنگ نیروی قدرتآفرین ما؛ نیروهای داوطلب بودند.
-
گمانهزنیهای ادبی؛
آرامگاه محمدعلی بهمنی به کدامین ابیات مزین خواهد شد؟
هرمزگان- پرسشی که ذهن اهالی ادبیات را به خود مشغول کرده این است که با این همه ترانه و غزل ناب، آرامگاه محمدعلی بهمنی به کدامین ابیات مزین خواهد شد؟!
-
۱۰ کتاب برای آگاهسازی نسل جدید از دفاع مقدس؛
از ماجرای رازآلود دو جنگنده در آسمان روستا تا قصه سه همکلاسی شهید
در این گزارش به مناسبت هفته دفاع مقدس، تعدادی از کتابهای منتشرشده با موضوع جنگ تحمیلی و دفاع مقدس را برای افزایش آگاهی کودکان و نوجوانان از این برهه تاریخی، معرفی کردهایم.
-
گزارش ۳۱ سال انتشار کتابهای کودک و نوجوان در ایران؛
دهه شصتیها پیشتاز تألیف در حوزه کودک و نوجوان
در دومین شماره از تکتا (تصویر کتاب ایران) وضعیت صنعت نشر ایران در حوزه کتابهای کودک و نوجوان در فاصله سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۴۰۲ دادهکاوی و تحلیل شده است. برای تهیه این گزارش، بیش از یک میلیون رکورد اطلاعات از بانکهای اطلاعاتی مختلف خانه کتاب و ادبیات ایران تحلیل شده است.
-
به مناسبت ولادت پیامبر مهربانیها؛
ارادت شاعران نامدار ایرانی به حضرت محمد(ص)
این گزارش را با نام تو آغاز میکنم که در شهودیت محض خواندی «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» سلام بر تو ای منتخبترین انسان برای جاری شدن کلامی که بدیل نداشت و تکرار نشد. ای پیامبری که رسول شدی تا خدا را در هر لحظه و در میان خطوطی نهفته از معجزه و ایمان در کتابی مقدس، قرآن کریم بیابیم.
-
شروع جنگ به روایت خاطرات و پژوهشها ـ ۲؛
جنگ پیش از جنگ/ خروج صدام از معاهده الجزایر
شب بیستوششم شهریور ۱۳۵۹ بود که صدام در جمع سران حزب بعث، در جلسهای اضطراری گفت که تصمیم به خروج از پیمان الجزایر گرفته است تا آنچه را که مدعی بود «ایرانیها به زور از عراقیها گرفتهاند» پس بگیرد.
-
در نشست «آسیبشناسی شعر کودک» مطرح شد؛
شعر کودک به لحاظ زبانی ضعیف است/ بیشتر شاعران کودک، تکرار ناصر کشاورز هستند
غلامرضا بکتاش در این نشست گفت: وضعیت زبان شاعر در شعر کودک و نوجوان راضیکننده نیست و بهمریختگی زیادی دارد. فکر میکنم این ایراد نشأتگرفته از این موضوع است که شاعر عجول است و مطالعه ندارد.
-
در نشست خبری امروز عنوان شد؛
نگاه ویژه «شهر شعر» به طراحی فضای شهری/نیاز تهران به هویت ادبی
جایزه جهانی «شهر شعر» رویداد بدون مرز پاسداشت شعر برگزار خواهد شد، در این جایزه بخش ویژهای برای ایدههای ادبی فضای شهری در نظر گرفته شده است.
-
آیین رونمایی جلد نخست دانشنامۀ حقوق ایران برگزار شد-۲
«دانشنامه حقوق ایران» استاندارد بالایی دارد/ مدخلنویسی با هیچ کار پژوهشی قابل مقایسه نیست
حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه نخستین دانشنامه حقوق ایران استاندارد بالایی دارد، گفت: مدخلنویسی با هیچ کار پژوهشی قابل مقایسه نیست و برای همین همواره میگویند کار پژوهش و تحقیق را از دانشنامه آغاز کنید.
-
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) خبر داد:
گردآوری خاطرات یاران امام خمینی(ره) در قالب تاریخ شفاهی/ در اختیار داشتن ۱۵ هزار ساعت نوار و فیلم
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: ما به سمت گردآوری خاطرات یاران امام در قالب تاریخ شفاهی رفتیم و افزون بر ۱۵ هزار ساعت نوار و فیلم از حیث تاریخ شفاهی و انتشار ۵۰ جلد مجموعه کتابهای حضرت امام (ره)، کتابهای مختلف و اسناد مبارزاتی هم در کنار این اسناد در اختیار موسسه است.
-
سردار کارگر خبر داد؛
اسناد محرمانه جنگ پس از پالایش منتشر میشوند/ رونمایی از ۲۰۰ عنوان کتاب با حضور رئیس جمهور
رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: از میان ناگفتههای جنگ تنها ۵ درصد باقیمانده که طبقهبندی شده و بعد از پالایش، در دسترس پژوهشگران قرار میگیرند. اگرچه ۹۵ درصد اسناد و مدارک دفاع مقدس در دسترس همگان قرار گرفته است.
-
روایت ایبنا از کتابفروشیهای پایتخت- ۲۴
کتابفروشی «اسد»؛ از شهریور ۱۳۵۸ تا شهریور ۱۴۰۳
همسایهها هم احتمالاً یادشان نیست، ۴۵ سال از شهریور تابستان ۱۳۵۸، از روزهایی که محمد فرجی ۲۹ ساله، چراغ اولین کتابفروشی محله تهرانپارس یا به قول خودشان «تهران پاریس» پایتخت را روشن کرد، گذشت. چراغی که تا امروز روشن است.
-
تجلیل رئیسجمهور از استاد مرتضی فرهادی؛
ایران یکی از بزرگترین زادگاههای کار جمعی و تعاون است/ «واره»؛ واژهای هفتهزار ساله
رئیسجمهور کشورمان در بخشی از جشنواره تعاونیهای برتر کشور از مرتضی فرهادی استاد تمام حوزه مردمشناسی و جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی تجلیل کرد.