سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳
تجلیل از علی‌اکبر مرادیان/ نگهبان زبان مادری

گیلان – طی مراسمی در موزه میراث روستایی گیلان، از از علی‌اکبر مرادیان گروسی، نویسنده، شاعر و از مفاخر فرهنگی گیلان، به عنوان نگهبان زبان مادری تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رشت، علی اکبر مرادیان‌گروسی نویسنده، شاعر، روزنامه نگار و ا ز مفاخر فرهنگی گیلان در ۹۷ سالگی و طی مراسمی در موزه میراث روستایی استان با حضور اهالی فرهنگ و ادب تجلیل شد.

علی اکبر مرادیان گروسی متولد سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در محله بوسار رشت و از بنیانگذاران انجمن مفاخر استان گیلان، انجمن مهرورزان گیل و محفل ادبی یاران دوشنبه رشت و صاحب امتیاز و مدیر مسئول انتشارات و هفته نامه «گیله مرد» است.

او فعالیت هنری‌اش را از سال ۱۳۳۲ با سرایش ترانه گیلکی «لاکوی» برای فستیوال جهانی جوانان شروع و اولین کتاب شعر فارسی خود را با نام «لک لک پیر» منتشر کرد.

غزل گیلکی، شال ترس مامد، گورخانه واران (غزل گیلکی)، آفتاب شوران (شعر گیلکی بر وزن نیمایی)، آئو (دوبیتی گیلکی)، کیشکرت خوش خبره (گیلکی بر وزن نیما)، هسا شعر گیلکی، در فصل‌های پنجم هر سال (شعر فارسی بر وزن نیمایی)، مصدر در زبان گیلکی، کوبار (غزل گیلکی)، تنگر (غزل گیلکی)، جا دکفته گبان (ضرب‌المثل گیلکی)، پژوهشی درباره وند واژه‌های گیلکی، نگرشی بروند واژه‌های گیلکی و گیل تی تی (دو بیتی گیلکی) از آثار این نویسنده است.

تبیین خدمات استاد گروسی به زبان و شعر گیلکی و فارسی از جمله پیوند ادبیات فولکلوریک با غزلیات گیلکی، شعر نو و هساشعر، برقراری پیوند عاطفه و طبیعت در اشعار او، بومی‌گرایی، پناه بردن به دامن طبیعت و تجربه شهودی شاعرانه و همچنین معرفی و ترویج فرهنگ غنی گیلان زمین و ادبیات گیلکی از جمله مباحثی بود که سخنرانان در این مراسم درباره اشعار این چهره ماندگار ادبیات بومی بیان داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها