دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
دسترسی به یک میلیون منبع دیجیتال در کتابخانه الکترونیکی رضوی فراهم است

خراسان‌رضوی- مدیر فضای مجازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: به طور میانگین ماهانه بیش از ۲۵۰ پژوهشگر از خدمات حضوری و غیرحضوری کتابخانه جامع الکترونیکی این آستان مقدس که دارای حدود یک میلیون منبع اطلاعاتی دیجیتال است، استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، علی ضرابی افزود: کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی با هدف دسترسی مراجعان کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا (ع) به خدمات دیجیتال سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سال ۱۳۹۰ افتتاح شد.

وی به فعالیت رسمی کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی از سال ۱۳۹۴ نیز اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر کتابخانه جامع الکترونیکی و کتابخانه دیجیتال، زیر نظر مدیریت فضای مجازی این سازمان، خدمات متنوعی به پژوهشگران و دانشجویان داخلی و خارجی ارائه می‌دهد.

ضرابی در خصوص جزئیات خدمات کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی گفت: نزدیک به یک میلیون منبع اطلاعاتی دیجیتال همچون کتاب‌های الکترونیک در موضوعات مختلف به ویژه علوم اسلامی و همچنین کتاب‌های نفیس اسکن شده این سازمان در قالب لوح فشرده(CD) در این کتابخانه در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

دسترسی به منابع الکترونیک پایگاه‌های اشتراکی

وی بیان کرد: همچنین این کتابخانه با خریداری مجموعه نرم‌افزارهای «دریا» و «نور»، منابع دیجیتال ارزشمندی را در حوزه‌های گوناگون از جمله علوم پایه و علوم انسانی و اسلامی بر روی رایانه‌های خود در دسترس مراجعان قرار داده است که پژوهشگران امکان بررسی و ذخیره مطالب مورد نیاز خود را بر روی حافظه‌های جانبی دارند.

مدیر فضای مجازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: امکان دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی مقالات فارسی همچون «نورمگز»، «سیویلیکا» و «مگیران» و پایگاه‌های اطلاعاتی انگلیسی از جمله «گیگالیب» و «مگاپیپر» در این کتابخانه برای مراجعان به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی فراهم است.

وی تصریح کرد: باتوجه به این‌که کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی اشتراک پایگاه‌های اطلاعاتی را خریداری کرده است، خدمات این پایگاه‌ها با دریافت هزینه طبق تعرفه مصوب سازمان به مراجعان ارائه می‌شود.

خدمت غیرحضوری ارسال مقالات

ضرابی با اشاره به این‌که خدمات غیرحضوری کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی با شیوع بیماری کرونا آغاز شد، گفت: دانشجویان و پژوهشگران به منظور بهره‌مندی از خدمت ارسال مقالات این کتابخانه می‌توانند با نصب اپلیکیشن پیام‌رسان «گپ» یا «نسیم رضوان»، عنوان، آدرس اینترنتی، شناسه یا کلیدواژه مقالات مورد نیاز خود را به شماره «۰۹۰۱۲۴۸۷۴۰۹» در این پیام‌رسان یا پست الکترونیک «article@library.razavi.ir» ارسال کنند.

وی ادامه داد: کارشناسان این حوزه در ساعات اداری پیام‌های ارسالی را بررسی، جست‌وجو و در اسرع وقت فهرست مقالات بازیابی شده را ارسال خواهند کرد. متقاضی پس از انتخاب مقاله نهایی و پرداخت هزینه قادر به دانلود فایل الکترونیک مقاله خواهد بود.

امکان بهره‌مندی از خدمات کتابخانه دیجیتال

مدیر فضای مجازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: به منظور سهولت دسترسی پژوهشگران به ویژه دانشجویان برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی خود، پایگاه‌های کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به صورت تمام متن از طریق کتابخانه جامع الکترونیکی این آستان مقدس قابل تورق و مطالعه برخط (آنلاین) برای مراجعان حضوری است.

ضرابی افزود: همچنین مخاطبان غیرحضوری کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی برای دریافت پاسخ پرسش‌های خود در حوزه مقالات می‌توانند بر روی آیکون «گفتینو» که در گوشه پایین سمت چپ در صفحه اصلی وب‌سایت کتابخانه دیجیتال این آستان مقدس به نشانی: «https://digital.aqr.ir»، قرار گرفته است، کلیک کرده و با کارشناسان مربوطه گفت‌وگو کنند.

وی خاطرنشان کرد: اهل علم و پژوهش می‌توانند از خدمات متنوع کتابخانه جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی، همه روزه بجز روزهای تعطیل رسمی، از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳:۳۰، در مجاورت تالار محققان در طبقه همکف کتابخانه مرکزی این آستان مقدس، بهره‌مند شوند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کتابدار IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
    از یه طرف ادعای کتابخانه دیجیتال رو داره از طرف دیگه میگه: قابل تورق و مطالعه برخط (آنلاین) برای مراجعان حضوری است! پس این کتابخانه دیجیتال چیه؟ مراجعه حضوری چیه؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها