دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۴
کتاب‌های تخصصی با راه‌اندازی میزهای تخصصی تولید می‌شود/ واکاوی تاریخ گذشته ایران

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی کشور در نشست نقد کتاب «صنایع‌دستی خاستگاه دگرگونی‌ها و چشم‌اندازها» با بیان اینکه نقدها غیرتمندانه بود، گفت: میزهای تخصصی را راه‌اندازی کردیم که خروجی آن‌ها کتابچه میزهای تخصصی باشد.

سرویس تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): مریم جلالی معاون صنایع‌دستی کشور در نشست نقد کتاب «صنایع‌دستی خاستگاه دگرگونی‌ها و چشم‌اندازها» اظهار کرد: سلسله نشست‌هایی را قرار است آغاز کنیم که البته در حوزه باستان‌شناسی آغاز شده است و این الگوی مطبوع را ما نیز باید در حوزه صنایع‌دستی دنبال کنیم.

او تصریح کرد: حتماً فردا شکل امروز نیست چون که دیروز شکل روز قبل تر از خود نیست. باید در این حوزه اقدام کنیم و هر روزمان را متفاوت کنیم و نقدهای بیشتری داشته باشیم.

ویدا توحدی مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع‌دستی نیز در این نشست با بیان اینکه پرداختن به بخش‌های مختلف مانند روابط بین‌الملل، اقتصاد و صنایع‌دستی ابعاد متعددی است که در این کتاب وجود دارد، گفت: این یک نوآوری است که در کنار هم این مطالب چیده شده و از نقاط قوت این کتاب محسوب می‌شود.

او ضمن پرداختن به شخصیت و تخصص نویسنده تصریح کرد: کتاب به‌عنوان یک اثر ترویجی از نظر حجیم بودن و متن‌محور بودن جای کار دارد، از طرفی نیاز به وجود تصاویر بیشتر اهمیت داشت که در کتاب به خوبی به آن توجه نشده بود.

وحدت رویه در کتاب مشهود است

مهدی محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه سوره نیز در این نشست با اشاره به اینکه کتاب مذکور می‌تواند نقطه آغازین ترجمه مبتنی بر نگاه توسعه‌محور باشد، گفت: کلیاتی در کتاب حاکم است که مسئله توسعه و آینده پژوهی را داریم.

او افزود: حضور این جمعیت نشان می‌دهد که این کتاب اهمیت زیادی دارد. در عین حال مطالب مختلفی در این کتاب وجود دارد که پرداختن به جزئیات آن زیاد است. وحدت رویه را در کتاب شاهد هستیم. موضوعات به خوبی پرداخته شده است و فصل‌های مختلف را در کتاب شاهد هستیم.

نقد و بررسی شجاعت می‌خواهد

طیبه عزت‌اللهی، رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی نیز با بیان اینکه جای گفتمان علمی در ایران خالی است، گفت: این اقدام بسیار خوب است که امروز با یک رویکرد علمی دور این میز جمع شده‌ایم.

او با بیان اینکه نقد و بررسی علمی شجاعت می‌خواهد گفت: تجلیل و تقلیل را که رها کنیم باید به تحلیل برسیم و این جامعه را می‌سازد.

او با بیان اینکه واکاوی تاریخ و گذشته ما در هنر ایران می‌تواند منجر به ساخته شدن فضای امروز شود، گفت: گوناگونی نشان می‌دهد که باب گفت وگو را باز کردیم اما خلا هنر نشان می‌دهد که مطالعات بین رشته‌ای بسیار فقیر است و تکرار مکررات به‌عنوان آفت این حوزه را داریم.

شجاعت نقدپذیری در کنار شجاعت نوشتن

مهران هوشیار، نویسنده کتاب صنایع‌دستی خاستگاه‌ها، دگرگونی‌ها و چشم‌اندازها با بیان اینکه در اصلاحات و مکتوبات آینده از نقدهای مطرح شده است جمع کارشناس استفاده خواهم کرد، گفت: بسیار موارد علمی را پذیرا هستم و مورد بازنگری قرار خواهم داد.

او افزود: موارد علمی و مباحث انتقادی را مورد اصلاح قرار می‌دهم و تلاش می‌کنم که در ارتباط با هوش مصنوعی هم بگویم که این کتاب از حدود یک دهه گذشته اقدام کردم و حتماً با نگاه آینده پژوهی به هوش مصنوعی توجه خواهم کرد.

او افزود: من فردی سنت‌گرا هستم اما رویکرد توسعه را مورد توجه دارم و در این زمینه باز هم تلاش خواهم کرد تا در اصلاحات کتاب بتوانم به نکات متعدد توجه کنم. شجاعت نویسندگی را اگر فردی بروز بدهد باید قدرت و جسارت نقدپذیری را داشته باشد و من نیز این مسئله را مورد توجه دارم.

هوشیار خاطرنشان کرد: نکاتی را که در مورد تجمیع فصل‌ها و اصلاح کلمات و … مطرح شد در اصلاح مباحث مورد توجه خواهم داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها